Vad kostar service på Toyota?

Toyota - Vad kostar bilservice på Toyota?

14 december 2016, 13:09

En undersökning gjord av Autobutler år 2014 visade att Toyota-ägare i genomsnitt är de bilägare som har sin bil minst antal gånger på verkstad under ett år.

Toyota-ägare eller ej, ingen bilägare slipper helt undan att lämna bilen på verkstad. Service cirka en gång om året – eller efter 15 000–30 000 km – är nödvändig.

Val av verkstad

Alla verkstäder som är anslutna till Autobutler är skyldiga att utföra bilservice av hög kvalitet och alltid, om inte annat avtalats, följa servicehandbokens anvisningar.

Enligt EU-lagstiftningen ska biltillverkarna göra alla data, servicescheman och servicemeddelanden fullt tillgängliga på den fria marknaden och därmed också för de fristående verkstäderna.

Därför kan det löna sig att undersöka, om inte service på din Toyota kan göras lika bra men billigare på en icke-auktoriserad verkstad.

Vi har hjälpt dig en bit på vägen och beräknat genomsnittspriset på Toyota-service på verkstäder anslutna till Autobutler:

Genomsnittspris* Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
3121 kr 1277 kr 32 %

Titta efter TSM-certifikatet

Väljer du att köra din bil till en auktoriserad Toyota-verkstad, bör du titta efter om den har ett TSM-certifikat.

Ett TSM-certifikat innebär nämligen att alla verkstadsprocedurer har gåtts igenom, vilket för din del är en försäkring om att din bil alltid får korrekt och effektiv service.

Toyota lovar bl.a. att din bil servas av Toyota-utbildade tekniker, att man med jämna mellanrum gör en uppdatering av bilens minidator och att man uteslutande använder Toyotas originalprodukter och originalreservdelar. Verkstäderna gå igenom din bils Toyota-servicehistorik, och på så sätt kan du som bilägare fä vägledning om framtida bilreparationer.

Bilservice+, Hälsokontroll++ och Säkerhetskontroll+++

På Toyotas auktoriserade verkstäder finns tre olika servicepaket: Service+, Hälsokontroll++ och Säkerhetskontroll+++

Bilservice+ är det minsta och omfattar de 14 viktigaste punkterna, såsom lampor och lyktor, däckkontroll, byte av motorolja samt visuell kontroll av bromsarna.

En Hälsokontroll++ är lite mer omfattande, medan den stora Säkerhetskontrollen+++ omfattar 40 olika punkter (bromsrör, drivaxlar, styrning m.m.). Liksom Hälsokontroll++ omfattar Säkerhetskontroll+++ också 12 månaders “Toyota Väghjälp”.

Vad ska servicen omfatta?

Serviceerbjudanden av samma typ som de ovannämnda kan du naturligtvis också få från en icke-auktoriserad Toyota-verkstad, och du ska komma ihåg att oavsett vilken typ av verkstad du väljer så bevarar du garantin på din bil, så länge servicen utförs som beskrivs i bilens servicehandbok.

Dessutom är det viktigt att alltid komma ihåg att du oavsett val av verkstad ska försäkra dig om att man uteslutande använder originalreservdelar eller OEM-godkända sådana. Det garanterar nämligen att din bils andrahandsvärde förblir högt.

Här nedan har vi listat de punkter som är det minimum som ska ingå i servicen:

 • Signalhorn, ljus, lyktor (utvändigt)
 • Vindrutetorkare/spolning, funktion kontrolleras
 • Ljus inkl. kontakter invändigt kontrolleras
 • Batteri och batteripoler kontrolleras
 • Däcken kontrolleras (däcktryck och mönsterdjup)
 • Motorolja och oljefilter byts
 • Luftfilter kontrolleras
 • Kopplingsvajer kontrolleras och justeras
 • Bromsar fram och bak, visuell kontroll
 • Provkörning

Väljer man en mer omfattande kontroll ingår även styrning, drivaxlar, drivremmar, bromsrör m.m. och eventuella byten görs.

Fråga på din lokala verkstad vad för slags service din bil behöver.

Utnyttja Autobutler för att få tre erbjudanden.

Vid en förfrågan till autobutler.se får du tre offerter från verkstäder nära dig, så att du kan jämföra priserna. Du kan själv bestämma om det enbart ska vara priset som är avgörande för ditt val av verkstad, eller om det också ska vara kundomdömen eller avståndet till mekanikern.

Alla verkstäder kan göra service med bibehållen garanti – även om det inte rör sig om auktoriserade Toyota-verkstäder.

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

 • Få offerter från verkstäder nära dig
 • Spara upp till 60%*
 • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.