Mekaniker utför diagnostisering av Citroën elektronik

Pris på felsökning av Citroën

06 april 2020, 10:49

Om det uppstår flera fel på en eller flera av bilens elektroniska komponenter registreras detta via sensorer i nyare bilars datasystem.

Det kan bero på att det är för lite vätska i servostyrningens hydrauliska system, en defekt på tändstiftet eller att farthållaren signalerar att något är fel.

Datasystemet i din Citroën registrerar en mängd data om bland annat motorns hälsa och varje gång bilen är på verkstad kan mekanikern ställa en elektronisk diagnos genom att använda en felkodsläsare på bilelektroniken.
Felkodsläsaren gör det möjligt att finna eventuella felkoder på den elektromekaniska och elektroniska utrustningen. Mekanikern bildar sig snabbt en överblick över vilka fel som kan rättas till. Om inte verkstaden har tillgång till det nyaste och mest avancerade diagnostiseringsverktyget riskerar man att ställa fel diagnos. Situationen kan undvikas genom att man använder en av de verkstäder som är anknutna till Autobutler.

Verkstäderna är en del av ett omfattande reparationsavtal som försäkrar sig om att mekanikerna löpande deltar i fortbildning. Fortbildningen går ut på att verkstadens anställda kan använda de nyaste och mest avancerade diagnosverktygen för felsökning.

Det är enkelt att använda “Få offerter”-funktionen här på Autobutler. När du gör det är du säker på att få ett fast pris på en offert som beskriver tillvägagångssättet och vad det kostar att ordna felet.

Om det dyker upp andra fel under felsökningsprocessen eller om felet visar sig vara ett annat, kontaktar verkstaden dig innan mekanikern börjar att reparera felen. Därmed kan du alltid vara säker på att det arbete som utförs på din Citroën alltid görs enligt avtal.

Vi har beräknat här under vad verkstäderna tar för en diagnostisering eller felsökning av felkoder. Priset är ett genomsnittspris som bygger på alla de offerter som Autobutlers samarbetspartners har gett till Citroën-ägare oavsett modell och år.

Spara i genomsnitt*
1.493 kr / 74%

Autobutler kan användarna lämna sina omdömen om flertalet verkstäder. Om du är i tvivel om vilken verkstad du ska välja, gå då gärna in och läsa andra bilägares kommentarer och få därmed enklare att göra ditt verkstadsval.

Ignorera inte varningslamporna som lyser

Det avancerade elektroniska systemet som i dag finns i moderna bilar är till för att säkra stabilitet, säkerhet och komfort under körseln.

Om det uppstår fel på elektroniken kommer en varningslampa att lysa på instrumentbrädan och göra föraren uppmärksam på att något är fel. Service, felsökning och diagnostisering av bilelektronik är i dag mycket mer avancerad än tidigare. De elektroniska komponenterna är ofta sammankopplade och om det uppstår ett fel på en sensor kan det få hela det elektroniska systemet att slå ut.

Om det blir ett fel på motorn, bromsarna eller liknande så kommer varningslamporna på instrumentbrädan antingen lysa gult eller rött. Om det lyser en gul varningslampa indikerar det att det är ett fel på bilen. Som regel är det inte tal om ett särskilt större fel. Det betyder dock inte att man ska ignorera varningslampan. Varje fel på bilen bör kontrolleras vid en felsökning.

Om en röd varningslampa registreras så ska det tas mycket allvarligare. Det indikerar nämligen att något är allvarligt fel på bilen.

Som utgångspunkt ska man helst inte börja att köra bilen och om felet uppstår under körning ska man genast hålla in till sidan. I det här läget t mest förnuftiga beslutet att kalla på vägassistans och få hjälp med att köra bilen till närmsta verkstad. Mekanikern med det rätta diagnosverktyget kan då finna felkoder och diagnostisera problemet. Om du upplever att varningslampor blinkar på instrumentbrädet på din Citroën så inhämta offerter via Autobutler och få en diagnostisering av bilens felkoder.

Få offerter och jämför priser på felsökning

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 312 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.