Service för Seat

Seat service – få ett bra pris

19 december 2018, 11:27

Vad kostar en service av en SEAT?

När din SEAT ska på service kan du antingen ta bilen till en auktoriserad eller en icke-auktoriserad verkstad. Välj autobutler.se för att hitta en verkstad som du tycker levererar bra pris och kvalitet.

För att göra det lättare för dig att välja verkstad har vi räknat ut vad det i snitt kostar att serva en SEAT. Priset är ett genomsnittligt pris som är baserat på alla offerter som verkstäderna på autobutler.se har gett till bilägare:

Spara i genomsnitt*
1.881 kr / 37%

När det kommer till pris landar SEAT på en 4:e plats bland 15 olika bilmärken. Toyota har i snitt de billigaste bilarna att serva.

Alla verkstäder som är anslutna till autobutler.se förpliktar sig till att utföra service av hög kvalitet och verkstäderna kommer alltid att följa anvisningarna i serviceboken, om inget annat har bestämts.

Samtidigt finns EU-krav som säger att biltillverkare ska göra all information, serviceplaner och servicerapporter tillgängliga för den fria marknaden, och därmed också för de fristående verkstäderna.

Därför kan det faktiskt löna sig att hämta offerter på service och jämföra verkstäder utifrån pris och innehåll i servicepaketet.

Med en service är du alltid på banan

SEAT är en kombination av spanskt temperament och tysk precision. Den spanska biltillverkaren är nämligen en del av tyska Volkswagen Group, vilket talar för kvalitet.

Men för att behålla både kvalitet och säkerställa körglädje ska du följa tillverkarens riktlinjer för service.

En bilservice både förebygger problem och förhindrar problemen innan de uppstår. Många verkstäder kallar en bilservice för en smart investering, eftersom en bil med korrekt och ifylld servicebok höjer värdet på bilen betydligt.

Val av verkstad vid bilservice

Vi på autobutler.se kan inte hjälpa dig i frågan om du ska välja en auktoriserad- eller en icke-auktoriserad verkstad. Det är en smaksak.

Det finnas flera fördelar med att välja en auktoriserad verkstad. Men många icke-auktoriserade verkstäder kommer kunna erbjuda dig liknande fördelar. Och även de icke-auktoriserade verkstäderna kan utan problem fixa jobbet att serva din SEAT, eftersom de, precis som de auktoriserade verkstäderna, har kunskaper om bilmärkets riktlinjer för service.

Det kan finnas ett antal fördelar med att använda en auktoriserad verkstad. Men många icke-auktoriserade verkstäder kommer att erbjuda liknande fördelar. Och även de obehöriga verkstäderna kan enkelt lösa uppgiften att betjäna din SEAT, eftersom de precis som de auktoriserade verkstäderna har djupgående kunskaper om tillverkarens riktlinjer.

Och kom ihåg att alla verkstäder kan utföra en service som gör att garanti kommer fortsätta gälla, trots att de inte är auktoriserade SEAT-verkstäder.

Oavsett vilken verkstad du väljer ska du se till så att man alltid använder originaldelar. Test har visat att så kallade piratdelar har sämre kvalitet än originaldelarna. Piratdelar kan slitas ner fort, vilket har negativ påverkan på säkerheten. Samtidigt kommer originaldelar höja bilens andrahandsvärde.

Nedanför har vi listat några punkter som minst ska ingå i en service:

Väljer du en mer omfattande service till din SEAT kommer även styranordning, drivaxlar, drivrem m.m. också kontrolleras eller eventuellt bytas ut.

Fråga din verkstad vilken typ av service din bil behöver.

Använd autobutler.se för att hämta offerter

När du ger en förfrågan på autobutler.se får du offerter från verkstäder som är anslutna till portalen. Sen är det bara att hitta rätt verkstad. Du väljer själv om det är priset, avståndet till verkstaden eller användaromdömen som ska influera ditt val.

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.