Överblick av motorn i en Alfa Romeo

Vad kostar en motorreparation på en Alfa Romeo?

18 maj 2020, 14:03

Alfa Romeo är kända för att tillverka unika och kompromisslösa bilar i stark italiensk design. Modern teknik och renodlad kraftfull energi.

Men en motor kan börja krångla även på bilar av en sådan kaliber. I verkstaden utför mekanikern en felsökning och diagnostisering med hjälp av modern mätutrustning som oftast är i stånd till att nollställa eventuella felkoder.

Om felen inte kan lösas genom att bara nollställa felkoder måste mekanikern börja reparera motorn. Om det inte rent av blir en fråga om att byta motorn kan det handla om att en cylinder har läckande topplockspackning eller kanske en sliten EGR-ventil som behöver bytas ut.

Innan du kör bilen till verkstaden rekommenderar vi att du kontrollerar vad de olika motorreparationerna kostar för en Alfa Romeo.

Nedan kan du få en snabb överblick över de vanligaste reparationerna på en Alfa Romeo-motor.

Så beräknar vi priserna
De olika priserna beräknas utifrån de offerter som över 200 verkstäder som är samarbetspartners med autobutler.se har skickat till Alfa Romeo-ägare.

Observera att det handlar om genomsnittliga priser, eftersom de ursprungliga offerterna har givits över hela registret av modeller och årsmodeller.

Spara i genomsnitt*
3.528 kr / 36%

Så får du offerter via autobutler.se

  1. Klicka först på ”Få offerter” – fyll sedan i kontaktuppgifter och en kort beskrivning av problemet med bilen. Exempel: ”Jag vill ha en offert för byte av en defekt turbo på min Alfa Romeo” Det enda du behöver gör är att upplysa verkstäderna om bilens registreringsnummer för att de snabbt skall kunna se vilken bilmodell det rör sig om.
  2. Klicka på ”Få offerter” – inom några timmar får du offerter från lokala verkstäder i din närhet.
  3. Kontakta gärna verkstäderna om du har några frågor. Annars är det bara att boka en tid på den verkstad du vill anlita för att få motorn reparerad på din bil.

Är det fel på EGR-ventilen?

Om din Alfa Romeo är utrustad med en dieselmotor sitter det förmodligen en EGR-ventil i motorn. EGR står för ”Exhaust Gas Recirculation”, vilket innebär att ventilen bidrar till att avgaserna från dieselmotorn återanvänds. Ventilen ser till att de orena avgaserna leds tillbaka genom insuget. Därmed förbränns gasen på nytt, vilket faktiskt bidrar till att sänka föroreningsnivåerna.

Vid fel på EGR-ventilen tänds troligen en varningslampa för bilmotor på instrumentbrädan.

Samtidigt blir din Alfa Romeo förmodligen trögkörd och ger dåligt gensvar. Du kommer också att upptäcka att motorns tomgång är ojämn och att det ryker svart från avgasröret.

I verkstaden kommer mekanikern förmodligen att föreslå en rengöring av ventilen för att se om det avhjälper bilens motor symptom. En EGR-ventil kostar nämligen några tusen kronor, så det är värt att kontrollera om det räcker med att ta bort och rengöra ventilen.

Om det inte räcker skall man byta ut EGR-ventilen. Byte av EGR-ventil kan vara en lite större utgift, så därför kan man med fördel inhämta offerter via autobutler.se innan man fattar ett slutgiltigt beslut om vilken verkstad man vill använda.

Få offerter och jämför priser på motor

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.