Spara pengar på service och reparation av AC

 • Hitta den bästa verkstaden till det bästa priset
 • Spara i genomsnitt 1 061 kr på service och reparationer av AC
 • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online med prisgaranti
 • Endast kvalitetssäkrade verkstäder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti på din bilreparation

Din säkerhet för kvalitetsarbete
Läs mer

Prisgaranti på alla uppdrag
Prisgaranti på alla uppdrag

Fått ett billigare pris? Vi matchar det
Läs mer

Därför ska du välja service och reparationer av AC / luftkonditionering via Autobutler

 • Du sparar i genomsnitt 30%, motsvarande 1 061 kr.
 • Vi hjälper dig att jämföra offerter online när din AC eller klimatanläggning behöver service.
 • Alla verkstäder följer MRF:s reparationsvillkor.
 • Vi ger dig extra säkerhet med 3 års garanti på arbete och delar.
 • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online när det passar dig.
 • Få rådgivning från professionella mekaniker på Autobutler.
 • Du slipper dyra överraskningar.
 • Du får alla offerter skriftligt.
 • Vi ger dig prisgaranti - hittar du en billigare offert så matchar vi priset.

Service av ac och luftkondtionering

Få offerter från verkstäder nära dig

Jämför offert på: Service och reparation av AC - Spara i snitt 30%.

Pris på AC-uppdrag

På autobutler.se tror vi på transparens och rättvisa priser. Därför kan du här se genomsnittspriser för olika bilmärken och hur mycket du kan spara på att jämföra offerter.

Bilmärke Genomsnittspris Min. - max.
Audi 984 kr 938 kr - 1499 kr Få offerter
Ford 1033 kr 938 kr - 1937 kr Få offerter
Hyundai 1387 kr 938 kr - 5142 kr Få offerter
Nissan 1016 kr 938 kr - 1749 kr Få offerter
Peugeot 1000 kr 938 kr - 1539 kr Få offerter
Renault 1030 kr 938 kr - 2751 kr Få offerter
Saab 1015 kr 938 kr - 1789 kr Få offerter
Toyota 989 kr 938 kr - 1478 kr Få offerter
Volkswagen 1070 kr 938 kr - 2925 kr Få offerter
Volvo 2195 kr 938 kr - 7500 kr Få offerter

Priserna är baserade på alla offerter som förmedlats via autobutler.se och kan innehålla fel eller variera. Skapa ett uppdrag för att få detaljerade offerter till din bil.

Omdömen om AC-uppdrag

Helt underbar service var inne och bytte svänghjul och koppling sats 5/5 stjärnor
Arnes
Audi A6 (2010)
Snabb och bra service
Line
Honda CR-V (2016)
Åtgärdat och fick bilen tvättad och städad till väldigt bra pris efteråt.
Christian L.
Peugeot 508 (2012)

Få offerter från verkstäder nära dig

Jämför offert på: Service och reparation av AC - Spara i snitt 30 %.

När behöver din aircondition en service?

air condition service

I alla aircondition och klimatanläggningar minskar köldmediet med tiden, vilket leder till nedsatt kyleffekt.

Din aircondition är en väldigt viktig del av klimatet inne i bilen. Men det är inte säkert att din aircondition eller klimatanläggning är schemalagd i din servicebok, därför ska du själv se till att den blir kontrollerad.

Köldmediet i din aircondition minskar årligen med cirka 10%, därför bör det inte gå mer än 2 år mellan en grundlig service. Om du kör mycket eller om du till exempel ska på bilsemester bör du kontrollera din aircondition varje år. En service kan bli en investering om man inte vill riskera att kompressorn tillslut saknar smörjmedel och överhettas på grund av värmen. Vilket kan leda till en mycket dyr kostnad.

Om du märker att din aircondition inte fungerar som den ska så är det dags för service.

Hos autobutler.se får du offerter och du väljer själv den som passar dig bäst.

Jämför priser - spara tid och pengar
Prova själv.

Detta gör verkstaden

Det är inte säkert att din aircondition eller klimatanläggning ska servas enligt serviceboken. När du tar bilen till en vanlig bilservice kan det vara upp till dig själv att se till att AC:n kontrolleras. Köldmediet i din aircondition minskar årligen med cirka 10%, så det bör inte gå mer än 2 år innan nästa grundliga servicebesök. Om du kör mycket med bilen bör du kontrollera din aircondition varje vår, innan den varma sommarperioden börjar.

Det kan vara smart att lägga pengar på en service, för om du skjuter upp det för länge så riskerar du till exempel att kompressorn får slut på smörjmedel och därmed överhettas på grund av värmen. Vilket ofta slutar med en räkning på över 4000 kr.

När du märker att din aircondition inte längre fungerar som den ska så är det dags för service. Hos autobutler.se får du offerter och du väljer själv den offert som passar dig bäst.

När du ber om en service på din bils aircondition eller klimatanläggning kommer verkstaden byta eller fylla på med köldmedium. Förr använde man ämnet freon men i dag används en annan kemikalie. Den är fortfarande giftig och det finns stränga regler som säger att tömning och påfyllning ska ske utan spill. Faktiskt, så räknar man vätskan till anläggningen per gram. Därför ska du vara uppmärksam när du beställer offerter om kylarvätska ingår eller om den läggs på utöver priset. Detta kan avgöra vilken mekaniker som blir billigast.

Verkstaden byter också olja, vilket är smörjmedlet som gör att packning och kompressor inte torkar och slits ut.

Det är också vanligt att man byter kupéfiltret och då kontrolleras även torkarna vars syfte är att ta bort fukt och smuts från det cirkulerande köldmediet.

Visste du att...

 • När bilrutorna börjar imma igen kan det vara ett tecken på att din air condition behöver service. Det blir tydligt om det blir ringar på vindrutan precis ovanför ventilationsspjällen när du startar bilen.
 • Om du känner att det luktar mögligt, unket eller fuktigt från klimatanläggningen när den är på, är det ett tecken på att något är fel.
 • Om klimatanläggningen inte gör det svalare i bilen trots att det är kallt ute, då är något också på tok.

Underhåll mellan varje service

Det finns vissa tecken som visar att AC-anläggningen behöver verkstadsservice, men du kan även underhålla den själv.

En air condition ser till att det är svalt i bilen under sommaren. När bilen är avstängd blir alla rören kalla, men när den varma sommarluften värmer upp rören igen bildas det kondens i luften. Detta gör att det blir fukt, som vidare strömmar igenom systemet. Det är därför du ofta ser vatten droppa från avgasröret efter du kört.

Vattnet från kondensen måste ut, men det finns fukt som aldrig helt försvinner av sig själv. I det ackumulerade vattnet kan det bildas bakterier och mikroorganismer, vilket i sin tur kan leda till andningsbesvär och ögonirritation eller bara orsaka dålig lukt i bilen. För att förhindra fickor med kondens kan du ibland höja värmen till max, men det kommer inte räcka för att bli av med bakteriefloran.

Känner du doften av fukt eller annan dålig lukt kan du testa använda ett rengöringsmedel för air condition. Så fungerar det: sätt på och höj värmen i bilen, öppna burken med rengöringsmedlet, låt burken vara öppen i bilen i ungefär 15 minuter och glöm inte ha alla dörrar stängda. Bilen bör sedan ventileras och därefter bör luften i bilen vara bättre och fräschare. Läs instruktionerna, eftersom tillvägagångssättet och tiden kan variera från produkt till produkt.

Om detta inte hjälper behövs en service göras av verkstad som hanterar AC/luftkonditionering.

Kör ”alltid” med AC:n på

Det pratas mycket om att vi inte ska förbruka mer än nödvändigt och visst kostar det lite extra att ha air condition på hela tiden. Dock är det en dålig idé att ha AC:n avstängd hela vintern bara för att det är kallt ute.

När klimatanläggningen inte är på rör sig inte smörjmedlet vilket kan leda till att packningarna torkas ut och tillslut börjar läcka. När anläggningen är på under vintern ser den också till att klimatet i bilen är torrt även om du har värmen på.

Läs mer om AC och klimatanläggning


Eventuella fel i aircondition-systemet i ditt fordon kan innebära ett problem med komfort och synlighet och därför en allvarlig säkerhetsrisk. Aircondition betraktas som ett aktivt säkerhetselement, eftersom det möjliggör reglering av temperatur-och fuktighetsförhållandena inuti kabinen. Det bidrar till att bekämpa trötthet som orsakas av överdriven värme I Peugeot, Volkswagen, Citroën, BMW), Ford, Renault och Toyota, Opel bilar eller mot de effekter som produceras av kylan, samt att tar bort fukt hos de främre, bakre, samt sidorutorna. Kontroll av aircondition kräver teknisk kunskap och professionell utrustning. Det finns flera metoder för att identifiera källan till läckor, även om vissa kan vara farliga. Det mest lämpliga är att gå till en professionell verkstad för att undvika eventuella olägenheter.

Få offerter från verkstäder nära dig

Jämför offert på: Service och reparation av AC - Spara i snitt 30 %.

Kampanjer & erbjudanden

Fast lågt pris
Hjulbyte
Bara 199 kr.

Få hjulbyte till ett rekordlågt pris - bara 199 kr. Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online med prisgaranti.

Spara 20-40%
Bilservice
Spara i snitt 1 784 kr

service med stämpel i serviceboken. Du sparar i genomsnitt 34% på att jämföra offerter, motsvarande 1 784 kr.

Fast lågt pris
Basservice
Bara 1 299 kr

Inkluderar olje- och filterbyte med upp till 4 liter kvalitetsolja och en komplett genomgång av din bil utifrån 25 kontrollpunkter.

Se alla erbjudanden
Fast lågt pris
Oljebyte
Bara 999 kr

Boka oljebyte för bara 999 kr med påfyllning av upp till 4 liter kvalitetsolja, montering av nytt oljefilter och nollställning av oljeindikator.

Fast låg pris
AC-Service
Bara 849 kr

Just nu kan du få en AC-service för bara 849 kr. Få en kontroll av AC-systemet, trycktest för eventuella otätheter samt påfyllning av upp till 150 gram köldmedium.

Fast lågt pris
Bromsakontroll
Bara 99 kr.

9 av 10 bilägare vet inte om deras bromsar är säkra. Få en professionell bedömning av dina bromsar till ett rekordlågt pris - Bara 99 kr.

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 263 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter