Vad kostar ett kamremsbyte på en Mercedes?

16 november 2015, 16:29

Om din Mercedes-Benz behöver ett kamremsbyte så kan du få det genomsnittliga priset av autobutler.se's prisberäknare. Prisberäknaren samlar priset på nyligen utförda kamremsbyten på Mercedesmodeller genom autobutler.se och räknar ut genomsnittet.

Sedan grunden 1926, har Mercedes-benz vuxit till att bli en av de ledande tillverkarna av lyxbilar i världen och erbjuder ett komplett utbud av modeller, med allt från sin kombi till SUV.

Mercedes-Benz har sålt över 1,7 miljoner fordon 2014 och deras C-Klass tillkännagavs nyligen som 2015 World Car of the Year, vilket är första gången Mercedes har vunnit utmärkelsen.

Din Mercedes-Benz kommer liksom alla fordon behöva byta eller reparera delar under sin livstid och kamremmen är en av dem. Kamremmen är en viktig del av motorn och jobbet är en rutin för de flesta verkstäder.

Spara i genomsnitt*
5.050 kr / 32%

Prisestimatorn ger dig det genomsnittliga priset för nyligen utförda kamremsbyten på modeller från Mercedes-Benz.

Med priserna som en guide kan du sedan få en mer individualiserad offert för din bil. Det bästa sättet att få detta är genom autobutler.se. Genom några få klick kan du inom 24-48 timmar få tre personliga offerter från lokala verkstäder, jämför dem och välja den som passar dig bäst.

Hur är kostnaderna för kamremsbytet uppdelade?

Den största kostnaden för att byta kamrem är arbetstimmarna. På grund av hur kamremmen är placerad i motorn så tar det några timmar att utföra bytet.

Resten av kostnaderna består av delar som själva kamremmen och möjligtvis en ny vattenpump. De flesta verkstäder rekommenderar att du byter ut vattenpumpen samtidigt som kamremmen eftersom att den är lika dåligt placerad.

Hur vet jag om remmen måste bytas?

Kamremmen används konstant när motorn är igång. På grund av denna kontinuerliga användning måste den eventuellt bytas.

En kamrem ska bytas efter tillverkarens rekommendationer och du kan hitta dessa i ägarmanualen. Följer du inte rekommendationerna så kan remmen spricka och allvarligt skada motorn.

Hör du ett högt buller när bilen startar eller är i viloläge så kan detta vara ett tecken på att något är fel med kamremmen. Ett andra tecken kan vara att det tar ett antal försök att starta motorn. Om du av någon anledning märker att något kan vara fel på kamremmen så bör en mekaniker titta på det så snabbt som möjligt.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på Kamrem / Kamkedja

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.