Autobutler.se är en oberoende verkstadsportal där du kan hämta 3 gratis och ej bindande offerter på din bilreparation

3 offerter och jämför uppdrag på bromsar

Spotcheck

2 års garanti på allt verkstadsarbete

utfört genom autobutler.se

Priceguarantee se

Prisgaranti på alla offerter

Var säker på att du alltid får det bästa priset med prisgaranti

Så fungerar det

Quote bg

Få 3 offerter

Förklara vad som ska göras på din bil och få 3 offerter - utan kostnad.
Calendar bg

Boka en tid

Jämför offerter och boka tid på din valda verkstad baserat på tillgänglighet, pris eller omdömen.
Garage bg

Få din bil reparerad

Det är allt. Du slipper ringa runt och besöka flera verkstäder - Våra bilverkstäder erbjuder snabb, billig och pålitlig service.

Service och reparation av bromsar och bromsklossar

Defekta bromsar upptäcks i regel bara vid service och olyckor. Se därför till att få dina bromsar kontrollerade regelbundet.

Bromsar är den viktigaste säkerhetsutrustningen på din bil, därför är det viktigt att du ser till att de är i bra skick. I bilens servicebok står det angivet när bilen ska på service och då kommer din mekaniker att kontrollera bromsarna.

Hos Autobutler får du 3 gratis offerter från lokala verkstäder. Du kommunicerar direkt med verkstaden och väljer själv den offert som passar dig bäst. När du hittat det bästa priset kan du boka en tid online hos den valda verkstaden.

Efter verkstadsbesöket kan du göra ett omdöme på verkstaden så att andra bilägare har bättre möjlighet att välja den bästa verkstaden.

Om du till exempel ska på bilsemester så rekommenderas det att serva bromsarna innan du åker. De kommer då att kontrollera bromsarna med bromsvätska, bromsskivor, bromsbelägg och brickor. Om de är slitna eller smutsiga så ersätts de eller rengörs.

Få 3 offerter på byte av bromsar

Prova själv 

Just nu säger andra bilägare

4,7
727 betyg
Volvo V70 – 2006
Bra spec av arbetet och vilka delar som behövdes. Bra arbete med bra garantier och ett trevligt b...
BRAB Autoservice - Autoexperten
41705 Göteborg
Volkswagen Passat – 2013
Mycket trevligt bemötande och löste reparationen både snabbt och smidig, Full pott.
Bilpunkten Speedshop
74171 Knivsta
Volvo V70 – 2004
Utmärkt service!
Speedy Bilservice Västberga
126 30 Hägersten
Volvo V70 – 2006
Bra spec av arbetet och vilka delar som behövdes. Bra arbete med bra garantier och ett trevligt b...
BRAB Autoservice - Autoexperten
41705 Göteborg
Volkswagen Passat – 2013
Mycket trevligt bemötande och löste reparationen både snabbt och smidig, Full pott.
Bilpunkten Speedshop
74171 Knivsta
Skapa ett uppdrag nu

Läs mer om bromsar

Det är inte säkert att du vet om att bromsarna är defekta eller på väg att bli. Även om bromsarna fungerar i vanlig vardagskörning och kanske är lite slitna så är det allra viktigaste att de fungerar och inte sviker dig vid en nödbromsning eller om du har tung packning.

Några symptom på att bromsarna bör kontrolleras:

  • Bilen åker fram och tillbaka vid vanlig inbromsning, det är ett tecken på att bromsbeläggen sitter ojämnt.
  • De gör ljud när du svänger vilket tyder att bromsoket inte sitter helt perfekt i förhållande till bromsskivorna.
  • När du bromsar hör du ett bullrigt ljud, detta är ett tecken på att antingen bromsbeläggen eller bromsskivorna är slitna. Det kan även vara ett tecken på rost men om det endast märks av i början när du kör och sedan försvinner så är det inga problem.
  • Om bromssystemet saknar vätska när du trampar på bromspedalen så kommer bromsarna ofta att släppa och ge efter. När det är allt för lite bromsvätska så kommer det börja ryka och bromsarna fungerar i stort sätt inte. Det sker också i andra situationer som till exempel när luft kommit in i systemet.

Det är väldigt generellt att säga att bromsar ska bytas, detta för att det flera olika typer av bromsar och till bilar används trumbromsar och skivbromsar.

Traditionellt sätt används skivbromsar till framhjulen och trumbromsar till bakhjulen. Bakbromsen används även till handbromsen.

Fler och fler bilmodeller får idag skivbromsar både fram och bak, där den bakre bromsen är en kombination av både skiv- och trumbroms.

Frambromsen använder sig uteslutande av skivbromsar då de är mest effektiva och står för 60% av bromseffekten när man bromsar. De består av roterande skivor och när bromsbeläggen pressas mot skivan så uppstår bromsverkan.
Då bromsarna är en så viktig del av bilens utrustning så rekommenderar vi självklart att de hanteras av professionella verkstäder.

Bakbromsar kan antingen vara trumbromsar eller en kombination av trumbromsar och skivbromsar.

När man pratar att man ska byta trumbromsar så handlar ofta om ett byte av bakbromsarna. Trumbromsar består av en trumma, med två eller fler plattor som kallas bromsbackar vilket pressas mot trumman. De är inte lika effektiva som skivbromsar då de trycker från båda sidorna, medan en trumbroms endast pressar från insidan.

Bromsarna alstrar värme inne i trumbromsen när bromsbackarna pressar på så man vill att det ska vara bra ventilation. Samtidigt så avger bromsar damm som kan fastna och vara orsaken till trasiga bromsar, därför är det mycket viktigt med regelbunden service av bromsar.
.
Bromsförstärkaren hjälper föraren vid inbromsning, med hjälp av den så behöver man trycka inte hårt på bromspedalen. På bensinbilar utnyttjas vakuumet i insugningsröret, medan dieselmotorer ofta använder elektronisk bromsförstärkare.

Du ska vara uppmärksam på att bromsförstärkaren inte fungerar när motorn är avstängd. Det är ovanligt att man behöver byta sin bromsförstärkare, men när det sker, kan du få 3 offerter från lokala verkstäder.

ABS (Anti Blocking System) ser till så att bromsarna inte låser sig och bilen får sladd. Det fungerar på följande sätt att en sensor i hjulnavet hela tiden sänder ut data till en minidator som kontrollerar trycket i bromsvätskan till varje hjul. På så sätt kan det snabbt korrigeras, om ett hjul inte roterar så sänks trycket och så roterar det igen. Det skapar ofta lite oroligheter i bromspedalen när ABS system arbetar men det är nödvändigt.

ABS bromsar kontrolleras vid vanlig service och slitna delar byter din verkstad ut efter behov.

Om du kör optimalt kan du spara på dina bromsar och därmed förlänger livslängden. Samtidigt sparar du på bränsle, så det är en ren win-win situation. Om du använder dig av motorbromsen istället för att bromsa vanligt leder till att du får mindre slitage på bromsarna. Att motorbromsa betyder att du släpper gaspedalen och minskar hastigheten utan att bromsa. Det går inte lika snabbt som att bromsa, men det är gratis.

  • Var förutseende och släpp gaspedalen i god tid
  • Tryck inte ner kopplingen, bara när det är nödvändigt, så använder du motorbromsen mest möjligt
  • Byt till en lägre växel och använd motorbromsen igen om det är en längre sträcka du kan bromsa på, t.ex. vägkorsning
  • Tryck lätt på bromsen i god tid, släpp om det räcker med motorbromsen
  • Undvik hårda inbromsningar genom att hålla längre avstånd
  • Undvik långvariga inbromsningar, t.ex. nedförsbacke eller i kurvor, växla istället till en lägre växel och använd motorbromsen

Hos Autobutler är bromsar den andra mest populära typ av reparation som beställs, service är populärast och kamrem på tredje plats.
(Källa: Autobutler juli 2014)

Prova själv 

Vad du får med autobutler.se

MRFs reparationsvillkor

Usp time

Snabbt och enkelt

Usp price

Prisgaranti

Usp fair

Rättvis verkstadsräkning

Få 3 gratis och ej bindande offerter

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu