Kan din Citroën köra med dragkrok?

15 januari 2018, 12:44

Om du kör en Citroën minibil, och funderar på att få en dragkrok monterad på den, är det dags att slå till nu. De senaste åren har det givits tillåtelse för olika mini- och mikrobilar att eftermontera en dragkrok. Reglerna ändras dock ständigt, så det är viktigt att du håller dig informerad om eventuellt ändrade regler angående minibilar om du är ägare av en sådan Citroën-modell.

Om du redan har genomfört en dragkroksmontering på din Citroën bör du uppmärksamma följande saker:

  • Ha koll på hur många kilon bilen får dra.
  • Observera att om det för exempel sitter fyra vuxna passagerare i en Citroën C1, kan den dra långt färre kilon.
  • Undvik all sorts övervikt på dragkroken oavsett vilken Citroën-modell du kör.
  • Kontakta ditt försäkringsbolag och uppdatera din försäkring.
  • Om du uteslutande ska transportera cyklar pröva att istället använda en cykelhållare.

Dragkrok – hitta det bästa priset

Om du har beslutat dig för att få eftermonterad en dragkrok på din bil så kan vi hjälpa dig lite på vägen. Nedan har vi räknat ut ett genomsnittspris på hur mycket det kostar att få en dragkrok monterad.

Priset har beräknats utifrån alla de erbjudanden som autobutler.se har inhämtat från verkstäder.

I beräkningen har vi inte tagit hänsyn till om det gäller en fastmonterad eller en avtagbar dragkrok som du vill få monterad. Dessutom varierar priserna beroende på vilken Citroën du kör.

Spara i genomsnitt*
3.555 kr / 28%

Använd autobutler.se tjänster och få offerter på montering av dragkrok. På vår hemsida kan du läsa om vad andra användare har sagt om bilverkstäderna. De många recensionerna på autobutler.se skapar trovärdighet och gör det lätt för dig att uppnå det bästa kvalificerade valet när du behöver köra bilen till verkstaden.

För oss handlar det om förtroende, kvalitet och genomskinlighet.

Vilken dragkrok ska man välja?

Ska man välja en fast dragkrok eller en avtagbar dragkrok?

Svaret beror på hur mycket man är villig att betala för en ny dragkrok och samtidigt hur mycket man ägnar sig åt bilens estetiska utseende.

Tycker du att det inte ser särskilt snyggt ut när det sitter en iögonenfallande krok på baksidan av bilen? Ja, då har du redan svarat på frågan ovan. Vid detta fall bör du välja den dyrare men också elegantare lösningen, som är en avtagbar dragkrok. Om du väljer den här lösningen kommer baksidan av bilen förbli jämn och rak eftersom du lätt kan avlägsna dragkroken när du inte använder den.

Behöver du dock köra ofta med dragkrok kan det kanske inte löna sig att betala extra för att avlägsna dragkroken varje gång. Troligen kommer du således att låta den avtagbara dragkroken sitta kvar permanent på bilen, vilket faktiskt leder dig till ett annat problem. Om du låter en avtagbar dragkrok sitta länge på bilen när den inte används kan de avtagbara delarna rosta och fastna så att dragkroken inte längre kan avlägsnas.

Detta är en av orsakerna majoriteten av alla bilägare väljer att montera en fast dragkrok på bilen.

Inhämta offerter för montering av dragkrok

Se till att inhämta offerter från autobutler.se i god tid, så att du kan jämföra priser från olika lokala bilverkstäder. Speciellt under våren finns det stor risk att få lång väntetid på verkstäderna eftersom våren är en period många väljer att få en dragkrok monterad på deras Citroën.

Du har naturligtvis möjligheten att själv montera på en dragkrok, men kom ihåg att du kontrollerar de gällande reglerna innan tar dig an detta uppdrag. Kolla in reglerna på polisens hemsida för att vara på den säkra sidan.

Du ska dessutom veta innan du tar dig an denna uppgift att bilen måste kontrolleras efteråt. Kontrollavgiften är dock relativt liten, och denna lilla extra kostnad betyder att du ändå sparar pengar om du monterar dragkroken själv.

Att montera en dragkrok själv kanske låter ganska lätt, men du måste vara säker på vad du gör, och dessutom inneha de lämpliga verktygen.

Om du inte är en gör-det-själv typ så är det bästa du kan göra att beställa offerter på autobutler.se och få en certifierad bilverkstad att utföra uppdraget.

Slip allt krångel – använd autobutler.se för att inhämta offerter. På detta vis är du säker på att din nya dragkrok blir korrekt monterad och din bil redo för en campingrunda, trailerkörning, eller en tur i det blå med cyklarna.

Få offerter och jämför priser på dragkrok

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.