Audi - Vad kostar bilservice på en Audi?

06 oktober 2015, 09:09

När du köper en Audi så blir du rekommenderad att använda en auktoriserad Audi återförsäljare när bilen ska på service. Detta beror på att de har specialkunskaper om just din bilmodell och lättare tillgång till delar om något behöver bytas ut.

Inkluderat i servicepriset är tillgången till expertkunskap om vanliga problem med just din modell och olika sätt att förebygga dem.

När du använder Autobutler för att få offerter så har verkstäderna all nödvändig informationen om just din bil. De följer dessutom servicemanualen fullt ut och upprätthåller garantin på din bil.

Genomsnittspris* Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
4726 kr 1989 kr 33 %

Exakt hur mycket just din service kostar beror helt på modellen.

Vad är inkluderat i priset?

Servicepriset skiljer sig beroende på hur långt bilen har kört eller hur gammal den är. Vanligtvis inkluderas delar som oljebyte och byte av filter, service av alla lampor (inklusive varningslampan) och tuta, kontroll av skador på karossen, service på vindruta och påfyllning av spolarvätska.

Andra delar som kontrolleras är vindrutetorkare, låsen på motorhuv och dörrar, inspektion av bälten och batteri, påfyllning av kylarvätska, funktionstest av kopplingen, kontroll av bromsvätska, motor, växellåda, avgassystem och däckinspektion.

Vad som inkluderas i Audipriset för en storservice beror på modellen men inkluderar vanligtvis de ovanstående delarna samt provkörning, byte av luftfilter (om det behövs) och byte av tändstift eller bränslefilter.

Hur vet jag när min Audi ska på service?

Hur ofta din Audi ska servas beror på hur ofta du kör den. Om du huvudsakligen kör i städer och bara använder bilen för korta resor så bör du kunna serva den efter ett fast schema. Det betyder att du kan ta bilen på service var 6 månad eller ett år.

Om du regelbundet kör långa sträckor på motorvägen och använder bilen för längre resor så rekommenderas i stället ett mer flexibelt schema. Det innebär att i stället för att gå efter ett strikt schema på 6 eller 12 månader, så bör du serva bilen efter miltal.

Statsförare rekommenderas att boka en service för oljebyte var 1 500 mil och en storservice var 3 000 mil. Motorvägsförare rekommenderas att boka service för oljebyte efter 3 000 mil.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.