Genomsnittspris för Mercedes kopplingsbyte

30 september 2015, 14:30

Om din Mercedes-Benz behöver ett kopplingsbyte visar Autobutlers prisberäknare här det genomsnittliga priset på kopplingsbyten utförda på olika Mercedes-Benz modeller genom Autobutler.

Mercedes-Benz grundades I Stuttgart, Tyskland och är en av de ledande tillverkarna av lyxbilar I världen.

Sedan företaget grundades har Mercedes varit en synonym till kvalitet och hållbarhet.

De erbjuder ett komplett utbud av modeller med allt från sin A-klass kombi till G-klass SUV. Deras C-klass utsågs dessutom nyligen till 2015 World Car of the Year. Detta är första gången Mercedes har tagit emot utmärkelsen.

Alla fordon utsätts för slitage under sin livstid och Mercedes är inget undantag. Det är många delar som kan fela men kopplingen är alltid en av de viktigaste delarna att vara uppmärksam på.

Spara i genomsnitt*
5.004 kr / 30%

Prisberäknaren från Autobutler visar det genomsnittliga priset för nyligen utförda kopplingsbyten på Mercedes-Benz modeller genom Autobutler.

Genom prisestimatorn får du snabbt och enkelt det genomsnittliga priset. Föredrar du däremot en exakt offert så kan du få det med några enkla klick genom Autobutler. Där får du skräddarsydda och professionella offerter inom 24 timmar från tre lokala verkstäder så att du kan jämföra och välja den bästa.

Hur vet jag om en ny koppling behövs?

Trots att kopplingen är en viktig komponent i bilen så kan det vara svårt att veta när den är utsliten eller felar.

Även om kopplingen inte har en specifik livslängd så används den konstant. Graden av slitage beror mycket på förarmiljö och körstil.

Många förare har till exempel en vana att ”rida kopplingen” genom att gasa upp efter ett rödljus och hålla nere kopplingen för länge. Rida kopplingen är en av de främsta orsakerna till onödigt slitage.

Ett tidigt tecken på att du har problem med kopplingen kan vara att det är trögt att växla, låter eller luktar bränt när du gör det. Det kan dessutom hända att varvtalet ökar och minskar slumpmässigt utan att hastigheten ökar.

Om kopplingen inte tas hand om så leder det bara till ytterligare problem. Känner du av ett av dessa problem så är det bäst att få bilen undersökt direkt.

Hur beräknas kostnaderna för ett kopplingsbyte?

Ett kopplingsbyte är ofta ett väldigt dyrt jobb. Många fordon kräver att delar som svänghjulet bytas ut samtidigt som kopplingen vilket gör bytet dyrare. Därför varierar slutpriset kraftigt beroende på bilmodell och märke.

Den största kostnaden för att byta koppling är arbetstimmarna, följt av delar. Kostnaden för delar involverar själva kopplingen och smådelar som kopplingsvätska. Vi rekommenderar därför att du får ett flertal offerter från verkstäder genom autobutler.se, jämför dem och välja det som passar dig bäst.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på kopplingsarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.