Spara pengar på bilservice

 • Hitta den bästa verkstaden till det bästa priset
 • Spara i genomsnitt 34% eller 1 784 kr på bilservice
 • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online med prisgaranti
 • Endast kvalitetssäkrade verkstäder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti på din bilreparation

Din säkerhet för kvalitetsarbete
Läs mer

Prisgaranti på alla uppdrag
Prisgaranti på alla uppdrag

Fått ett billigare pris? Vi matchar det
Läs mer

Därför ska du boka service genom autobutler.se

 • Du sparar i genomsnitt 34%, motsvarande 1 784 kr.
 • Du får service enligt rekommendationerna och stämpel i serviceboken.
 • Vi hjälper dig att jämföra offerter online oavsett vilken service du behöver.
 • Alla verkstäder följer MRF:s reparationsvillkor.
 • Vi ger dig extra säkerhet med 3 års garanti på arbete och delar.
 • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online när det passar dig.
 • Få rådgivning från professionella mekaniker på Autobutler.
 • Du får alla offerter skriftligt.
 • Vi ger dig prisgaranti - hittar du en billigare offert så matchar vi priset.

bilservice

Välj rätt service till din bil


bilservice

Bilservice

Få service med stämpel i serviceboken. Du sparar i genomsnitt 34% på att jämföra offerter, motsvarande 1 784 kr.

Få offerter på bilservice


basservice

Basservice

Inkluderar olje- och filterbyte med upp till 4 liter kvalitetsolja och en komplett genomgång av din bil utifrån 25 kontrollpunkter.

Boka basservice - 1 299 kr


oljebyte

Oljebyte

Boka oljebyte för bara 999 kr med påfyllning av upp till 4 liter kvalitetsolja, montering av nytt oljefilter och nollställning av oljeindikator.

Boka oljebyte - 999 kr

Priser på bilservice

På autobutler.se tror vi på transparens och rättvisa priser. Därför kan du här se genomsnittspriser för olika bilmärken och hur mycket du kan spara på att jämföra offerter.

Bilmärke Genomsnittspris Min. - max.
Audi 3936 kr 2776 kr - 5797 kr Få offerter
Ford 3701 kr 2761 kr - 4920 kr Få offerter
Kia 3563 kr 2468 kr - 4570 kr Få offerter
Nissan 3456 kr 2662 kr - 4630 kr Få offerter
Peugeot 3444 kr 2453 kr - 4493 kr Få offerter
Renault 3909 kr 3019 kr - 5055 kr Få offerter
Skoda 3656 kr 2619 kr - 4865 kr Få offerter
Toyota 2824 kr 2082 kr - 3738 kr Få offerter
Volkswagen 3594 kr 2608 kr - 4937 kr Få offerter
Volvo 3905 kr 3080 kr - 4926 kr Få offerter

Priserna är baserade på alla offerter som förmedlats via autobutler.se och kan innehålla fel eller variera. Skapa ett uppdrag för att få detaljerade offerter till din bil.

Omdömen om Bilservice

Bra service
Kallapa B.
Kia Ceed (2013)
Snabbt och smidigt, allt enligt överenskommelse.
Marko F.
Audi A4 (2014)
Suverän service. Sunt förnuft och verkligen bra kundservice!
Keijo T.
Nissan NISSAN QASHQAI (2016)

Få offerter på bilservice

Jämför offert på: Bilservice enligt serviceboken - Spara i snitt 34 %.

Vad ingår i en bilservice och hur går den till?

En bilservice enligt biltillverkarens rekommendationer och serviceschema kallas även "stor service" eller "service enligt serviceboken".

En bilservice är en grundlig kontroll av bilen som utförs för att du ska kunna köra säkert . Mekanikerna går igenom alla de viktiga delarna av bilen och kontrollerar, smörjer och justerar gångjärn, filter och ventiler, fyller på med vätskor och säkerställer att du kan köra länge och tryggt på vägarna.

Exempel på vad som kan ingå i offert: 1.5 arbetstimmar, 1 liter bromsvätska, 4 st. tändstift, 4,5 liter motorolja, 1 st. oljeplugg inkl. packning, 1 st. oljefilter och 1 st. förbrukningsmaterial och miljöavgifter.

Hur ofta ska bilen på service?

Beroende på bilens ålder skall service utföras efter ett specifika antal mil eller kilometer. Om du inte kör så mycket med din bil så kommer intervallen för service bero mer på tid än på miltal. Vanligtvis finns en uppmaning i serviceboken om att bilen ska på service minst en gång per år om du inte når miltalet.

Du skall alltid rådfråga en verkstad om du misstänker att något är fel på bilen. Det kan handla om ett konstigt ovanligt ljud som annars inte kan höras eller att bilen beter sig mer annorlunda än vanligt.

Stor prisskillnad - jämför och spara

De flesta bilägare förstår att regelbunden bilservice ökar bilens värde och förlänger livslängden, men få tänker på att priset mellan verkstäder kan variera med flera tusenlappar.

En stor del av priset på service utgörs av verkstadens inköpspris på reservdelar och timpris. När en bilservice tar lång tid så resulterar det i dyra kostnader.
På autobutler.se sparar du i genomsnitt 34%, motsvarande 1 784 kr.

Bilservice via Autobutler

När du bokar en service genom autobutler.se sparar du inte bara 20-40%, du får också din bil servad av en kvalificerad mekaniker som följer tillverkarens föreskrifter och ger dig en stämpel i serviceboken. Med autobutler.se får du dessutom 3 års garanti på både utfört arbete och reservdelar. Alla verkstäder som vi samarbetar med bedöms av våra kunder. På så sätt säkerställer vi att arbetet är av hög kvalitet och att priserna är konkurrenskraftiga.

Det är viktigt att serva bilen enligt rätt intervall och enligt biltillverkarens rekommendationer och serviceschema, så att du får stämpel i din servicebok. En stämpel i serviceboken är din garanti för att arbetet har utförts enligt föreskrifterna vilket gör att bilen håller längre, ökar säkerheten och förbättrar körupplevelsen. Du bevarar även garantin på din bil, så att den blir mer värd om du en dag ska sälja den.

7 tips innan du lämnar bilen till mekanikerna

 • Ta reda på vilka betalningsvillkor som gäller, så att du inte överraskas.
 • Kom överens om när servicen ska vara klar.
 • Om mekanikerna hittar ett annat fel ska de ringa dig. Se till att de har ditt nummer.
 • Ta reda på om förbrukningsmaterial (vätskor, olja, trasor, annat) står med i offerten.
 • Bestäm att utbytta delar ska överlämnas.
 • Bestäm att fakturan ska genomgås när bilen hämtas.
Jämför priser
Prova själv. Spara pengar.

Standardelement i en bilservice

Det finns olika typer av service beroende på hur långt bilen har kört och hur gammal den är. De olika kontrollerna som genomförs beror på servicebokens anvisningar. Här en lista med de vanligaste kontrollpunkterna under en bilservice.

Extra garanti - bara hos autobutler.se
• 3 års garanti på allt verkstadsarbete
• Opartisk rådgivning från mekaniker på autobutler.se

Behöver du lånebil?

Vi förstår att det är svårt att vara utan bil och därför finns valmöjligheten att räkna in en lånebil i din offert, så att du kan fortsätta köra som vanligt när din bil är på service. Vissa verkstäder erbjuder lånebil som en del av bilservicen medan andra tar en extra avgift. Detta kommer dock klart och tydligt framgå i offerten.

Bilservice och garanti

De flesta bilar har idag tre års garanti på vanlig delar och sju års rostgaranti. Detta kan variera en del och vissa bilmärken väljer att förlänga garantin om du köper en ny bil.

Om du har kvar garantin på din bil är det viktigt att verkstaden utgår från de punkter som finns i serviceboken för att din garanti ska gälla. Efter att garantin har gått ut finns det goda skäl till att följa serviceintervallet. Dels förebygger det oväntade stopp och dyra reparationer och dels ökar bilens värde för varje service som utförs. Biltillverkarna väljer själva vilka punkter och intervaller som gäller, vilket kan variera från modell till modell. Genom att använda en mekaniker från en kvalitetssäkrad verkstad kan du vara säker på att punkterna utförs korrekt.

Våra verkstäder använder rätt mätutrustning, reservdelar och fyller på med godkända vätskor.Vi utför löpande kontroller av våra verkstäder som alla följer MRF:s reparationsvillkor.

Garantin finns kvar även om du inte väljer en märkesverkstad, om du kan dokumentera att du följt serviceintervallet och punkterna till exempel genom att fylla i en servicebok.

Garanti eller inte - få stämpel

Om du har en garanti på din bil är det viktigt att verkstäderna utgår från punkterna i serviceboken för att garantin ska gälla. Om det inte finns någon garanti på din bil rekommenderar vi att du följer serviceintervallen eftersom det kan visa eventuella problem i tid och därmed öka andrahandsvärdet.

På autobutler.se erbjuder vi en Basservice för bara 1 299 kr som inkluderar oljebyte och filterbyte samt en genomgång av bilen utifrån 25 kontrollpunkter. Läs mer här.

Kom ihåg att alltid få en stämpel i serviceboken då det också höjer värdet på bilen om du någon gång ska sälja den. Naturligtvis kan du både spara pengar på servicen genom att få offerter på autobutler.se och samtidigt få stämpel i serviceboken som säkerställer att du bevarar bilens garanti.

Läs mer om bilservice

Vad är en bilservice?

När bilen ska på service är det viktigt att du säkerställer att servicen görs enligt bilens servicebok, då fortsätter garantin att gälla. Autobutlers verkstäder är skyldiga att ge högkvalitativ service och de följer alltid serviceboken, förutom om du ber dem att inte göra det i syfte att spara pengar.

Serviceintervall kan variera från 500 upp till 5 000 mil men vanligtvis ligger det mellan 1000 och 3 000 mil. Om man kör mindre än bilens mil-intervall utgår man istället från ett årligt intervall som gäller vart eller vartannat år.

7 tips innan du lämnar bilen till mekanikerna

 • Ta reda på vilka betalningsvillkor som gäller, så att du inte överraskas.
 • Kom överens om när servicen ska vara klar.
 • Om mekanikerna hittar ett annat fel ska de ringa dig. Se till att de har ditt nummer.
 • Ta reda på om förbrukningsmaterial (vätskor, olja, trasor, annat) står med i offerten.
 • Bestäm att utbytta delar ska överlämnas.
 • Bestäm att fakturan ska genomgås när bilen hämtas.

Bilservice och service av fordon är en del av det grundläggande underhållet av en bil. Det måste utföras med en rekommenderad periodicitet på 6 månader eller ett år maximalt. Till exempel, i Peugeot, Volkswagen, Citroën, BMW, Ford, Renault och Toyota, Opel bilar, måste du vara uppmärksam på följande regelbundet: Bromsvätska, torkarvätska, renare gummi, luftfilter, yttre ljus, radiator och frostskyddsmedel vätska, hydraulisk styrolja, slangar och band, överföring eller transaxelolja, chassi oljning översyn, oljebyten, däcktryck, batteribyte, yttre tvätt av fönster, strålkastare och speglar, samt internt vakuum. Det finns också en medeljusteringstjänst, som består av en mycket grundläggande reparation, men det kan ge motorn i ditt fordon lite liv.

Få offerter på bilservice

Jämför offert på: Bilservice enligt serviceboken - Spara i snitt 34 %.

Kampanjer & erbjudanden

Fler kampanjer & erbjudanden

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 240 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter