Mekaniker utför elektriskt arbete på Renault

Renault - priser på elektronisk reparation

06 april 2020, 08:53

Alla nya bilar idag är utrustade med en stor mängd elektronisk utrustning. Renaults nyaste modeller har alla innovativ teknologi som är till för att öka säkerheten och ge mer komfort.

Den ökade säkerheten är bra både för trafikanter och medtrafikanter men när det installeras mycket elektronik i en bil ökar också risken för att det ska uppstå fel på systemen.

När tekniken fallerar så bör bilen lämnas in på verkstad för att man ska kunna göra en felsökning och diagnostisering. På verkstaden synkroniseras bilens och verkstadens datasystem. Mekanikern har sedan möjlighet att göra en felsökning och lösa problemet.

Fel på bilens elektroniska säkerhetssystem kan betyda allt från ett fel på airbag-systemet till problem med farthållaren. Det är självklart en god idé att rätta felet men som bilägare är det inte helt ointressant vad verkstadsräkningen kommer landa på.

Priset kan variera beroende på vilken verkstad man kontaktar och därför har vi härunder beräknat genomsnittspriset för utvalda reparationer av bilens elektroniska utrustning. Prisberäkningen är gjord utifrån alla de offerter som Renault-ägare har fått från verkstäder, som är anknutna till autobutler.se oavsett årgång och modell.

När du använder autobutler.se och inhämtar offerter på bilreparationer så kan du vara säker på att verkstäderna levererar kvalitet. Genom att skapa ett uppdrag får du automatiskt tillskickat skriftliga offerter och därefter är det enkelt att jämföra verkstädernas erbjudanden och priser.

Spara i genomsnitt*
1.030 kr / 41%

Den moderna Renaulten är utrustad med en mängd automatiska hjälpfunktioner

Precis som en rad olika bilmärken är Renaults bilmodeller fullt utrustade med diverse elektronisk säkerhetsutrustning.

Easy Park Assist, Hill Start Assist och ESP som gör att bilen får ett bra väggrepp och föraren därmed kan behålla kontroll över bilen är några av de elektroniska superfunktionerna som många av Renaults nyare modeller är utrustade med.

Utvecklingen av de elektroniska säkerhets- och styrsystemen går framåt i en rasande takt att det redan är självklart att den framtida smarta bilen kan liknas vid en dator på fyra hjul.

För att kunna hitta fel på bilens avancerade säkerhets- och styrsystem måste bilverkstäderna vara inställda på att använda avancerade datorsystem. Många biltillverkare har upprättat hotlines direkt till verkstäderna så att mekanikern snabbt kan få experthjälp till att själv lösa mycket komplicerade fel i bilens elektroniska system.

När felsökningen av bilar i allt högre grad utförs via ett datorsystem betyder det också att den snabba utvecklingen av trådlös teknologi leder till att verkstäderna själva kan rätta till felet även om bilen inte är inlämnad hos dem.

Verkstadens och bilens datasystem kommer vara kopplade till samma system och mekanikern får automatiskt ett felmeddelande när det uppstår ett fel på kundens bil. Mekanikern kan oftast själv gå in och rätta till felet utan att fysiskt vara i kontakt med bilen.

Ett sådant scenario leder till att klassiska hobbymekaniker kommer får det allt svårare att lösa problem med bilens elektronik. Därför måste alla bilägare i framtiden låta en verkstad hjälpa till med bilens elektroniska utrustning.

Få offerter och jämför priser på elarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.