Service för Mazda

Service till Mazda - få ett bra pris på bilservice till Mazda

20 december 2018, 11:42

Bilservice för Mazda

När det är dags för en service till din Mazda så kan du själv välja om du ska lämna bilen till en auktoriserad eller icke-auktoriserad verkstad. Detta kan du läsa mer om här nedanför.

Men innan dess kan det vara bra att veta vad en service kan kosta. Vi har räknat ut genomsnittspriset för en service för en Mazda. Priset är baserad på alla offerter för service av Mazda-bilar från autobutler.se's verkstadsportal.

Spara i genomsnitt*
1.981 kr / 39%

Gör som över 600 000 andra bilägare tidigare har gjort. Använd autobutler.se för att hämta offerter på nästa bilservice.

Historien om Mazda

Historien om Mazda tar sin början på 1920-talet, när företaget Toyo Cork Kogyo grundades. De började tillverka korkar men inte långt därefter började man ta sig in i bilbranschen och år 1931 skapades bilmärket Mazda. Namnet kommer från den västasiatiska guden av visdom, intelligens och harmoni - Ahura Mazda.

I nästan 90 år har Mazdas modeller grundats på innovation och nytänk. Idag jobbar man på att tillverka stora motorer med reducerad bränsleförbrukning, och fokus ligger på att skapa bilar som både är bekväma, smidiga och kompakta.

Mazda 3 och Mazda 323 lade grunden för Mazdas framgång. Flera miljoner bilar har lämnat fabriken i Japan, Kina, Thailand och Mexiko. Den senaste designen ’KODO – Soul of Motion’ har väckt uppmärksamhet världen över.

I många år har Mazda framställt bilar med dynamisk design, körglädje och låg driftkostnad. Men för att en Mazda ska kunna behålla dessa egenskaper krävs det att bilägaren följer bilens serviceintervaller.

Enligt serviceboken ska din Mazda till service antingen efter ett par körda mil eller inom en viss tidsgräns, som vanligtvis brukar vara ett år.

Flera Mazda-verkstäder erbjuder det som kallas för digital servicebok, vilket innebär att servicehistoriken är elektronisk och rätt dokumenterad. Det gör det lätt för dig att se om att allt har gjorts enligt föreskrifterna, vilket underlättar när du ska sälja bilen.

Det fria verkstadsvalet

Det fria verkstadsvalet infördes i Sverige 2012. I praktiken innebär det att du som bilägare inte måste få en service utförd hos en auktoriserad verkstad bara för att få ha kvar garanti på din bil. Så länge du ser till att verkstaden utför servicen efter föreskrifterna, i detta fall Mazda-importörens regler.

Det är viktigt att du följer tillverkarens krav på service. Som oftast ska utföras när du kört 2 000 mil eller när det gått 1 år, vilket framkommer i servicehäftet. Är du osäker så kan du ringa till vår support och få hjälp på 08-34 92 90.

Om du inte följer biltillverkarens krav så finns det risk för garantin inte längre kommer gälla.

De viktigaste punkterna i en bilservice

När din Mazda ska till service så försök att ta reda på ungefär vad som ingår, vilka punkter som kontrolleras och vad verkstaden erbjuder. Vanligtvis brukar en service innefattande följande:

Behöver bilen en större service så brukar verkstaden även kontrollera styrinrättning, drivaxlar, drivrem, bromsrör m.m.

Skapa ett uppdrag på autobutler.se eller ring till vår support på 08-34 92 90 , så hjälper vid dig med hitta en service för just din bil

4 gode råd om bilservice:

  1. Samtidigt som du lämnar över din Mazda till verkstaden ska du försöka se till så att verkstaden skriver med alla reservdelar och allt material på fakturan, såsom oljetyp, typer vätskor och filter som använts. Se samtidigt till så att verkstaden använder originaldelar. Detta kan till exempel ha stor betydelse när du ska sälja bilen.
  2. Gör det klart för verkstaden att de ska kontakta dig om det hittar fel på bilen, innan det sätter igång med att reparera din Mazda.
  3. Om din servicebok inte är korrekt ifylld så förlorar din bil mellan 5 och 7 av sitt värde, jämfört med en bil med uppdaterad servicehistorik. Se därför alltid till att få serviceboken ifylld.
  4. Välj en service som inkluderar att verkstaden kontroller karossen. På så sätt ser du till att verkstaden hittar eventuell rost i tid.

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.