Vad kostar kamremsbyte på en Volkswagen?

Vad kostar kamremsbytet på en Volkswagen?

11 november 2015, 16:21

Om din Volkswagen behöver en ny kamrem så ger autobutler.se dig det genomsnittliga priset för nyligen utförda kamremsbyten på Volkswagen.

Volkswagen etablerades i Tyskland 1935 och har nu vuxit till den största fordonsproducenten i världen och sålde 9,7 miljoner fordon under 2013. Volkswagen har tre modeller i topp 10 listan över mest sålda bilar genom tiderna – Golf, Passat och den mycket omtyckta Beetle.

Golfen har dessutom vunnit World Car of the Year två gånger, 1992 och 2013.

Men trots dess höga prestige behöver din Volkswagen, liksom alla andra fordon, eventuellt byta och reparera vissa delar.

Kamremmen är en viktig del av motorn i bilen. Det är en del som eventuellt måste ersättas och de flesta verkstäder vet hur arbetet utförs.

Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
3 278 SEK 33%

Prisberäknaren ger dig det genomsnittliga priset för nyligen utförda kamremsbyten på en rad olika Volkswagenmodeller.

Genomsnittspriset räknas ut genom att samla ihop konkreta priser för kamremsbyten genom Autobutler.

Om du har tittat på priset men vill ha specifika offerter för just din bil, i ditt område, så kan du snabbast och enklast få det genom att skapa ett uppdrag.

Genom att bara fylla i lite grundläggande information så kommer tre offerter att skickas till din inom 24-48 timmar. Allt som återstår är för dig att välja den offert som bäst passar dina behov.

Hur beräknas priset för bytet

På grund av hur kamremmen är placerad inuti motorn tar det flera timmar för en mekaniker att göra bytet. Kostnaden för själva arbetet gör att jobbet slutar med en hög räkning.

Sedan finns det andra utgifter såsom själva kamremmen. Många verkstäder föreslår att du dessutom byter vattenpumpen samtidigt på grund av hur den ligger i motorn. Om du inte utför båda jobben samtidigt så riskerar du att behöva betala för arbetskostnaderna två gånger.

Hur vet jag när kamremmen ska bytas?

Eftersom att kamremmen är en så pass viktig del av motorn så är det viktigt att byten görs enligt tillverkarens anvisningar. Dessa riktlinjer är viktiga eftersom en bruten kamrem kan orsaka allvarliga skador på delar av motorn.

Förutom tillverkarens anvisningar så finns det tecken på när kamremmen är trasig. Ett sådant tecken är ett högfrekvent brus när motorn är i viloläge eller när den startas. Det kan dessutom ofta vara svårt att starta motorn. Om det tar ett antal försök så bör du konsultera en expert.

Om du av någon anledning misstänker att kamremmen inte fungerar är det viktigt att söka vägledning och få en mekaniker att titta på felet.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på Kamrem / Kamkedja

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.