Dacia - Vad kostar bilservice på en Dacia

04 april 2018, 14:52

Som Dacia-bilägare är det viktigt att du följer tillverkarens anvisningar för hur ofta bilen ska servas. På så sätt behåller du garantin på bilen och du säkerställer naturligtvis också att din Dacia är säker att köra. På autobutler.se har vi beräknat genomsnittspriset för Dacia-service utförd av verkstäder som är anslutna till vår verkstadsportal.

Spara i genomsnitt*
1.451 kr / 31%

Du bör också tänka på att priset är beräknat tvärs över modeller och årgångar, och att priset på service av just din Dacia kan skilja sig från vårt genomsnittspris. När du skapar ett uppdrag genom autobutler.se kan du i lugn och ro få offerter från kvalitetsverkstäder nära dig och därefter jämföra priser och läge och läsa recensioner från andra bilägare.

Service – bevara körglädjen i din Dacia

Den rumänska billighetsmärket Dacia har under flera år erövrat allt större marknadsandelar på den europeiska bilmarknaden, och 2014 blev Dacia Logan MCV vald till Danmarks billigaste kombi.

Det är franska Renault som står bakom Dacia, och det betyder att bilmärket har ärvt en hel del teknik från både Renault och Nissan.

Det är värt att tänka på när bilen ska på verkstad, för om du väljer att lämna bilen på en icke-auktoriserad Dacia-verkstad kan du kanske med fördel välja en verkstad som har specialiserat sig på antingen Renault eller Nissan.

En service bidrar till att förebygga problem och åtgärda fel innan de uppstår. Samtidigt bidrar en service till att du bevarar körglädjen i din Dacia långt in i framtiden genom att försäkra dig om att både köregenskaper, miljö- och bränsleekonomi är på topp.

Dags för service?

Som ägare av en Dacia ska du lämna din bil på service minst en gång om året eller när den har kört mellan 1 000-3 000 mil. Tänk på att om du har garanti på bilen är det viktigt att du följer Dacias krav när det gäller tidsintervaller för service.

Många verkstäder har olika serviceerbjudanden, men när du lämnar din Dacia på service, välj en verkstad där bilen kan servas utifrån specifika servicescheman som passar just din modell och ditt körmönster.

Om du är osäker på serviceintervallet på din bil, kan du hitta mer information i bilens servicehäfte eller genom att kontakta vår kunniga support, som kan hjälpa dig vidare.

Service – är det verkligen nödvändigt?

En service är en grundlig kontroll där bilen ses över på en rad viktiga punkter, och där man bland annat ser till att säkerheten är i sin ordning. Servicen ser samtidigt till att bilen reagerar optimalt i farliga situationer som uppstår i trafiken.

En bilservice kan vara både stor och liten, och vad som ingår i en allmän service varierar från verkstad till verkstad. Oavsett val av verkstad är det dock viktigt att du ser till att verkstaden alltid använder Dacia original- eller OEM-godkända reservdelar eftersom detta bidrar till att öka bilens livslängd.

Vi har samlat ett antal av de punkter som minst måste kontrolleras när du lämnar din Dacia på service.

 • Byte av olja och oljefilter (motor och växellåda)
 • Diverse filter (pollenfilter, luftfilter) kontrolleras och byts vid behov ut
 • Bromsbelägg och bromsskivor kontrolleras
 • Avgaser och upphängning kontrolleras
 • Belysning kontrolleras
 • Styrning, hjulupphängning och stötdämpare testas
 • Signalhornet kontrolleras
 • Rostskyddet inspekteras
 • Torkarblad kontrolleras
 • Däck och däcktryck kontrolleras
 • Bilens olika vätskenivåer kontrolleras och fylls på
 • Kontroll av motorns integritet och växellåda
 • Utvändiga drivremmar kontrolleras
 • Diverse slangar och rör gås igenom

Tre bra tips för service

Innan du lämnar verkstaden är det en bra idé att ha kommit överens med mekanikern om att slutfakturan är sammanställd så att det tydligt framgår vilka slitdelar, oljetyper, vätsketyper, filtertyper, etc. som har bytts ut. Se också till att alla reservdelar har information om fabrikat och typbeteckning.

Kom också ihåg att avtala med mekanikern om att kontakta dig om det finns oförutsedda fel som omedelbart måste repareras. På så sätt undviker du obehagliga överraskningar när räkningen ska betalas. Det är alltid ett avtal med verkstaden när du beställer ditt jobb genom autobutler.se.

Glöm inte att få servicehäftet ifyllt korrekt. Det visar sig nämligen att bilar utan ett uppdaterat servicehäfte förlorar mellan 5 och 7 procent mer i värde än bilar där servicehistoriken är i ordning.

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

 • Få offerter från verkstäder nära dig
 • Spara upp till 60%*
 • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.