Bilservice

Pris på service för Mercedes-Benz

19 december 2018, 10:21

Mercedes-Benz har ett erbjudande som heter ”Service Care", som låter bilägare delbetala servicen över flera månader och som ger fasta överenskommelser som garanterar priset på servicedelar och arbetskostnad i upp till 4 år.

Även om Service Care är en attraktiv tjänst som även innefattar att man kan dela upp betalningen för service över flera månader, kan man fortfarande spara pengar genom att hämta offerter från autobutler.se.

Vi har räknat ut snittpriset på en service av Mercedes-Benz, baserat på verkstäderna som är anslutna till autobutler.se. Priset är beräknat utifrån alla modeller och årgångar av Mercedes-Benz.

Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
2 384 SEK 34%

Om du vill veta det exakta priset på en service till din Mercedes, kan du få offerter och välja utifrån omdömen, innehållet i offerten, priset eller offerten i sin helhet.

Det kanske innebär att du inte får extra service som till exempel vägassistans, men du sparar alltid pengar genom att välja den billigaste offerten på autobutler.se - pengar som kan betala vägassistansen eller andra utgifter.

Vad ingår i priset?

Mercedes har två typer service: A och B. Vilken service som din Mercedes-Benz behöver beror på hur långt din bil har gått samt hur gammal den är och när den sist servades.

I både en A-och B-service ingår att man byter olja och oljefilter, medan däck, bromsar och alla vätskor, såsom kylarvätska kontrolleras.

I både en A- och B-service används förbrukningsmaterial som olja och filter osv. Annars är det själva arbetstiden som skiljer sig mest i pris - en service tar dock inte så lång tid. Eftersom priset på bildelarna inte varierar lika mycket som timpriset, så går det att få service till en rimlig kostnad.

Vid en service kontrolleras alla viktiga komponenter. Så efteråt kan du alltid känna dig trygg med att du gjort allt du kan för att förebygga dyra reparationer. Samtidigt förlänger du även bilens levnadstid, höjer andrahandsvärdet och sparar pengar. Detta eftersom en service förhindrar att de viktiga komponenterna i din Mercedes slits.

Hur vet jag att min Mercedes ska servas?

I serviceboken framkommer hur ofta din Mercedes-Benz ska på service, men såklart kan en varningslampa tändas på instrumentpanelen som indikerar att något måste kontrolleras.

Annars ska du alltid uppmärksamma bilens varningssignaler eller konstiga ljud, och ringa en verkstad om något på bilen inte verkar fungera som det brukar. Om du ignorerar detta istället för att kolla upp det direkt, så kan det sluta med dyra reparationer.

Måste man välja en Mercedes-verkstad?

En av de vanligaste frågorna är om man kan få en service på vilken auktoriserad verkstad som helst eller om det måste vara en Mercedes-verkstad.

Alla auktoriserade verkstäder kan utföra en service enligt föreskrifterna i serviceboken. På så sätt får du alltid en stämpel i serviceboken och behåller garantin. På en Mercedes-verkstad används reservdelar från Mercedes som oftast är dyrare än andra godkända kvalitetsdelar som används på andra auktoriserade verkstäder.

Så du måste alltså inte använda en Mercedes-verkstad – det är helt upp till dig. På autobutler.se kan du få offerter och jämföra verkstäder utifrån pris, område och omdöme från andra bilägare. Sedan är det bara att välja vilket alternativ som passar dig bäst.

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.