Bilägare med handen på ratten i en Renault

Styrinrättning och rattfrossa i en Renault

15 januari 2020, 16:29

Slitna styrleder, en ratt som glappar och andra fel på styrservon kan orsaka farliga situationer i trafiken och bör därför repareras så snart felet uppdagas.

Fel på styrinrättningen ökar risken för trafikolyckor medan en korrekt inställd styrning å andra sidan skapar stabilitet och bidrar till en bättre trafiksäkerhet. Styrinrättningen på din Renault kan kontrolleras med jämna mellanrum så att det inte hugger till i ratten. Om du märker att däcken slits ojämnt eller att ratten vibrerar alltför mycket under körning så är det säkert något fel på bilens styrningsförmåga.

Skapa ett uppdrag på Autoburler så hjälper vi dig vidare att lösa problemet. Beskriv felet och få minst 3 olika offerter på en reparation av styrinrättningen.

Om du på förhand vill veta vad det kostar att laga felen så finner du vidare information hänt. Autobutler har räknat på vad det skulle kosta i genomsnitt att få gjort en kontroll av styrinrättningen och hjulinställningen.

Priserna här under är beräknade utifrån ett antal offerter som verkstäderna tidigare har skickat till Renault-ägare oavsett modell och år.

Om du är tvekar på om styrinrättningen på din Renault är 100% korrekt, kolla gärna Autobutler om du vill boka en tid till fyrhjulsmätning eller en justering av hjulens vinkel.

Spara i genomsnitt*
1.981 kr / 39%

Korrekt hjulinställning ökar trafiksäkerheten

Minst en gång om året bör du som Renault-ägare ordna med en ordentlig fyrhjulsmätning eller en diagnos av styrinrättningen.

Din lokala verkstad kan hjälpa till att mäta och justera styrinrättningen med ny datateknik och därmed förbättra bilens köregenskaper. Vid en fyrhjulsmätning och justering av hjulen undersöker verkstaden att alla hjul samt styrinrättning är korrekt inställda enligt biltillverkarens rekommendationer. Det betyder bland annat att alla fyra hjul ska monteras så att de sitter i linje mot marken.

Om inställningen inte är korrekt kan man uppleva att det hugger i ratten och att hjulen förlorar kontakten med vägunderlaget.

En dålig bidrar till att däcken inte slits jämnt samt att hjulen inte rullar lika lätt framåt. Redan vid små ändringar i inställningen kan förkorta däckets livstid med upp till 10%. Nedslitna däck bidrar också till att bromssträckan blir längre vilket i slutändan påverkar trafiksäkerheten.

När ska du göra en fyrhjulsinställning på din Renault?

Styrinrättningen och hjulupphängningen på din Renault förhindrar att det blir obehagligt när bilen kör över en vägbula. Om det ena hjulet har kört mot en kantsten kan hjulinställningen påverkas och då måste man ordna felet direkt.
Härunder har vi skrivit tre tips på hur du kan märka att något är fel med antingen styrinrättningen, hjulinställningen eller hjulen på din Renault.

  • Bilen drar åt ena eller andra hållet
  • Ratten är något på snedden även om bilen kör rakt fram
  • Däcken är inte jämnt slitna

Om du upplever en eller flera av dessa punkter bör bilen lämnas in på verkstad och få en fyrhjulsinställning, eftersom bilen kan ha fel ha fel styrningen eller stötdämpningen.

Få offerter och jämför priser på ratt

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.