Motorolja som hälls i en Nissan

Spara pengar på nästa oljebyte i din Nissan

21 augusti 2019, 09:22

När motoroljan byts bidrar det till att hålla motorn ren och välsmord. Motorolja har den funktionen att den både smörjer och kyler av motorns olika delar, och samtidigt hjälper oljan till att se att alla rörliga delar fungerar friktionsfritt.

Om oljenivån i motorn är för låg sliter det på de enskilda delarna. Därför är det viktigt att du håller koll på motorns oljenivå. Om du kör mycket i din bil ska du kontrollera oljenivån minst en gång i månaden och helst oftare.

Under normala omständigheter byts motoroljan när fordonet är på service. Men räkna med att motoroljan i din Nissan, lite beroende på modell och årsmodell, behöver bytas efter varje 1 500-2 000 mil. Om du är osäker, kontrollera bilens servicehäfte eller kontakta din lokala bilverkstad.

Nedan kan du se vad genomsnittspriset är för att byta motorolja i en Nissan.

Spara i genomsnitt*
1.679 kr / 58%

Så här kom vi fram till priset på ett oljebyte:

Priset beräknas utifrån alla offerter på oljebyte som Nissan-ägare har fått från verkstäder anslutna till autobutler.

Innan du låter byta motorolja i din bil kan du läsa här på webbplatsen hur andra användare har recenserat de verkstäder du är intresserad av.

Så här kontrollerar du oljenivån

Även om moderna motorer i dag har begränsad oljeförbrukning förbränner motorn ändå små mängder olja. Som redan nämnts är det därför en god idé att regelbundet kontrollera oljenivån. Här får du en kort vägledning i hur man gör:

  1. Parkera bilen på ett jämnt och plant underlag.
  2. Kontrollera oljenivån i motorn efter körning när oljan är varm. Men se till att motorn har varit avstängd i minst 5 minuter tills oljan ”sjunkit till botten”.
  3. Öppna motorhuven och dra ut oljestickan. Torka av oljestickan ordentligt med en trasa eller en bit papper. Sätt därefter tillbaka den på plats.
  4. Nu kan du dra upp oljestickan en gång till och kontrollera oljenivån. På oljestickan visas streck för minimum och maximum. Om oljan bara går upp strax över minimistrecket ska du fylla på motorolja.
  5. Använd alltid samma olja som redan finns i motorn. Om du blandar flera olika motoroljor riskerar du att förstöra motoroljans egenskaper.

Nissan har i samarbete med Total skapat en rad motoroljor som är anpassade till Nissans motorer. Kännetecknande för motoroljorna är att de har en balanserad viskositet som bidrar till att minska startfriktion och slitage vid låga temperaturer.
Tänk också på att byta oljefiltret när du byter motorolja i din Nissan.

När det är dags att byta motorolja i bilen, beställ tre offerter och byt motorolja på önskad verkstad.

Få offerter och jämför priser på oljebyte

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.