Motorolja hälls i motorn på en Seat

Seat – få bra offerter på oljebyte

21 augusti 2019, 09:27

När bytte du senast motoroljan i din Seat? När motorn har genomgått ett oljebyte fungerar den bättre och förbränner mindre bränsle.

Den nya motoroljan avlägsnar smuts och metallpartiklar från motorn och du kan vara säker på att motorns mekaniska delar smörjs som de ska.

Omvänt innehåller gammal motorolja både smuts och metallrester som bidrar till extra slitage på motorn. Om oljenivån dessutom är för låg smörjs motorn inte som den ska.

När motorolja och oljefilter byts ut får man alltså en bättre och mer väloljad motor.

Nedan kan du se vad det i genomsnitt kostar att byta motorolja i en Seat.

Spara i genomsnitt*
1.480 kr / 55%

Så här kom vi fram till priset på ett oljebyte:
Priset på ett oljebyte för din Seat beräknas utifrån alla offerter som Seat-ägare har fått från verkstäder som samarbetar med Autobutler.

Innan du beställer ett oljebyte nästa gång kan du läsa recensioner från andra bilägare som har använt de verkstäder du funderar på att anlita.

Så här kontrollerar du oljenivån

Man hör ofta att gamla bilar med slitna motorer har en hög oljeförbrukning. Men även moderna motorer förbrukar olja.

Och även om det är betydligt mindre är det viktigt att du håller koll på motorns oljenivå. Kontrollera oljenivån varje gång du har kört 100 mil, eller minst en gång i månaden. Om du ska ut och köra längre sträckor rekommenderar vi att du kontrollerar oljenivån innan du ger dig av.

Normalt byts motoroljan när bilen är på service. Det beror lite på bilmärke och modell, men man brukar säga att motoroljan i alla fall bör bytas ut efter 1 500–3 000 körda mil. Om du är osäker, kontrollera bilens servicehäfte eller kontakta din lokala bilverkstad.

Vi ger dig här en kort guide till vad du ska göra när du regelbundet kontrollerar motorns oljenivå.

  1. Se till att parkera bilen på ett plant underlag.
  2. Det är en god idé att kontrollera oljenivån när motorn och därmed motoroljan är varm efter körning. Men se till att motorn har varit avstängd ett tag så att oljan har samlats i botten av motorn.
  3. Dra upp oljestickan och se till att torka av den nedersta delen av den ordentligt med en trasa eller en bit papper. Sätt tillbaka oljestickan på plats.
  4. När du nu drar upp oljestickan igen kan du se precis hur mycket olja som finns i motorn. På oljestickan visas streck för minimum och maximum. Om oljan täcker mindre eller bara precis upp till mitten mellan de två strecken ska man fylla på mer motorolja.
  5. Blanda inte motoroljor med olika specifikationer. Det försämrar nämligen egenskaperna i den ursprungliga oljan.

Det är stor skillnad på kvaliteten av motoroljor. Men du kan räkna med att kända märken som Castrol, Mobil, ELF, Liqui MOLY och Total alla har utvecklat en motorolja av högsta kvalitet som passar till Seats motorer.

Vilken olja du ska använda till din bil ser du genom att titta i manualen. Här har biltillverkaren angett de exakta specifikationerna för den olja som rekommenderas till just din Seat.

Beställ tre offerter på Autobutler och byt motoroljan på din önskade verkstad.

Få offerter och jämför priser på oljebyte

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.