Vad kostar ett oljebyte på Volvo?

18 november 2015, 10:59

Om du tror att din Volvo behöver ett oljebyte så kan prisberäknaren från Autobutler, ge dig det genomsnittliga priset på oljebyten på Volvobilar.

Volvo grundades i Sverige 1927 och är en av de mest kända biltillverkarna i Europa. De har alltid suttit i framsätet för bilsäkerhet och deras V40-modell är världens säkraste bil efter att ha fått den högsta poängen någonsin av European Automobile Safety Organisation.

Volvo har även sin egen haverikommission, som har analyserat mer än 40 000 olyckor sedan 1970.

Motorolja både smörjer och kyler motordelar och är en viktig del för en välfungerande motor. Motorn kan på så sätt upprätthålla sin effektivitet och delar av motorn är skyddade.

Det är viktigt att regelbundet kontrollera motoroljan och fylla på när det behövs. Volvo rekommenderar vanligtvis att oljan byts var 1 600 mil.

Oljebyte och underhåll är rutin vid service. Men om du märker att det inte har gjorts eller oljan måste bytas mellan servicebesök så är detta ett rutinjobb för de flesta verkstäder.

Spara i genomsnitt*
1.515 kr / 54%

Prisberäknaren ger dig det genomsnittliga priset för nyligen utförda oljebyten på Volvobilar genom autobutler.se.

Om du däremot vill få personliga offerter så får du det snabbast och enklast genom Autobutler. Genom att bara fylla i några grundläggande detaljer kan du få tre professionella offerter från lokala verkstäder inom 24-48 timmar. Då kan du enkelt jämföra och välja den som passar dig bäst.

Hur beräknas kostnaden för bytet?

Precis som underhåll- och reparationsarbete är arbetstimmarna den primära kostnaden för oljebytet. Sedan tillkommer avgifter för ny olja och filterbyte om det behövs. Den totala kostnaden kan variera kraftigt mellan verkstäder och därför är det viktigt att du får ett flertal offerter innan du väljer verkstad.

Hur vet jag om oljan i bilen måste bytas?

De flesta moderna bilar är utrustade med en oljelampa som lyser upp när oljan behöver tillsyn. När lampan lyser upp bör du kontrollera oljenivån i bilen och fylla på om den är låg. Detta bör göras regelbundet.

Du bör dessutom byta olja regelbundet – detta rekommenderas ungefär var 1 600 mil. Men det finns andra tecken på att oljan kan behöva bytas eller fyllas på. Om din bil ger ifrån sig konstiga ljud när du startar eller kör så är detta ett tecken på att motorn inte är tillräckligt smord.

Om du dessutom tittar på själva oljan och ser att den är mörk och kornig är detta också ett tecken på att ett byte behövs. Ny olja är len i konsistensen och har en ljusbrun färg. Visar bilen några av dessa tecken på fel borde en mekaniker titta på det så fort som möjligt.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på oljebyte

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.