Fiat på service

Fiat Bilservice – Hitta priset här

20 december 2018, 13:23

Service för din Fiat

Alla verkstäder som samarbetar med autobutler.se utför bilservice av hög kvalitet. Om inte annat har avtalats kommer verkstäderna att följa anvisningarna i serviceboken.

Enligt EU-regler ska biltillverkare tillgängliggöra alla data, servicescheman och servicebulletiner för den fria marknaden och därmed de fristående verkstäderna.

Det innebär att du kan välja vilket verkstad du vill, oavsett om det är en auktoriserad eller icke-auktoriserad verkstad.

Det kan faktiskt löna sig att hämta offerter på bilservice och jämföra verkstäderna utifrån pris och innehåll i servicepaketet.

Men vi har hjälp dig lite på vägen genom att avslöja vad en service för en Fiat kostar i snitt. Priset är baserat på ett genomsnitt av alla de offerter på service för Fiat som lämnats av våra verkstäder.

Spara i genomsnitt*
2.425 kr / 34%

Service till ett bra pris

Alla bilar behöver regelbunden service. Därför har många biltillverkare tagit fram serviceprogram för olika modeller. På så sätt kan man som bilägare vara säker på att ens bil får rätt och regelbunden service.

Om du följer din Fiats fastlagda serviceintervaller så optimeras bilens prestanda och bränsleförbrukning.

Välj rätt service

Det finns framförallt tre typer service; oljeservice, liten service och stor service.

Vid en oljeservice byts både olja och oljefilter ut. Under sommaren brukar denna typ av service även inkludera kontroll av broms- och kylmedel samt justering av strålkastare och däcktryck. Men du kan inte räkna med att allt detta görs till punkt pricka, så fråga alltid verkstaden om vad som ingår.

En lite service omfattar också oljebyte och byte av oljefilter, men dessutom kontrolleras vindrutetorkare, lampor, ljus och instrument och däcktryck.

Man kollar även däckmönster och däckslitage, och det är även vanligt att man smörjer dörrar och gångjärn. Dessutom kontrolleras styrinrättning och chassikomponenter, liksom avgassystemet. Slutligen utförs en visuell inspektion av bromsarna.

Det sista verkstaden brukar göra är att provköra bilen, för att se så att den fungerar felfritt.

En stor service innehåller alla ovanstående punkter samt en grundlig inspektion och behandling för bromsarna, som vanligtvis monteras av rengörs och smörjs, medan växel-/ bakaxelolja byts ut.

Läs mer om en stor service lite längre ner.

Bilservice – detta ska du tänka på

När din bil ska på service kan variera. Det beror nämligen både på din körstil, vilken motor bilen har samt vad biltillverkaren rekommenderar.

Men oavsett vad så måste din bil servas tillslut. Det förebygger både skador och reparationer samtidigt som det bidrar till färre säkerhet- och driftproblem för dig som bilist.

Du gör bäst i att välja en verkstad som utför service enligt tillverkarens föreskrifter och som garanterar dig att alla punkter i serviceboken bockas av.

Både auktoriserade verkstäder (märkesverkstäder) och fria verkstäder (icke-auktoriserade verkstäder) har i regel alla nödvändiga kunskaper, så det enda du ska se till är att din Fiat endast får godkända vätskor och att verkstaden bara använder originaldelar.

Det sistnämnda är väldigt viktigt att tänka på eftersom så kallade piratdelar som ibland förekommer på marknaden, kan ha sämre kvalitet. Om verkstaden inte använder originaldelar så finns det risk för att delarna slits ner snabbare.

Detta bör en bilservice innehålla

Vi skrev i början av detta bloginlägg om vad en bilservice omfattar. Nedanför ger vi dig en bättre överblick över vad en komplett bilservice til din Fiat som minimum bör innehålla:

  • Vindrutetorkare, lampor och ljus - Vindrutetorkare kontrolleras och detsamma gäller framlyktor, baklyktor blinkers och strålkastare. Bromsljus och baklyktor testas och man kontrollerar att varningsblinkers fungerar.
  • Vätskor - En service av en Fiat omfattar också byte av motorolja och diverse filter; oljefilter och luftfilter. Dessutom kontrollerar man även nivån på spolarvätska och kylarvätska, samt fyller på om det behövs. Därefter kontrollerar man om kylarvätskan tål frost.
  • Bromsar - Verkstaden gör minst en visuell kontroll av bromsarna för att se om de är slitna. Under en mer omfattande service demonterar mekanikerna ofta hjulen och därefter inspekterar bromsarna grundligt, samtidigt som de oljas in. Verkstaden ska kontakta dig om din Fiat behöver nya skivor eller klossar.
  • Däck - Däck och däckmönster kontrolleras samtidigt som man kollar om det finns synliga skador, sprickor eller repor. Verkstaden kontrollerar om mönsterdjupet lever upp till lagkraven.
  • Hjul - Förutom däcken så kollar verkstaden fälgar, hjulupphängning och bärarmar. Därefter testar man om hjulen spårar rätt.
  • Elektronik i bilen - Verkstaden ska kontrollera alla bilens viktigaste elektroniska enheter som mätare, batteri, generator. Även kablarna kontrolleras.
  • Motor - Alla motorns olika komponenter testas. En service för en Fiat innefattar också en inspektion av bakaxel, slangar för kylarvätskan, koppling, luft- och bränslefilter, drivrem, bränslerör, tändstift och avgassystem. Slutligen så kontrolleras drivaxelns knutar och damasker, hjulupphängningar, kulled och stötdämpare.

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.