Vad kostar ett oljebyte på Ford?

17 november 2015, 13:02

Om din Ford behöver ett oljebyte så visar prisberäknaren det genomsnittliga priset för oljebyten på Fordbilar på Autobutler.

Ford grundades 1903 av Henry T Ford och blev den första amerikanska fordonstillverkaren.

Ford har nu vuxit till att bli en av de största fordonstillverkarna i världen med sina populära modeller som Ford Fiesta och Focus. Både Fiesta och Focus är med i topp 10 mest sålda modellen i Europa 2014, med över 200 000 sålda Focus-modeller under 2014.

Olja är kritiskt för motorn och en förutsättning för att din Ford ska kunna arbeta så effektivt som möjligt. Olja gör detta genom kylning och smörjning av motorn vilket håller motorn fräsch genom sin livstid. Därför är det viktigt att oljan bytas regelbundet.

Fordmodeller rekommenderas vanligtvis att byta olja efter drygt 1 600 mil. Det är viktigt att du frågar och ser till att oljan har kontrollerats efter varje service. Om du däremot myste byta olja utanför serviceschemat så är detta ett vanligt jobb för de flesta verkstäder.

Spara i genomsnitt*
1.641 kr / 58%

Efter att prisberäknaren har gett dig en uppfattning om priset så kan du hämta in mer personliga och exakta offerter här på autobutler.se. Genom att skapa en förfrågan för oljebyte på din Ford – får du inom 24-48 timmar tre personifierade och professionella offerter från verkstäder i ditt område. Du kan sedan jämföra och välja den som passar dig bäst.

Hur beräknas kostnaden för ett oljebyte?

Precis som med de flesta reparationerna så är det arbetstimmarna som gör att priset går upp. Ytterligare kostnader inkluderar den nya oljan och filter om det också behövs. Den totala kostnaden kan variera avsevärt mellan verkstäder så det är alltid bäst att jämföra ett flertal offerter.

Hur vet jag om oljan måste bytas?

De flesta moderna fordon är utrustade med en speciell oljelampa som indikerar när oljan måste kontrolleras eller bytas.

På moderna Fordbilar rekommenderar tillverkarna vanligtvis ett byte efter 1 600 mil och regelbunden påfyllning.

Förutom lampan så finns andra tecken på att oljan måste bytas. Om din bil låter konstigt när du kör eller under starten så kan det vara ett tecken på att oljan inte har smörjt den tillräckligt.

Du kan dessutom titta på själva oljan. Ny olja har en ljusbrun färg medan gammal olja blir smutsig och svartnar.

Märker du några av dessa tecken så kan det vara dags för ett oljebyte. I det fallet bör du få jobbet utfört så fort som möjligt.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på oljebyte

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.