Priset på balansering och hjulinställning av Hyundai

15 januari 2020, 17:24

Defekta och slitna styrleder, glapp i ratt och andra fel på styrinrättningen kan orsaka farliga situationer i trafiken och bör därför repareras så snart felet uppdagas.

Ganska ofta orsakar fel på styrinrättningen trafikolyckor medan en korrekt inställd styrning i motsats skapar stabilitet och därmed också ökar trafiksäkerheten.

Du kan själv hålla koll på styrinrättningen på din Hyundai och till exempel kontrollera att det inte hugger till i ratten. Om du märker att däcken har ett ojämnt slitage eller att det under körning uppstår vibrationer eller skakningar i ratten så är det med står sannolikhet något fel på bilens styrningsförmåga.

Om du har behov för hjälp så använd klicka på “Få offerter” längst ned på sidan. Beskriv felet så som du upplever det och få automatiskt minst 3 olika offerter gällande reparationer av styrinrättningen.

Om du önskar att i förväg få veta vad det kostar att få rättat på bilens fel så fortsätt att läsa. Autobutler har nämligen räknat på vad det genomsnittligt skulle kosta att få göra en kontroll av styrinrättningen och bilens hjulinställning, samt bilens däck.

De priser som visas här under är beräknade utifrån offerter som verkstäderna tidigare har skickat till Hyundai-ägare oavsett modell och år.f

Om du är osäker på om styrinrättningen på din Hyundai är 100% som den ska så använd Autobutler för att boka tid för fyrhjulsmätning eller en justering av hjulens vinklar.

Spara i genomsnitt*
924 kr / 32%

Korrekt hjulinställning ökar trafiksäkerheten

Minst en gång om året bör du som Hyundai-ägare få fixat en fyrhjulsmätning eller en diagnos av styrinrättningen.

Din lokala verkstad kan hjälpa dig med att mäta och justera styrinrättningen med avancerad och modern datateknik och därmed optimeras bilens köregenskaper.

Vid en fyrhjulsmätning och justering av hjulen kontrollerar verkstaden alla fyra hjul samt styrinrättning är korrekt inställda enligt biltillverkarens anvisningar. Det betyder bland annat att alla fyra hjul ska monteras så att de sitter parallellt och jämnt mot marken, samt varandra.

Om inställningen inte är korrekt kan man uppleva att det hugger i ratten och att hjulen inte alltid har kontakt med vägunderlaget.

En felaktig hjulinställning betyder att det blir ojämnt slitage på däcken samt att friktionen ökar när hjulen rullar framåt. Redan vid små avvikelser i inställningen kan däcket livstid förkortas med upp till 10%. Nedslitna däck medför också till att bromssträckan blir längre vilket i slutändan påverkar trafiksäkerheten.

När ska du göra en fyrhjulsinställning på din Hyundai?

Styrinrättningen och hjulupphängningen på din Hyundai ser till att det inte känns obehagligt när bilen kör över en vägbula. Om det ena hjulet har varit uppe och klättrat på en kantsten kan hjulinställningen påverkas och då måste man få ordnat felet med en gång.

Härunder får du fem tips på hur du kan märka att något är fel med antingen styrinrättningen, hjulinställningen eller hjulen på din Hyundai.

  • Bilen drar åt ena eller andra hållet
  • Ratten är något på snedden även om bilen kör rakt fram
  • Under körningen kan det hugga till och skaka i ratten
  • En kontroll visar att det är ojämnt slitage på däcken
  • Du hör märkliga ljud eller att det tjongar till under körseln

Om du upplever en eller flera av dessa punkter bör bilen lämnas in på verkstad och få en fyrhjulsinställning, eftersom bilen kan ha fel ha fel styrningen eller stötdämpningen.

Få offerter och jämför priser på ratt

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.