Autobutler.se är en oberoende verkstadsportal där du kan hämta 3 gratis och ej bindande offerter på din bilreparation

3 offerter och jämför uppdrag på Kamrem/Kamkedja

2 års garanti på allt verkstadsarbete

utfört genom autobutler.se

Priceguarantee se

Prisgaranti på alla offerter

Var säker på att du alltid får det bästa priset med prisgaranti

När är det dags för kamremsbyte?

De flesta bilarna har ett serviceintervall på 6 000 till 12 000 mil för kamrem.

I bilens servicebok står det inom vilka intervaller som kamremmen ska bytas på din bil. Ska du åka på bilsemester kan det vara en bra idé att kontrollera i serviceboken ifall du riskerar att komma över det utsatta intervallet. I så fall är det att rekommendera att byta kamremmen innan avfärd.

Det är lite dyrt att byta kamrem, inte för att kamremmen i sig är så dyr men snarare för att det ofta är besvärligt och tidskrävande att byta. Ofta byts vattenpumpen i samband med kamremmen, bara för att det är svårt område att komma till. Det finns en hel del att spara genom att välja den billigaste verkstaden, då det är ett tidkrävande uppdrag.

Hos Autobutler får du 3 offerter på byte av kilrem och kan bland annat jämföra verkstäderna på både pris och andra bilägares omdömen. Du kan söka efter din vanliga verkstad och välja att den är en av de offerter du får. Vi hjälper dig på ett enkelt och tydligt sätt att hitta den bästa verkstaden, till rätt pris.

Få 3 offerter på byte av kamrem här

Prova själv 

Just nu säger andra bilägare

4,7
483 betyg
Volkswagen Polo – 2001
En verkstad som gör det lilla extra trots väldigt bra priser!
Carcenter Group i Stockholm AB
11559 Stockholm
Audi S3 – 2007
Mycket bra trevligt och kunnigt personal kommer att använda mig av dom i fortsättningen har hitta...
Akad Bilvård AB
14250 Skogås
Lexus RX – 2008
Bra bemötande. Lägst pris och snabbast tid. Ger ett mycket bra och kunnig intryck. Kan varmt reko...
Svensk Bilvård i Uppsala
75323 Uppsala
Volkswagen Polo – 2001
En verkstad som gör det lilla extra trots väldigt bra priser!
Carcenter Group i Stockholm AB
11559 Stockholm
Audi S3 – 2007
Mycket bra trevligt och kunnigt personal kommer att använda mig av dom i fortsättningen har hitta...
Akad Bilvård AB
14250 Skogås
Skapa ett uppdrag nu

Så fungerar det

1. Skapa ett uppdrag

x3

2. Få 3 offerter

3. Avstånd till verkstad

Få 3 gratis och ej bindande offerter

Läs mer om kamrem

Kamremmen styr en av motorns viktigaste funktioner, nämligen samspelet mellan kolvar och ventiler. Om dessa hamnar i otakt kan det leda till katastrofala följder, utöver en oregelbunden och oekonomisk användning.
Kamremmen är en drivrem som drivs av vevaxeln som i sin tur driver kamaxeln. Den säkerställer att motorns ventiler och kolvar är i takt. Tekniskt sätt så öppnas insugningsventilen och kolvarna trycker in luft in i kammaren, därefter stängs ventilen och kolvarna trycks tillbaka. Luften som innehåller bränsle antänds och exploderar som ger kolvarna fart vilket skapar energi i de andra kammarna. När kolven är helt öppen drar den tillbaka medan utblåsventilen är öppen. Sedan börjar processen om på nytt.

Ventilerna ska vara öppna vid in- och utblås, men kolvarna måste även vara i helt rätt position när den bränslefyllda luften antänds. Kamremmen består därför av kuggar som passar med det hjul som både driver och drivs av kamremmen.

En kilrem är inblandad i andra processer men det är inte avgörande att förloppet är lika exakt. Kilremmen är ett band och har i regel (lite) lutande sidor. Kilremmen fästs längs remskivan för att få ett ordentligt grepp.

Det blir en del slitage på kamremmen, därför står det i serviceboken att den bör bytas efter ett specifikt milantal. Om du inte kör så mycket finns det även risk att kamremmen blir mjuk, så det är även ett åldersintervall. Kamremmen består av en stålvajer, glasfiber, kevlar och polyesterkablar . Om du inte byter kamrem riskerar du att den nöts sönder och att småbitar virvlar runt i motorrummet och flyger ut på vägen. Det kan även orsaka rost.

Det farligaste är om den blivit så sliten att inte längre kan synkronisera kolvar och ventiler. Några motorer har mycket utrymme medans andra är kompakt byggda, vilket inte lämnar plats till kolvar och ventiler som står fel. När kolven pressas in så träffar den ventilerna ganska enkelt om de är öppna, om det sker så kan det leda till att du behöver en ny motor.

Det är viktigt att veta vad som gäller när du köper en begagnad bil, därför kan det vara klokt att läsa vilka regler och lagar som finns, läs på (konsumentverket.se).

Goda råd när du köper begagnad bil

  • Kontrollera i serviceboken att kamremmen har blivit utbytt enligt föreskrifterna
  • Kontakta verkstaden som utfört jobbet och fråga om bytet gick bra
  • Du har sämre skydd vid köp av begagnad bil av en privatperson gentemot en bilhandlare, se därför till att det inte är några frågetecken mellan dig och säljaren
  • Vill du vara säker på att din kamrem är i bra skick, boka då redan idag en kontroll av kamrem hos en kvalitetsverkstad

Prova själv 

Vad du får med autobutler.se

MRFs reparationsvillkor

Usp time

Snabbt och enkelt

Usp price

Prisgaranti

Usp fair

Rättvis verkstadsräkning

Få 3 gratis och ej bindande offerter