Priser på Renault AC-Service

AC & Luftkonditionering – serva din Renault

11 april 2017, 10:01

Precis som med de flesta bilmärken kan priserna för en AC-Service till Renault variera kraftigt. Det är både viktigt att man har en välfungerande AC i bilen och jämför priser innan den lämnas på service.

Luftkonditioneringsservice – få rätt pris

För en bilägare är det skönt att snabbt kunna justera temperaturen inne i bilen.

På nyare Renaultmodeller styrs bilens klimatanläggning via en multifunktionsdisplay. Exakt hur avancerad din klimatanläggning är beror på vilken Renaultmodell du har.

Klimatanläggningen kan oftast reglera temperaturen separat på kupéns vänstra och högra sida och har dessutom funktioner som ”fri sikt” med möjlighet till snabb borttagning av imma och avfrostning av både vindrutan och bakrutan samt av sidorutorna.

Den automatiskt styrda luftkonditioneringsanläggningen ger bästa möjliga inomhusklimat och god sikt även under fuktiga och regniga dagar.

Klimatanläggningen eller luftkonditioneringen styr såväl hastigheten i luftens cirkulation och luftfördelningen som temperaturen, och genom att använda systemet året om får du största möjliga komfort under körningen.

För att din helautomatiska klimat-/AC-anläggning ska fungera korrekt, bör den emellanåt servas på en verkstad.

Det sägs att man som regel bör få sin klimatanläggning rengjord vartannat år, för att avlägsna bakterier och svampar som växer i anläggningens filter och förångare.

Autobutler.se har undersökt priset på service av luftkonditioneringen på en Renault.

Genomsnittspriset är baserat på alla de offerter som lämnats till Renaultägare via autobutler.se.

Spara i genomsnitt*
1.420 kr / 55%

Hos autobutler.se kan du få skriftliga offerter. Det gör det enkelt att jämföra verkstädernas priser och innehållet i de olika erbjudandena. Läs också hur andra bilägare har bedömt varje enskild verkstad. På autobutler.se hjälper vi dig att på ett snabbt och överskådligt sätt hitta den mest prisvärda verkstaden. Klicka här för att få offerter.

Använd din klimatanläggning året runt

Många Renaultägare är inte medvetna om att luftkonditioneringen kan användas både sommar som vinter. I själva verket är det en klar fördel att använda systemet under hela året.

Smörjmedlet står nämligen stilla om luftkonditioneringen inte används. Det bidrar till att öka risken för att systemets packningar torkar ut och att anläggningen läcker. Använder du däremot klimatanläggningen året runt, garanterar du att systemet är väloljat och skapar ett behagligt inomhusklimat i bilen.

Service av AC-system

Varje år förlorar klimatanläggningen i din Renault 10 procent av kylvätskan. När anläggningen saknar kylvätska, fungerar den inte optimalt. Dessutom har luftkonditioneringens pollen- eller kupéfilter också begränsad kapacitet. Filtret filtrerar bort damm, pollen och bakterier från luften, innan den rena och kylda luften skickas in i kupén.

När du kör din Renault till verkstaden för att få service på luftkonditionerings- eller klimatanläggningen, kommer arbetet att omfatta följande punkter:

  1. Byte eller påfyllning av köldmedium.

  2. Byte av den olja som verkar som smörjmedel och säkerställer att packningen i kompressorn inte torkar ut eller slits i onödan.

  3. Kontroll av systemets torkningsenhet som tar bort fukt och smuts från det cirkulerande köldmediet.

  4. Byte av pollenfilter/kupéfilter.

  5. Rengöring av alla luftkanaler så att eventuell dålig lukt försvinner.

Hälsovådliga bakterier i systemet

När du kör bilen och använder klimatanläggningen, blåses det in kall luft i kupén. Detta innebär att alla rör i systemet är kalla. När bilen står stilla, börjar luftfuktigheten inuti rören att kondensera. Detta är ett särskilt vanligt fenomen på sommaren. Kondensvattnet bör helst kunna komma ut ur systemet, men ofta finns det små fickor, från vilka vattnet inte försvinner av sig självt. I dessa små fickor kan det finnas bakterier och andra mikroorganismer, vilka kan resultera i en unken och obehaglig lukt inne i bilen. I värsta fall kan den obehagliga lukten leda till luftvägsbesvär, ögonirritation, trötthet och huvudvärk. Känner du en obehaglig lukt från din luftkonditionering eller klimatanläggning, kan du utnyttja autobutler.se och få offerter på service.

Få offerter och jämför priser på aircondition

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.