Mekaniker utför elarbete på Mini

Inhämta offerter för elarbeten på din Mini

23 april 2020, 16:19

En Mini som rullar ut från fabriken är idag fylld med ett brett utbud av innovativ teknik. Teknik som bidrar till att ge mer komfort och ökad säkerhet.

I takt med att det kommer mer elektronik och mer avancerade säkerhetssystem i bilarna, ökar riskerna för att det uppstår elfel bil i bilelektronik.

Det kan vara en varningslampa som tänds och meddelar att det är fel i bromsaktiveringssystemet eller liknande. En felkod registreras i systemet som nu går i nöddrift till dess att bilen har varit på verkstad. Det kan också vara så att motorn eller ledningsnätet drabbas av ett fel som till exempel påverkar bensinpumpen på ett sätt så att bilen stannar.

I bilverkstäderna har de tekniska framstegen lett till att ny terminologi används. Där mekanikern tidigare grep efter en skiftnyckel, handlar det idag om att diagnostisera och avläsa felkoder. 

När arbete med bilelektronik skall utföras ansluter mekanikern sitt felsökningsverktyg till bilens datorenhet för att felsöka elfel bil genom att läsa av felkoder och identifiera felen.

Priserna för ett verkstadsbesök kan variera beroende på vilken verkstad man vänder sig till. Vi har därför beräknat det genomsnittliga priset för ett urval av reparationer av elektronisk utrustning i en Mini.

De genomsnittliga priserna nedan täcker en mängd olika reparationer av den elektriska utrustningen. Samtliga beräkningar av priser har utförts mot bakgrund av alla de erbjudanden som bilverkstäder anknutna till autobutler.se har lämnat till Mini-ägare.

Kom ihåg att priserna för de enskilda reparationerna kan variera beroende på vilken modell och årsmodell det handlar om.

Genomsnittspris* Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*

När du använder autobutler.se får du automatiskt offerter skickade till dig för felsökning elfel i bil och reparationer av elektrisk utrustning i din Mini. Alla offerter skickas skriftligen så det är lätt att jämföra pris och innehåll för de olika offerterna.

Om du är osäker på vilken verkstad du skall välja så kan du läsa recensioner från andra användare. Andra bilägares bedömningar kan hjälpa dig att träffa rätt val av verkstad.

Lysande varningslampor – vad skall man göra?

Instrumentpanelen i din bil har många olika varningslampor. Ibland så många som 30 olika.

Om en varningslampa tänds, är det ett tecken på att något är fel med bilen. De viktigaste varningslamporna man skall hålla ett öga på är de för motorns temperatur, motorolja och bromssystem. Om en av dessa tänds, är det bäst att man omedelbart stannar bilen. Dessa varningslampor kan nämligen innebära att det är ett allvarligt fel på bilen.

Det behöver rent allmänt inte vara något allvarligt om en varningslampa tänds, men det kan bli allvarligt om man ignorerar varningen och kör på utan att felsöka elfel i bil.

Bilens varningslampor lyser vanligtvis antingen i gult eller rött. Nedan kan du se hur du skall förhålla dig till de olika varningarna.

Gul: Här krävs en åtgärd, men felet behöver inte vara allvarligt. Stanna bilen och stäng av motorn. Leta reda på felet i bilens instruktionsbok och bedöm sedan om du kan köra bilen till närmaste verkstad eller om du måste ringa efter vägassistans.

Röd: Stanna bilen så fort som möjligt och stäng av motorn. En röd varningslampa tyder på ett allvarligt fel. Om det är antingen motorlampan eller oljelampan som lyser rött skall du inte fortsätta köra utan omedelbart ringa efter hjälp. Följ instruktionerna i instruktionsboken och bedöm om bilen behöver bogseras till din lokala verkstad.

Få offerter och jämför priser på elarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 272 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.