Vad kostar ett oljebyte på Audi?

17 november 2015, 14:28

Om din Audi behöver ett oljebyte så visar prisberäknaren från Autobutler, det genomsnittliga priset för oljebyte på Audibilar.

Audi har sedan grunden 1932 varit i spetsen för tysk fordonsteknik. De erbjuder ett brett utbud av modeller med allt från stadsjeepar till sin klassiska A3 modell. Märket är känt världen över för sin kvalitet och pålitlighet.

Oljan i din Audi spelar en viktig roll för att säkerställa en välfungerande motor. Oljan fungerar både som smörjmedel och kylmedel, och är avgörande för att din motor ska leva ett långt och friskt liv.

Eftersom att det är en så väsentlig del av motorn så är det viktigt att den kontrolleras regelbundet. För de flesta Audimodeller rekommenderas ett oljebyte var 1 600 mil.

Oljebyten görs vanligtvis under servicen men om din bil Audi behöver ett byte vid sidan om så är det standardjobb för de flesta verkstäderna.

Spara i genomsnitt*
1.594 kr / 55%

Prisberäknaren ovan visar det genomsnittliga priset för oljebyten på Audimodeller genom autobutler.se.

Om du tar en titt på prisberäknaren men vill ha en mer exakt offert så får du snabbast och enklast det genom att skapa ett uppdrag på autobutler.se.

Genom att fylla i några enkla detaljer, får du inom 24-48 timmar tre personifierade offerter från verkstäder i ditt område. Du kan sedan jämföra och välja den offert som passar dig bäst.

Hur beräknas kostnaden för ett oljebyte?

Som med de flesta reparationer och underhåll, är majoriteten av kostnaden baserad på arbetstimmarna. Resten av kostnaden är för delar som olja och filter om det också måste bytas.

Kostnaden för ett oljebyte kan variera från verkstad till verkstad. Därför är det bäst att hämta in offerter och jämföra. Du kan sedan jämföra dessa offerter med prisberäknaren ovan.

Hur vet jag om oljan måste bytas?

Majoriteten av bilar har en oljelampa som lyser upp när oljan måste bytas eller fyllas på.

Oljan i din Audi ska fyllas på regelbundet och byten rekommenderas efter 1 600 mil.

Det finns även andra tecken som indikerar att oljan måste bytas och är bra att ha i baktanke. Om motorn ger ifrån sig konstiga ljud när den startas eller kör så kan detta vara ett tecken på att motorn inte är tillräckligt smord.

Du kan också visuellt kontrollera oljan. Ny olja har en len och ljusbrun färg medan gammal olja är smutsig och svartnar. Märker du att oljan är smutsig så bör den bytas snarast.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på oljebyte

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.