Volkswagen priser för oljebyte

Volkswagen priser för oljebyte

29 oktober 2015, 15:56

Sedan grundandet i Tyskland 1937 har Volkswagen vuxit sig till världens största biltillverkare med nästan 10 miljoner sålda fordon under 2013.

Deras älskade modell, Bubblan, skapades för över 60 år sedan, med ett totalt försäljningsantal på över 21 miljoner sedan lanseringen. Deras modell ”Golf” utseddes till årets bil 2013.

Oljan spelar en viktig roll som försäkrar att motorn i din Volkswagen fungerar på bästa möjliga sätt.

Oljan fungerar både som ett kylningsinstrument och som ett smörjmedel så att din motor möter dess optimala prestanda.

På grund av dess vikt är det oerhört viktigt att oljan i din bil bytas på en regelbunden basis.

De flesta Volkswagen-fordon behöver ett oljebyte ungefär var 1 500 mil.

När din bil genomgår en service bytas oftast oljan som standard, men om det inte görs alternativt att du måste byta olja mellan service, så är det en procedur de flesta verkstäder kan genomföra enkelt åt dig.

Spara i genomsnitt*
1.620 kr / 56%

Prisberäknaren ovan använder och presenterar de senaste genomsnittsprisen som betalas för oljebyte för Volkswagen. Priserna är medelpriserna för tidigare faktiskt genomförda oljebyten från autobutler.se.

Om du jämfört priserna i prisberäknaren och själv skulle vilja ha ett mer korrekt pris för ett oljebyte, då är det enklaste och snabbaste sättet att använda Autobutler. Med ett par mus-klick så kommer du att ta emot tre offerter från verkstäder i ditt närområde inom de närmaste 24 timmarna, som du sedan själv kan jämföra och i lugn och ro välja det du tycker passar bäst.

Vad är kostnaden för ett oljebyte?

Precis som de flesta fordonsreparationerna och underhåll, så utgör den största kostnaden för ett oljebyte av arbetskraft och tid, medan de andra kostnaderna utgöras av oljan och möjligen utbytandet av oljefilter.

Kostnaden för ett oljebyte kan variera mycket mellan verkstäder, så det är alltid rekommenderat att få flera offerter så att man kan jämföra priserna, kvaliteten och garantier, med prisberäknaren ovan.

Hur vet jag om min bil behöver byta olja?

De flesta moderna bilar är numera utrustade med en ”kontrollera oljan”- lyset som informerar föraren om det skulle vara något problem med oljenivån.

Oljan in din Volkswagen bör bytas ut ungefär var 1 500 mil av körning. Utöver ”kontrollera oljan”-lyset så finns det ett par olika indikationer på att din olja behöver fyllas på eller bytas ut.

Om du märker att motorn gör motstånd eller ett skrovligt ljud när du starta, kan det vara en indikation på att det finns problem med olje-kvaliteten eller nivåerna.

Du kan också visuellt kontrollera om det finns några konstigheter med oljan. Ren olja är ljusbrun i färgen, medan gammal olja är svart och grynig i konsistensen. Om du ser eller känner det, bör du byta oljan så snabbt som möjligt så att inte några skador på din motor uppkommer.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på oljebyte

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.