Mekaniker utför bildiagnos av elektronik i en Mercedes-Benz

Pris på felsökning och diagnostik för Mercedes-Benz

18 maj 2020, 11:55

Bilar blir tekniskt mer och mer avancerade och därmed också en ständigt växande utmaning för verkstäderna när fel uppstår. För den vanliga bilägaren är det i stort sett omöjligt att själv reparera sin bil idag. För på verkstäderna kontrolleras de avancerade motorstyrningssystemen med hjälp av modern felsökningsutrustning.

Alla uppgifter om till exempel motorns hälsotillstånd samlas in i bilens datorsystem. Och systemspecialister, som mekaniker nu ofta kallas, utför avläsningar och nollställningar av felkoder med hjälp av en dator. På det viset säkerställer man att motorn justeras korrekt så att den ständigt fungerar optimalt.

Titt som tätt hittar man lätt felen, medan det andra gånger kan vara en mer tidskrävande uppgift.

Som användare av autobutler.se får du alltid ett fast pris när du ber om en offert. Om uppgiften visar sig vara helt annorlunda efter att bilen har anlänt till verkstaden, ringer verkstaden upp dig innan något arbete påbörjas. Därmed kan du vara säker på att det arbete som utförs stämmer överens med dina förväntningar.

Vi har beräknat ett genomsnittspris nedan för att ge dig en uppfattning om kostnad felsökning/avläsning av felkoder för en Mercedes-Benz. Priset nedan baseras på alla de offerter som verkstäderna har skickat till ägare av Mercedes-Benz för felsökning av bil, oavsett årsmodell.

Spara i genomsnitt*
1.440 kr / 76%

Om du är osäker på vilken verkstad du ska välja kan du här på sidan läsa andra bilägares omdömen av verkstäderna och genom dessa kanske bättre värdera vem du litar mest på för att utföra uppgiften.

Hur utför mekanikern en felsökning bil?

Datasystemet är idag bilens centralenhet. Systemet registrerar som sagt alla data om bland annat motorns hälsotillstånd, och varje gång bilen är på service kan mekanikern med hjälp av en testdator eller felkodsläsare genomföra en elektronisk bildiagnos och avläsning av felkoder i bilens elektroniska system.

Om en verkstad inte använder det senaste och mest avancerade felsökningsverktyget som står till förfogande kan det leda till att man ställer en felaktig diagnos. Denna situation kan man lätt undvika om man använder en av verkstäderna som är anknutna till autobutler.se.

Samtliga verkstäder förpliktigas av ett omfattande reparationsavtal till att bland annat använda korrekt utrustning. Det ställs samtidigt krav på att man löpande skickar mekanikerna på vidareutbildning. Därmed har verkstäderna tillgång till högutbildad verkstadspersonal som kan använda de senaste och mest avancerade diagnostiska verktygen och felkodsläsare för felsökning.

När bilens varningslampor blinkar

De avancerade elsystem som moderna bilar idag är utrustade med bidrar till att säkerställa stabilitet, säkerhet och komfort.
Det är därför viktigt att bilens elektronik alltid fungerar 100 procent som den skall.

När en varningslampa lyser i instrumentbrädan är det ett tecken på att det är ett fel någonstans på bilen. I verkstäderna kan mekanikern identifiera eventuella fel genom att koppla in sig på bilens datorsystem.

En mängd små sensorer mäter om det finns något fel i systemet, och med hjälp av datasystemet kan verkstaden ställa en diagnos på till exempel bilens start- och tändsystem.

Varningslamporna på bilens instrumentbräda kan lysa i antingen rött eller gult.

En gul varningslampa talar om att det kan finnas ett möjligt fel eller är något som man som bilägare skall vara uppmärksam på. Kontrollera i bilens instruktionsbok vad den gula lampan betyder och kör sedan bilen till verkstaden om det visar sig nödvändigt.

Det är oklokt att helt ignorera varningslampan och bara köra på som om ingenting hade hänt.

En röd varningslampa skall dock leda till att man omedelbart stannar och stänger av motorn. Kör inte vidare med bilen utan tillkalla vägassistans så att du kan få bilen bogserad till din lokala verkstad.

På verkstaden kan mekanikern snabbt läsa av felkoder bil och diagnostisera problemet och avgöra var i systemet felet är.
Om du råkar ut för lysande varningslampor, inhämta offerter via autobutler.se.


*De angivna priserna och besparingarna baseras på verkstädernas egna individuella priser, från verkstäder registrerade på autobutler.se, som erbjuder den aktuella tjänsten. De angivna priserna och besparingarna baseras på en genomsnittlig beräkning av offerter för tjänsten i fråga, inom en radie av 50 km, på uppdrag med minst 4 offerter under en 12-månadersperiod. Den genomsnittliga besparingen beräknas som skillnaden mellan den billigaste och den dyraste offerten för varje uppdrag på den aktuella tjänsten. Genomsnittspriset beräknas på alla offerter inhämtade på uppdrag på den aktuella tjänsten. Ditt individuella pris och besparingar kan variera beroende på bilmärke, modell, årsmodell och var i landet du vill få jobbet utfört.

Få offerter och jämför priser på felsökning

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.