Autobutler.se är en oberoende verkstadsportal där du kan hämta 3 gratis och ej bindande offerter på din bilreparation

3 offerter och jämför uppdrag på Kamrem/Kamkedja

Spotcheck

2 års garanti på allt verkstadsarbete

utfört genom autobutler.se

Priceguarantee se

Prisgaranti på alla offerter

Var säker på att du alltid får det bästa priset med prisgaranti

Så fungerar det

Quote bg

Få 3 offerter

Förklara vad som ska göras på din bil och få 3 offerter - utan kostnad.
Calendar bg

Boka en tid

Jämför offerter och boka tid på din valda verkstad baserat på tillgänglighet, pris eller omdömen.
Garage bg

Få din bil reparerad

Det är allt. Du slipper ringa runt och besöka flera verkstäder - Våra bilverkstäder erbjuder snabb, billig och pålitlig service.

Du kan spara tusenlappar på kamremsbytet

Kamremsbyte är dyrt - men vad är det som kostar?

Det är dyrt att byta kamrem, inte för att kamremmen i sig är så dyr men snarare för att det är ett besvärligt och tidskrävande uppdrag. Ofta byts vattenpumpen i samband med kamremmen, bara för att det är ett svårt område att komma åt. Det finns en hel del att spara genom att jämföra verkstäder, då stora skillnader i verkstäders timpris får priset för kamremsbytet att variera kraftigt.

Hos Autobutler får du 3 offerter på byte av kamrem och kan bland annat jämföra verkstäderna på både pris och andra bilägares omdömen. Du kan söka efter din vanliga verkstad eller prova en ny. Vi hjälper dig på ett enkelt och tydligt sätt att hitta den bästa verkstaden, till rätt pris.

Tänk på att följa bilens servicebok och byta kamrem i god tid. En kamrem som spricker under körning kan allvarligt skada motorn och resultera i fruktansvärda reparationskostnader. Ska du åka på bilsemester kan det vara en bra idé att dubbelkolla serviceboken så att du inte riskerar att komma över det utsatta intervallet. I så fall är det att rekommendera att byta kamremmen innan avfärd.

Få 3 offerter på byte av kamrem här

Prova själv 

Just nu säger andra bilägare

4,7
672 betyg
Volvo V70 – 2006
Mycket bra. Jättetrevliga medarbetare och företaget känns väldigt seriöst. Fullständig genomgång ...
Solna Bilteknik AB
17266 Sundbyberg
Volvo C70 – 2006
Professionella och ärliga samt trevliga och glada till skillnad från andra ställen jag varit på. ...
Carcenter Group i Stockholm AB - BDS
11559 Stockholm
VW 1.6 – 2012
Mycket positivt
RF Bilservice
145 67 Norsborg
Volvo V70 – 2006
Mycket bra. Jättetrevliga medarbetare och företaget känns väldigt seriöst. Fullständig genomgång ...
Solna Bilteknik AB
17266 Sundbyberg
Volvo C70 – 2006
Professionella och ärliga samt trevliga och glada till skillnad från andra ställen jag varit på. ...
Carcenter Group i Stockholm AB - BDS
11559 Stockholm
Skapa ett uppdrag nu

Läs mer om kamrem

Kamremmen styr en av motorns viktigaste funktioner, nämligen samspelet mellan kolvar och ventiler. Om dessa hamnar i otakt kan det leda till katastrofala följder, utöver en oregelbunden och oekonomisk användning.
Kamremmen är en drivrem som drivs av vevaxeln som i sin tur driver kamaxeln. Den säkerställer att motorns ventiler och kolvar är i takt. Tekniskt sätt så öppnas insugningsventilen och kolvarna trycker in luft in i kammaren, därefter stängs ventilen och kolvarna trycks tillbaka. Luften som innehåller bränsle antänds och exploderar som ger kolvarna fart vilket skapar energi i de andra kammarna. När kolven är helt öppen drar den tillbaka medan utblåsventilen är öppen. Sedan börjar processen om på nytt.

Ventilerna ska vara öppna vid in- och utblås, men kolvarna måste även vara i helt rätt position när den bränslefyllda luften antänds. Kamremmen består därför av kuggar som passar med det hjul som både driver och drivs av kamremmen.

En kilrem är inblandad i andra processer men det är inte avgörande att förloppet är lika exakt. Kilremmen är ett band och har i regel (lite) lutande sidor. Kilremmen fästs längs remskivan för att få ett ordentligt grepp.

Det blir en del slitage på kamremmen, därför står det i serviceboken att den bör bytas efter ett specifikt milantal. Om du inte kör så mycket finns det även risk att kamremmen blir mjuk, så det är även ett åldersintervall. Kamremmen består av en stålvajer, glasfiber, kevlar och polyesterkablar . Om du inte byter kamrem riskerar du att den nöts sönder och att småbitar virvlar runt i motorrummet och flyger ut på vägen. Det kan även orsaka rost.

Det farligaste är om den blivit så sliten att inte längre kan synkronisera kolvar och ventiler. Några motorer har mycket utrymme medans andra är kompakt byggda, vilket inte lämnar plats till kolvar och ventiler som står fel. När kolven pressas in så träffar den ventilerna ganska enkelt om de är öppna, om det sker så kan det leda till att du behöver en ny motor.

Det är viktigt att veta vad som gäller när du köper en begagnad bil, därför kan det vara klokt att läsa vilka regler och lagar som finns, läs på (konsumentverket.se).

Goda råd när du köper begagnad bil

  • Kontrollera i serviceboken att kamremmen har blivit utbytt enligt föreskrifterna
  • Kontakta verkstaden som utfört jobbet och fråga om bytet gick bra
  • Du har sämre skydd vid köp av begagnad bil av en privatperson gentemot en bilhandlare, se därför till att det inte är några frågetecken mellan dig och säljaren
  • Vill du vara säker på att din kamrem är i bra skick, boka då redan idag en kontroll av kamrem hos en kvalitetsverkstad

Prova själv 

Vad du får med autobutler.se

MRFs reparationsvillkor

Usp time

Snabbt och enkelt

Usp price

Prisgaranti

Usp fair

Rättvis verkstadsräkning

Få 3 gratis och ej bindande offerter

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu