Servicekontroll för Honda

Få en väl genomförd service av din Honda

20 december 2018, 11:08

Honda Bilservice – Få offerter på bilservice

När din Honda behöver service så kan du med fördel hämta offerter via autobutler.se. Alla verkstäder som samarbetar med vår verkstadsportal erbjuder service med hög kvalitet. Det gäller både auktoriserade och icke-auktoriserade verkstäder, och om inget att har avtalats kommer verkstäderna följa anvisningarna i serviceboken.

Vi på autobutler.se har hjälp dig lite på vägen genom att ha räknat ut genomsnittspriset på en service för en Honda, baserat på priserna från verkstäderna som är anslutna till vår verkstadsportal.

Priset på en service för en Honda ligger i snitt på:

Spara i genomsnitt*
1.757 kr / 36%

Ska din Honda på service?

När fick din Honda service sist? Om du inte vet så kanske det beror på att det var ganska länge sedan. Regelbunden service är viktigt och därför ska du se till att få din bil servad en gång om året eller efter att den kört mellan 1 000 och 3 000 mil.

En bilservice är en grundlig kontroll av bilen som innebär att verkstaden bl.a. byter ut förbrukningsmaterial och kontrollerar att bilen är driftsäker, så att din Honda inte går sönder när du kör den. De flesta nyare Honda-modeller har även en inbyggd dator kommer behöva en uppdatering av mjukvaran, ju längre bilen rullar.

Regelbunden service säkerställer på så sätt att bilens köregenskaper och bränsleförbrukning fungerar som de ska.

Vad ingår i en Honda-service?

När du tar din Honda till service så ska du kontrollera att nedanstående punkter inkluderas i verkstadens offert.

  • Byte av motorolja: Oljan smörjer motorn och håller den ren samt motverkar slitage. Oljan ska bytas med jämna mellanrum då den förlorar sina egenskaper med tiden.
  • Byte av oljefilter: När oljan pumpas runt i motorn så samlar oljefiltret upp den värsta smutsen i oljan. För att den processen ska fungera så bra som möjligt så är det viktigt att man byter oljefilter när bilen är på service.
  • Byte av pollenfilter: Bilen är utrustad med ett pollenfilter som samlar upp skadliga partiklar som blåser in i kupén. Filtret tar hand om både pollen och avgaser. För att bilen ska kunna rensa luften så effektivt som möjligt ska filtret bytas vid varje service.
  • Kontroll av däck och däcktryck: Om du kör med fel däcktryck så sliter det både på däcken och bilen. Det kan bl.a. ökad bränsleförbrukningen samtidigt som det kan försämra väggreppet. Är däckens mönsterdjup för nedslitet så blir bilen mindre säker att köra.
  • Bromskontroll: Verkstaden kontrollerar skicket på bromsarna. Vid en bromskontroll rengöras och smörjas bland annat bromsoken så att bromsklossarna inte fastnar.
  • Byte av bromsvätska: När man trycker på bromspedalen ser bromsvätskan till att bromscylindern pressas ihop. Med tiden kommer det in vatten som blandas med bromsvätskan vilket försämrar bromsverkan. Det är anledningen till varför man även byter bromsvätskan när din Honda är på service.

Förutom det som står här ovanför så brukar verkstaden även föreslå en kontroll av kupébelysning, instrumentbräda, tuta, strålkastare och varningsblinkers, säkerhetsbälten, batteri och slutligen kontroll av styrinrättning, för att se så att det inte finns glapp, läckor, skador och slitage.

Spara pengar på din verkstadsräkning

Du kan spara pengar på att hämta offerter från verkstadsportal. Vi ger dig en snabb överblick av prisläget och gör det enklare för dig att välja rätt verkstad.

Använd autobutler.se för att få offerter på service, så du enkelt kan jämföra verkstäderna utifrån pris och innehåll i servicepaket. Kom ihåg att du även kan se hur andra bilägare har bedömt verkstaden. Autobutler.se hjälper dig att hitta en bra verkstad till ett bra pris på ett enkelt och överskådligt sätt

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.