Jämför priser på kamremsbyte

 • Få offerter från 251 oberoende verkstäder
 • Spara i genomsnitt 30%* eller 3169 kr* på kamremsbyte eller kamkedjebyte
 • Boka tid online och få 3 års garanti
Få offerter
Du sparar i genomsnitt
30%*
Därför bör du boka kamremsbyte och byte av kamkedja via Autobutler
 • Du sparar i genomsnitt 30%* motsvarande 3169 kr*.
 • Vi hjälper dig att jämföra offerter online när din bil ska byta kamrem.
 • Alla verkstäder följer MRF:s reparationsvillkor.
 • Vi ger dig extra säkerhet med 3 års garanti på arbete och delar.
 • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online när det passar dig.
Få offerter

Jämför offerter på: Kamremsbyte eller byte av kamkedja.

Så mycket sparar bilägare på byte av kamrem & kamkedja

De genomsnittliga priserna och besparingarna för de visade bilmärkena baseras på olika modeller och år. Du måste därför skapa ett uppdrag och jämföra offerter för att se ditt faktiska pris och din besparing.
Bilmärke Genomsnittspris* Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
Audi 10.055 kr 4.246 kr 31 %
Citroën 7.021 kr 3.047 kr 32 %
Fiat 6.375 kr 2.479 kr 30 %
Ford 7.611 kr 3.120 kr 31 %
Opel 6.793 kr 2.140 kr 27 %
Peugeot 7.097 kr 2.931 kr 32 %
Renault 8.685 kr 3.721 kr 32 %
Skoda 7.654 kr 2.866 kr 30 %
Volkswagen 8.523 kr 3.221 kr 30 %
Volvo 6.079 kr 2.038 kr 27 %

Omdömen om Kamremsbyte

Tre Trevlig personal, gjorde också ett bra jobb👍
Jan A.
Volkswagen Golf Sportsvan (2019)
Mycket trevlig mekaniker som kom på rätt tid och gjorde ett snabbt jobb.
Håkan J.
Toyota Avensis Verso (2004)
ungefär 7 timmar
Superbra service, supertrevligt bemötande. Är nöjd och rekommenderar:)
Madeleine D.
Toyota TOYOTA COROLLA VERSO (2008)

Få offerter

Jämför offerter på: Kamremsbyte eller byte av kamkedja.

Du kan spara tusenlappar på kamremsbytet

kamrem

Kamremsbyte är dyrt - men vad kostar det och vad är det som kostar?

Det är dyrt att byta kamrem, men inte för att kamremmen i sig är så dyr utan snarare för att det är ett besvärligt och tidskrävande uppdrag. Ofta byts vattenpumpen ut i samband med kamremmen då det är ett svårt område att komma åt.

Priset för ett kamremsbyte varierar också drastiskt baserat på bilmärke, modell och verkstadens pris. I genomsnitt kostar kamremsbytet mellan 5 000 - 8 0000 kronor och på Autobutler sparar du i genomsnitt 30%* motsvarande 3169 kr*. på att jämföra offerter.

Tänk på att följa bilens servicebok och byta kamrem i god tid. En kamrem som spricker under körning kan allvarligt skada motorn och resultera i höga reparationskostnader. Ska du åka på bilsemester kan det vara en bra idé att kolla serviceboken så att du inte hamnar i det det utsatta intervallet.

Kamrem eller kamkedja

Det är inte alla bilar som har en kamrem. Vissa bilar kör med en så kallad kamkedja som är gjord för att hålla hela bilens livslängd. Men man ska ändå förbereda sig på att den också ska bytas.

Utöver en kamrem eller kamkedja har alla bilar en extra rem som bland annat driver generator och fläkt. Remmen har många olika namn som till exempel kilrem (äldre bilar), multirem (många nya bilar) eller också fläktrem, det är den som ofta tjuter efter förslitning. Den byts ofta i samband med antingen kamremmen eller kamkedjan då själva remmen är billig samtidigt som man sparar timkostnader då allting görs samtidigt som bytet. Multi- eller kilremsbytet kan också vara en del av en mer omfattande service, oavsett bilmärke, modell antal körda mil eller bilens ålder.

När är det dags att byta kamrem?

Bilar med kamrem behöver vanligtvis byta ut den inom ett visst intervall. Du hittar alltid intervallet för byte av kamrem i bilens servicehandbok eller ägarhandbok. Om du ska köra långt, till exempel på semester söder- eller norrut, kan det vara en bra idé att titta i servicehandboken och se hur länge sedan det är kamremmen byttes senast.

Kom ihåg att intervallet är vägledande och att det kan vara en dålig idé att vänta för länge med att byta kamrem. Om du väntar för länge riskerar du att kamremmen spricker.

Om en kamrem spricker under körning kan den skada motorn och arbetet blir då mycket dyrare än vad som ursprungligen var fallet.

Få offerter

Jämför offerter på: Kamremsbyte eller byte av kamkedja.

Vad gör en kamrem och vad är en kilrem?

Kamremmen styr en av motorns viktigaste funktioner, nämligen samspelet mellan kolvar och ventiler. Om dessa hamnar i otakt kan det förutom en oregelbunden och oekonomisk användning få katastrofala följder.

Kamremmen är en drivrem som drivs av vevaxeln som i sin tur driver kamaxeln. Den säkerställer att motorns ventiler och kolvar är i takt. Rent tekniskt så öppnas insugningsventilen, och kolvarna trycker in luft in i kammaren, därefter stängs ventilen och kolvarna trycks tillbaka. Luften som innehåller bränsle antänds och exploderar som ger kolvarna fart vilket skapar energi i de andra kammarna. När kolven är helt öppen drar den tillbaka medan utblåsventilen är öppen. Sedan börjar processen om på nytt.

Ventilerna ska vara öppna vid in- och utblås, men kolvarna måste även vara i helt rätt position när den bränslefyllda luften antänds. Kamremmen består därför av kuggar som passar med det hjul som både driver och drivs av kamremmen.
En kilrem är inblandad i andra processer men det är inte avgörande att förloppet är lika exakt. Kilremmen är ett band och har i regel (lite) lutande sidor. Kilremmen fästs längs remskivan för att få ett ordentligt grepp.

Vad händer om man inte byter kamrem?

Det blir en del slitage på kamremmen, därför står det i serviceboken att den bör bytas efter ett specifikt miltal. Om du inte kör så mycket finns det även risk att kamremmen blir mjuk, därför finns även ett åldersintervall att ta hänsyn till.
Kamremmen består av en stålvajer, glasfiber, kevlar och polyesterkablar. Om du inte byter kamrem riskerar du att den nöts sönder och att småbitar virvlar runt i motorrummet och flyger ut på vägen, vilket kan även orsaka rost.

Det farligaste är om kamremmen blivit så sliten att inte längre kan synkronisera kolvar och ventiler. Några motorer har mycket utrymme medans andra är kompakt byggda, vilket inte lämnar plats till kolvar och ventiler som står fel. När kolven pressas in så träffar den ventilerna ganska enkelt om de är öppna, om det sker så kan det leda till att du behöver en ny motor.

När du köper en begagnad bil

Det är viktigt att veta vad som gäller när du köper en begagnad bil, därför kan det vara klokt att läsa vilka regler och lagar som finns, läs på (konsumentverket.se).

Goda råd när du köper begagnad bil

 • Kontrollera i serviceboken att kamremmen har blivit utbytt enligt föreskrifterna
 • Kontakta verkstaden som utfört jobbet och fråga om bytet gick bra
 • Du har sämre skydd vid köp av begagnad bil av en privatperson gentemot en bilhandlare, se därför till att det inte är några frågetecken mellan dig och säljaren
 • Vill du vara säker på att din kamrem är i bra skick, boka då redan idag en kontroll av kamrem hos en kvalitetsverkstad

Få offerter

Jämför offerter på: Kamremsbyte eller byte av kamkedja.

Läs mer om kamrem, kilrem och kamkedja

Kamremmen är nödvändig för att ansluta vevaxeln och kamaxeln (i 8-ventilmotorer används en kamaxel, i 16-ventilmotorer används två). Ofta glider bältet, vilket påverkar hela motorns funktion; upptagande och flyktcykler uppträder inte synkront. På grund av detta ökar bränsleförbrukningen, effekten minskar och kylvätsketemperaturen ökar. Därför är det nödvändigt att byta bältet i rätt tid och kontrollera dess tillstånd. Den farligaste är ett brutet bälte. Det kan hända när som helst i märken som Peugeot, Volkswagen, Citroën, BMW, Ford, Renault och Toyota, Opel. Anledningen till detta är olika: slitaget på remskivorna, axlarna installerade felaktigt eller den dåliga kvaliteten på det material som bältet är tillverkat med.

Mest populära service och reparationer

Just nu priser från 125 kr*
Spara i snitt 56%*

Boka hjulbyte och spara pengar! Priser från 125 kr*. Spara i genomsnitt 56%* på att jämföra offerter på autobutler.se. Få offerter och se ditt pris direkt!

Just nu priser från 399 kr*
Spara i snitt 59%*

Boka hjulbyte + förvaring online och spara pengar! Priser från 399 kr*. Hitta en verkstad nära dig som kan förvara dina däck. Spara i genomsnitt 59%* på att jämföra offerter på autobutler.se. Se ditt pris direkt!

Just nu priser från 200 kr*
Spara i snitt 58%*

Boka däckbyte och spara i genomsnitt 58%*. Byt och avbalansera dina däck enkelt, snabbt och nära dig. Just nu priser från 200 kr*. Få offerter på däckbyte!

Spara i snitt 1835 kr*
Med stämpel i serviceboken

service med stämpel i serviceboken. Du sparar i genomsnitt 33%* på att jämföra offerter, motsvarande 1835 kr*.

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 251 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.