Stenskott på en VW

Vad kostar det att byta vindruta på en Volkswagen?

16 januari 2020, 00:18

Om olyckan har varit framme och du har fått ett stenskott i bilens vindruta är det så klart två saker som du bör överväga. Är stenskottet reparerbart eller måste du i värsta fall byta ut hela vindrutan?

Om du har tur så kan skadan repareras. Det är helt klart den billigaste lösningen men om stenskottet har bildat en lång spricka i rutan finns det inget att göra åt saken. Då måste din VW lämnas in på verkstad och vindrutan måste bytas ut. Det är generellt ganska enkelt att reparera ett stenskott. De flesta specialiserade verkstäder erbjuder den typen av service, de kommer även hem till dig och besöker din arbetsplats med sin ambulerande verkstad och byter rutan på plats.

Priset på reparation av stenskott är inte speciellt högt. Det kan klaras av en mekaniker på kort tid eftersom det är en mindre skada. Om du har en vagnskadeförsäkring eller en försäkring mot skador på rutor så kommer täcker dessa försäkringar normalt utgifterna. Om vindrutan behöver bytas ut så är den täckt av din försäkring även om man som regel måste betala en självrisk.

Härunder har vi beräknat genomsnittspriset på vad det kostar att byta en vindruta på en Volkswagen. Priset bygger på alla de offerter som verkstäderna tidigare har skickat till VW-ägare oavsett modell och år. Självklart kan det finnas prisavvikelser om din vindruta har speciella funktioner som regnsensor, värmefunktion eller en speciell stötdämpningsfunktion.

Genomsnittspris* Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
5864 kr 763 kr 11 %

Hos Autobutler hittar du enkelt en verkstad som antingen kan reparera stenskottet i framrutan eller hjälpa dig med att få utbytt rutan till ett bra pris. Skapa ett uppdrag på Autobutler och få minst tre offerter från olika bilverkstäder.

Stenskott - när olyckan är framme

Om det har bildats ett stenskott i bilens vindruta är det viktigt att du handlar snabbt och gör det som behövs.

Om du har turen med dig, och stenskottet endast är minimalt kan det helt säkert repareras men det måste göras så fort som möjligt. Täck över stenskottet så fort du upptäckt skadan. Ju längre tid du väntar desto större är risken för att rutan spricker och då kan inte skadan längre repareras. I stället måste du byta ut hela vindrutan.

Stenskott täcks med fördel med hjälp av en speciell vattentät tejp eller liknade, tills du lämnat in bilen på verkstad.

Genom att tejpa igen stenskottet hindrar du fukt från att tränga in. På så vis kan du förhoppningsvis fixa stenskottet utan att det syns efteråt. Om vatten och fukt har lyckat sippra in bildas det oftast en gråtonad skugga efter en reparation. På vintern finns risken att vatten som bildats i håligheten fryser till is, expanderar och bidrar till att området spricker. Då måste hela vindrutan bytas ut.

När kan ett stenskott repareras?

  • När stenskottet är mindre än en 1-krona
  • Om stenskottet sitter längre än 5 cm från rutans kant
  • Om sprickan inte är längre än 2 cm bort från epicentrum.

Det viktigaste är att du snabbt får undersökt stenskottet så att man minskar risken för att det utvidgas.

Få offerter och jämför priser på stenskott

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 271 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.