Få bästa pris på Kia-bilservice

02 december 2016, 15:19

Det kan finnas pengar att spara inte bara vid köp av en Kia utan också när din Kia ska på service.

På Autobutler kan du få offerter på service till din Kia. Välj din verkstad utifrån lägsta pris eller andra bilägares erfarenheter av verkstäderna.

Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
1 709 SEK 36%

Spara pengar på service med Autobutler

Kom ihåg att du via autobutler.se kan jämföra verkstäder både med avseende på pris och andra bilägares omdömen. På så sätt hjälper vi dig att hitta den mest prisvärda verkstaden på ett enkelt och överskådligt sätt.

När din Kia ska kontrolleras varierar beroende på modell och årsmodell. Huvudregeln säger emellertid att en Kia-bil ska servas efter 12 och 24 månaders eller 15 000 till 30 000 kilometers körning.

Vad ingår i Kia-service?

En Kia-service enligt intervall bör minst innehålla följande fokusområden:

Vindrutetorkare, lampor och ljus

Vindrutetorkare kontrolleras liksom utvändiga lampor i strålkastare, baklyktor, körriktningsvisare och dimljus. Varningsblinkers testas liksom broms- och baklyktor.

Vätskor

En Kia-service kräver i regel också byte av motorolja och oljefilter samt byte eller kontroll av luftfilter. Verkstaden kontrollerar också kylvätskan och fyller på eller byter beroende på servicetyp, ålder och hur bra den tål frysning.

Bromsar

Beroende av biltillverkarens föreskrifter om antal körda kilometer eller bilens ålder kontrolleras bromsarnas slitage åtminstone visuellt. Vid omfattande service av din Kia kommer det att stå “Kontroll av bromsar” i protokollet. Det betyder att hjulen monterats av så att mekanikern har kunnat kontrollera bromsskivor och bromsklossar extra noggrant både framtill och baktill. Verkstaden kommer att kontakta dig om skivor eller klossar behöver bytas.

Däck

Däck och däckmönster kontrolleras med avseende på synliga skador, sprickor eller brott. Verkstaden garanterar att mönsterdjupet håller sig inom det godkända intervallet.

Hjul

Förutom däcken kontrolleras även fälgar, hjulupphängning och bärarmar.

Bilens elektriska installationer

Alla viktiga elektriska installationer, bland annat elektriska instrument och mätare, kontrolleras. Det gäller såväl batteri och generator som startmotor. Kablar kontrolleras med avseende på eventuella brott.

Motor

Slutligen testas alla motorns komponenter. I en Kia-service ingår kontroll av bakaxel, kylvätskeslangar, koppling, luft- och bränslefilter, extra drivremmar, bränslerör, tändspole och avgassystem. Dessutom kontrolleras drivaxelns leder och manschetter, fjäderupphängningen, kulleder och stötdämpare.

Utnyttja autobutler.se för att få offerter om din Kia-service. Vi är din garanti för ett säkert val av verkstad till ett rimligt pris.

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.