Jämför priser på bilservice

4.6 (18 430)
 • Få offerter från 311 oberoende verkstäder
 • Spara i genomsnitt 35%* eller 1 992 kr* på bilservice enligt serviceboken
 • Boka tid online och få 3 års garanti
Få offerter
Du sparar i genomsnitt
35%*
Därför ska du boka bilservice genom autobutler.se
 • Du sparar i genomsnitt 35%* motsvarande 1 992 kr*.
 • Vi hjälper dig att jämföra offerter online på service enligt rekommendationerna med stämpel i serviceboken.
 • Alla verkstäder följer MRF:s reparationsvillkor.
 • Vi ger dig extra säkerhet med 3 års garanti på arbete och delar.
 • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online när det passar dig.
Få offerter

Jämför offert på: Bilservice enligt serviceboken

Välj rätt service till din bil

Spara i snitt 1 992 kr*
4.6 (18 430)
Med stämpel i serviceboken

service med stämpel i serviceboken. Du sparar i genomsnitt 35%* på att jämföra offerter, motsvarande 1 992 kr*.

Just nu priser från 899 kr*
4.5 (2 179)
Spara i genomsnitt 59%*

Få en basservice och kör säkert med din bil. Just nu priser från 899 kr*. Inkluderar byte av olja och oljefilter, upp till 4 liter kvalitetsolja samt komplett genomgång av din bil med 46 kontrollpunkter.

Just nu priser från 899 kr*
4.6 (2 988)
Spara i genomsnitt 57%*

Boka oljebyte online och spara pengar! Just nu priser från 899 kr*. Inkluderar påfyllning av 4 liter kvalitetsolja och montering av oljefilter. Få offerter och se ditt pris direkt!

Så mycket sparar bilägare på bilservice (med stämpel i serviceboken)

De genomsnittliga priserna och besparingarna för de visade bilmärkena baseras på olika modeller och år. Du måste därför skapa ett uppdrag och jämföra offerter för att se ditt faktiska pris och din besparing.
Bilmärke Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt* Omdömen
Audi 2 497 SEK 38%
4.6 (1 450)
BMW 1 699 SEK 31%
4.6 (815)
Kia 1 671 SEK 35%
4.6 (1 279)
Mercedes-Benz 2 306 SEK 33%
4.6 (852)
Peugeot 2 113 SEK 38%
4.6 (936)
Renault 2 295 SEK 37%
4.6 (906)
Skoda 2 030 SEK 39%
4.6 (972)
Toyota 1 363 SEK 34%
4.6 (565)
Volkswagen 2 130 SEK 38%
4.6 (2 989)
Volvo 1 847 SEK 32%
4.6 (2 163)

Få offerter på bilservice genom Autobutler

Med Autobutler får du offerter och kan jämföra priser på bilservice från kvalitetskontrollerade verkstäder nära dig. På så sätt kan du jämföra offerter och hitta den bästa verkstaden för dig och din bil. Kom ihåg att du alltid jämför kvalitetsverkstäder när du använder autobutler.se.
Vi erbjuder 3 års garanti på allt verkstadsarbete, prismatch och våra verkstäder följer MRFs reparationsvillkor.

Du kan även läsa recensioner av de olika verkstäderna så att du är säker på att hitta rätt verkstad för dig till rätt pris.
När du har gjort din service kan du själv betygsätta mekanikern. På så sätt hjälper du andra att få tips om vilken verkstad som är bäst.

Omdömen om Bilservice

Stig Center - AD Bilverkstad
ungefär 6 timmar
Kanontrevlig personal, gött med hel bil igen. Lämnar gärna bilen här igen...
Kenneth
Renault Captur (2018)
MGM MOTOR AB
ungefär 23 timmar
Toppen. Bra kommunikation med verkstaden och jobbet gjort enligt spec.
Anna
BMW 320D XDRIVE (2010)
Auto Speedfix
en dag
Bra som alltid.
Jimmy J.
Skoda Fabia (2012)

Få offerter

Jämför offert på: Bilservice enligt serviceboken

Vad ingår i en bilservice och hur går den till?

En bilservice enligt biltillverkarens rekommendationer och serviceschema kallas även "stor service" eller "service enligt serviceboken".

En bilservice är en grundlig kontroll av alla de kontrollpunkter som anges i bilens servicebok och andra viktiga delar av bilen. Mekanikerna går igenom alla de viktiga delarna av bilen och kontrollerar, smörjer och justerar gångjärn, filter och ventiler, fyller på med vätskor och säkerställer att du kan köra länge och tryggt på vägarna.

Exempel på vad som kan ingå i offert: 1.5 arbetstimmar, 1 liter bromsvätska, 4 st. tändstift, 4,5 liter motorolja, 1 st. oljeplugg inkl. packning, 1 st. oljefilter och 1 st. förbrukningsmaterial och miljöavgifter.

Hur ofta ska bilen på service?

Beroende på bilens ålder skall service utföras efter ett specifika antal mil eller kilometer. Om du inte kör så mycket med din bil så kommer intervallen för service bero mer på tid än på miltal. Vanligtvis finns en uppmaning i serviceboken om att bilen ska på service minst en gång per år om du inte når miltalet.

Du skall alltid rådfråga en verkstad om du misstänker att något är fel på bilen. Det kan handla om ett konstigt ovanligt ljud som annars inte kan höras eller att bilen beter sig mer annorlunda än vanligt.

Stor prisskillnad - jämför och spara

De flesta bilägare förstår att regelbunden bilservice ökar bilens värde och förlänger livslängden, men få tänker på att priset mellan verkstäder kan variera med flera tusenlappar.

En stor del av priset på service utgörs av verkstadens inköpspris på reservdelar och timpris. När en bilservice tar lång tid så resulterar det i dyra kostnader.
På autobutler.se sparar du i genomsnitt 35%* eller 1 992 kr*

Bilservice via Autobutler

När du bokar en service genom autobutler.se sparar du i genomsnitt 35%* eller 1 992 kr* på bilservice enligt serviceboken. Du får också din bil servad av en kvalificerad mekaniker som följer tillverkarens föreskrifter och ger dig en stämpel i serviceboken. Med autobutler.se får du dessutom 3 års garanti på både utfört arbete och reservdelar. Alla verkstäder som vi samarbetar med bedöms av våra kunder. På så sätt säkerställer vi att arbetet är av hög kvalitet och att priserna är konkurrenskraftiga.

Det är viktigt att serva bilen enligt rätt intervall och enligt biltillverkarens rekommendationer och serviceschema, så att du får stämpel i din servicebok. En stämpel i serviceboken är din garanti för att arbetet har utförts enligt föreskrifterna vilket gör att bilen håller längre, ökar säkerheten och förbättrar körupplevelsen. Du bevarar även garantin på din bil, så att den blir mer värd om du en dag ska sälja den.

7 tips innan du lämnar bilen till mekanikerna

 • Ta reda på vilka betalningsvillkor som gäller, så att du inte överraskas.
 • Kom överens om när servicen ska vara klar.
 • Om mekanikerna hittar ett annat fel ska de ringa dig. Se till att de har ditt nummer.
 • Ta reda på om förbrukningsmaterial (vätskor, olja, trasor, annat) står med i offerten.
 • Bestäm att utbytta delar ska överlämnas.
 • Bestäm att fakturan ska genomgås när bilen hämtas.

Standardelement i en bilservice

Det finns olika typer av service beroende på hur långt bilen har kört och hur gammal den är. De olika kontrollerna som genomförs beror på servicebokens anvisningar. Här en lista med de vanligaste kontrollpunkterna under en bilservice.

Extra garanti - bara hos autobutler.se
• 3 års garanti på allt verkstadsarbete
• Opartisk rådgivning från mekaniker på autobutler.se

Jämför priser

Prova själv. Spara pengar.

Behöver du lånebil?

Vi förstår att det är svårt att vara utan bil och därför finns valmöjligheten att räkna in en lånebil i din offert, så att du kan fortsätta köra som vanligt när din bil är på service. Vissa verkstäder erbjuder lånebil som en del av bilservicen medan andra tar en extra avgift. Detta kommer dock klart och tydligt framgå i offerten.

Bilservice och garanti

De flesta bilar har idag tre års garanti på vanlig delar och sju års rostgaranti. Detta kan variera en del och vissa bilmärken väljer att förlänga garantin om du köper en ny bil.

Om du har kvar garantin på din bil är det viktigt att verkstaden utgår från de punkter som finns i serviceboken för att din garanti ska gälla. Efter att garantin har gått ut finns det goda skäl till att följa serviceintervallet. Dels förebygger det oväntade stopp och dyra reparationer och dels ökar bilens värde för varje service som utförs. Biltillverkarna väljer själva vilka punkter och intervaller som gäller, vilket kan variera från modell till modell. Genom att använda en mekaniker från en kvalitetssäkrad verkstad kan du vara säker på att punkterna utförs korrekt.

Våra verkstäder använder rätt mätutrustning, reservdelar och fyller på med godkända vätskor.Vi utför löpande kontroller av våra verkstäder som alla följer MRF:s reparationsvillkor.

Garantin finns kvar även om du inte väljer en märkesverkstad, om du kan dokumentera att du följt serviceintervallet och punkterna till exempel genom att fylla i en servicebok.

Garanti eller inte - få stämpel

Om du har en garanti på din bil är det viktigt att verkstäderna utgår från punkterna i serviceboken för att garantin ska gälla. Om det inte finns någon garanti på din bil rekommenderar vi att du följer serviceintervallen eftersom det kan visa eventuella problem i tid och därmed öka andrahandsvärdet.

På autobutler.se erbjuder vi en Basservice från bara: 899 kr* som inkluderar oljebyte och filterbyte samt en genomgång av bilen utifrån 46 kontrollpunkter. Läs mer här.

Kom ihåg att alltid få en stämpel i serviceboken då det också höjer värdet på bilen om du någon gång ska sälja den. Naturligtvis kan du både spara pengar på servicen genom att få offerter på autobutler.se och samtidigt få stämpel i serviceboken som säkerställer att du bevarar bilens garanti.

Läs mer om bilservice

Vad är en bilservice?

När bilen ska på service är det viktigt att du säkerställer att servicen görs enligt bilens servicebok, då fortsätter garantin att gälla. Autobutlers verkstäder är skyldiga att ge högkvalitativ service och de följer alltid serviceboken, förutom om du ber dem att inte göra det i syfte att spara pengar.

Serviceintervall kan variera från 500 upp till 5 000 mil men vanligtvis ligger det mellan 1000 och 3 000 mil. Om man kör mindre än bilens mil-intervall utgår man istället från ett årligt intervall som gäller vart eller vartannat år.


Bilservice och service av fordon är en del av det grundläggande underhållet av en bil. Det måste utföras med en rekommenderad periodicitet på 6 månader eller ett år maximalt. Till exempel, i Peugeot, Volkswagen, Citroën, BMW, Ford, Renault och Toyota, Opel bilar, måste du vara uppmärksam på följande regelbundet: Bromsvätska, torkarvätska, renare gummi, luftfilter, yttre ljus, radiator och frostskyddsmedel vätska, hydraulisk styrolja, slangar och band, överföring eller transaxelolja, chassi oljning översyn, oljebyten, däcktryck, batteribyte, yttre tvätt av fönster, strålkastare och speglar, samt internt vakuum. Det finns också en medeljusteringstjänst, som består av en mycket grundläggande reparation, men det kan ge motorn i ditt fordon lite liv.

Få offerter

Jämför offert på: Bilservice enligt serviceboken

Mest populära service och reparationer

Just nu priser från 157 kr*
4.6 (8 243)
Spara i snitt 54%*

Boka hjulbyte och spara pengar! Priser från 157 kr*. Spara i genomsnitt 54%* på att jämföra offerter på autobutler.se. Få offerter och se ditt pris direkt!

Just nu priser från 350 kr*
4.6 (234)
Spara i snitt 60%*

Boka däckbyte och spara i genomsnitt 60%*. Byt och avbalansera dina däck enkelt, snabbt och nära dig. Just nu priser från 350 kr*. Få offerter på däckbyte!

Spara i snitt 1 992 kr*
4.6 (18 430)
Med stämpel i serviceboken

service med stämpel i serviceboken. Du sparar i genomsnitt 35%* på att jämföra offerter, motsvarande 1 992 kr*.

Just nu priser från 899 kr*
4.5 (2 179)
Spara i genomsnitt 59%*

Få en basservice och kör säkert med din bil. Just nu priser från 899 kr*. Inkluderar byte av olja och oljefilter, upp till 4 liter kvalitetsolja samt komplett genomgång av din bil med 46 kontrollpunkter.

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.