Del av koppling på Fiat

Kopplingsbyte – få ett bra pris på kopplingsbyte på Fiat

14 augusti 2019, 10:12

På nyare Fiat-modeller fungerar kopplingen perfekt i många år, och först när bilen har körts några tiotusentals mil kan det finnas anledning att hålla lite extra koll på slitaget på kopplingen.

När eller om kopplingen behöver bytas är det naturligtvis intressant att veta vad man kan förvänta sig att räkningen kommer att landa på.

Därför har vi på Autobutler undersökt genomsnittspriset för ett kopplingsbyte på en Fiat. Priset nedan omfattar alla offerter som verkstäderna har gett Fiat-ägare, oavsett modell och årsmodell.

Spara i genomsnitt*
4.405 kr / 34%

Tänk på att när du använder tjänsten på Autobutler garanteras du bland annat MRF:s Reparationsvillkor och 36 månaders reparationsgaranti.

När du använder autobutler.se hittar du snabbt en verkstad som erbjuder bra priser.

Hur upptäcker man att kopplingen är sliten?

Är du en av de bilister som kör med manuell växellåda tillhör växelspaken det som du använder oftast under körning.

Du behöver hela tiden växla, särskilt vid körning i tätbebyggda områden, och varje gång du trampar på kopplingen slits den.

Förenklat har kopplingen i din Fiat den funktionen att den förbinder motorn och växellådan. När kopplingspedalen är nedtryckt pressas två kugghjul isär. Därmed slutar växellådan att ge drivkraft till bilens hjul, och det går att byta växel.

Det är viktigt att kopplingen fungerar friktionsfritt. Tycker du att det är svårt att lägga i en ny växel och hörs det dessutom ljud som om växellådan gnisslar tänder så är det dags att få bilen till en verkstad.

Andra symptom på att kopplingen är sliten är att det är svårt att hitta dragläget, och växlarna har en tendens att hoppa ur.

Låt verkstaden byta kopplingen

Om du har kommit fram till slutsatsen att kopplingen i din Fiat troligen är sliten och måste bytas ut, begär några offerter på vad det kostar att få kopplingen bytt.

Det är lätt gjort med hjälp av Autobutler. När du behöver hitta en verkstad som kan göra jobbet kan du välja utifrån både pris och geografiskt läge. Om du frågar verkstaden om jobbet kan göras på en dag kan det vara bra att välja en verkstad nära din arbetsplats.

Tänk på att när du använder Autobutler får du alla offerter skriftligen. Verkstäderna skickar dig en offert med beskrivning av jobbet och informerar om både tidsåtgång och pris på reservdelar.

På så sätt är det lätt att välja önskad verkstad.

Innan du gör det slutliga valet av verkstad kan du läsa andra användares omdömen av de enskilda verkstäderna. Genom att välja ”Omdömen” i menyn i det vänstra hörnet kan du även skriva ditt eget omdöme efter att din bil varit på verkstaden.

Få offerter och jämför priser på kopplingsarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.