Jämför priser på reparation av bilruta & bilglas

4.6 (65)
 • Få offerter från 314 oberoende verkstäder
 • Spara i genomsnitt 21%* eller 1 783 kr* på glasarbete (reparation av bilruta och bilglas)
 • Boka tid online och få 3 års garanti
Få offerter
Du sparar i genomsnitt
21%*
Därför ska du boka reparation av bilruta och bilglas (glasarbete) genom Autobutler
 • Du sparar i genomsnitt 21%* motsvarande 1 783 kr*
 • Vi hjälper dig att jämföra offerter online vid reparation & byte av bilglas
 • Alla verkstäder följer MRF:s reparationsvillkor.
 • Vi ger dig extra säkerhet med 3 års garanti på arbete och delar.
 • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online när det passar dig.
Få offerter

Jämför offerter på: Reparation av stenskott, byte och reparation av bilruta och bilglas

Så mycket sparar bilägare på byte av vindruta

De genomsnittliga priserna och besparingarna för de visade bilmärkena baseras på olika modeller och år. Du måste därför skapa ett uppdrag och jämföra offerter för att se ditt faktiska pris och din besparing.
Bilmärke Spara i genomsnitt*
Audi
4.7
(6)
1.974 kr / 21%
BMW
3.8
(6)
1.882 kr / 24%
Citroën
4.7
(3)
1.755 kr / 18%
Ford
4.8
(6)
1.219 kr / 23%
Mitsubishi
4.0
(1)
2.187 kr / 18%
Opel
5.0
(1)
1.015 kr / 15%
Peugeot
5.0
(3)
1.558 kr / 18%
Toyota
5.0
(3)
2.018 kr / 22%
Volkswagen
4.6
(9)
1.858 kr / 21%
Volvo
4.9
(8)
1.595 kr / 19%

Omdömen om verkstadsuppdrag

AutoXchange
ungefär 6 timmar
Bra och trevlig personal som gör det lilla extra
Staffan N.
Hyundai iX35 (2012)
KARRS Mekanik
ungefär 9 timmar
Toppen! Trevlig och kunnig personal, rekommenderas!
Joanna
Kia Ceed (2014)
CarMech - AD Bilverkstad
ungefär 18 timmar
Utmärkt bemötande och toppenbra reparation och service. Jag bad om bilder på arbeter och fick må...
Patrik
Volvo XC90 (2015)

Få offerter

Jämför offerter på: Reparation av stenskott, byte och reparation av bilruta och bilglas

Andra populära glasreparationer

Stenskott i vindrutan

Stenskott

Det är nästan omöjligt att undvika ett stenskott på framrutan. Kör du ofta bil är det stor risk för att du träffas av ett stenskott minst en gång under bilens levnadstid.

Om bilen ofta är ute på vägarna är det är väldigt stor sannolikhet att du får laga rutan minst en gång. Det är ofta på motorvägarna som bilen är som mest utsatt till exempel när man kör nära en lastbil utan presenning eller bakom ett öppet släp och något helt plötsligt flyger ut.

Risken är även stor vid vägarbeten eftersom det ofta ligger sten på vägarna som i samband med att bilar kör fort flyger upp från vägen.

Och ibland låter det bara pang och så har du ett märke på rutan.

Ett stenskott kan ofta enkelt repareras, framförallt om man får det fixat så tidigt som möjligt innan sprickan växer.

Då är det ett enkelt jobb men låter du sprickan bli större kan det leda till att hela rutan tillslut spricker.


Ett stenskott kan drabba vem som helst och det är inte roligt att ha en spräckt vindruta på din fina Volkswagen, Peugeot eller Opel. På en verkstad kan din vindruta enkelt fixas för ett rimligt pris. Välj en verkstad med vana av att jobba på både Renault, Toyota och Citroën så kommer du få ett bra resultat till ett bra pris. Vi kan till exempel ge dig offert för ett byta av vindruta på BMW eller Ford.

Reparation eller en ny ruta

Om du har tur är det bara ett litet märke som behövs fixas men för säkerhets skull bör det göras så fort som möjligt.

Har du en halvförsäkring är det ofta gratis att få rutan reparerad.

Skadan går på försäkringen. Om rutan behöver bytas finns en självrisk som är betydligt billigare än en helt ny ruta.

Om du inte är försäkrad mot stenskott finns det olika sätt att laga en rutan på men vågar du chansa på om det blir tillräckligt bra gjort?

Hos autobutler.se kan du hitta några av Sveriges bästa verkstäder med bra priser.

Vad gör du om skadan redan är skedd?

Det bästa är att skydda stenskotten så fort som möjligt innan det kommer in fukt. Om du har tur kan du få stenskottet reparerat utan att det sedan syns.

Om det kommer vatten på rutan och stenskottet blir fuktigt kommer det med största sannolikhet bildas en gråaktig skugga efter reparationen.

Försök att fixa skadan fortast möjligt. Ju längre du väntar ju större är risken för att rutan spricker vilket i sin tur kan leda till att den inte längre går att reparera och då kommer en helt ny ruta behövas.

Idag är det mycket enklare att få en ruta reparerad. Oftast kan de som utför den typen av service ta sig hem till dig eller ditt jobb för att fixa rutan. De kan också byta rutan från deras mobila verkstad.

Jämför priser

Prova själv. Spara pengar.

När täcker försäkringen reparationen?

Har du valt en halvförsäkring kan du oftast få ersättning för reparationskostnaden för stenskott, annars kostar självrisken vanligtvis mellan 0 till 200 kr. Det är inte förrän rutan helt måste bytas som du kommer få behöva betala en ännu högre självrisk, därför kan det löna sig att få stenskottet lagat ett par gånger innan man byter hela framrutan.

Men vissa försäkringsbolag har en regel om att du bara får lagat ett stenskott på 12 månader, annars kan det kosta dig mycket mer. Se till att höra med försäkringsbolaget om vad som gäller och som lönar sig mest, det vore ju synd att förlora pengar. Självklart ska du inte kompromissa med säkerheten!

Om rutan börjar spricka ska den bytas fortast möjligt. Rutan är en del av bilens bärande struktur och har därför också betydelse för säkerheten. Din airbag använder till exempel fönstrets styrka om den aktiveras.

Pris för byte av vindruta

Det kan vara stor prisskillnad när det gäller verkstadsarbete med bilglas, som t.ex. vindrutan. Är det ett litet stenskott som behöver repareras eller måste vindrutan bytas ut helt?

Det är uppenbart att ett fullständigt byte av vindrutan är mycket dyrare än en reparation av ett stenskott.

Dessutom kan det vara relativt stora prisskillnader mellan olika märken och beroende på vindrutans storlek och eventuella sensorer eller andra funktioner.

Som nämnts täcker en helförsäkring eller glasskadeförsäkring vanligtvis en reparation av vindrutan. Att byta vindruta är en helt annan sak när det gäller pris och självrisk.

Kontrollera därför alltid din försäkring innan du lämnar in bilen på en verkstad.

Regler för tonade rutor

Om du är en av dem som vill ha tonade rutor ska du vara uppmärksam på att det måste göras rätt.

 • Framrutan och främre sidorutor får inte ha spray eller film som toning
 • Framrutan och främre sidorutor får bara vara originalt tonande, vilket är 30% av toppen av framrutan
 • Bakre sidorutor får tonas eller täckas
 • Om bakrutan och/eller bakre sidorutor har mindre än 70% tillförsel av ljus ska sidospeglar vara högre monterade utvändigt.

Det finns speciella verkstäder och bilcenters som tonar rutor för att du själv ska slippa spraya och förstöra rutorna med konstiga ränder, eller själv lägga på film som slutar med synliga flikar och luftbubblor.

Andra stenskott

Det är inte bara framrutan och sidorutan som kan utsättas för stenskott. Lyktorna och lacken befinner sig också i riskzonen.

Om du får ett stenskott på stänkskärmen, motorhuven eller sidan av bilen kan du ignorera det så länge det inte går hål på själva plåten, för om det går hål där kan skadan börja rosta. Trots att det kanske inte går hål kan det vara tråkigt att köra runt med skadan men alternativet är att själv betala för en reparation och lackering. I vissa fall täcker försäkringen men självrisken måste du betala.

Var uppmärksam på vad som står om glasskador i din försäkring. Även om försäkringen täcker skador på rutan är det inte säkert att billyktorna täcks. Om det är hål i glaset på lyktorna måste de bytas. Annars kommer det fukt in i lyktorna vilket gör att lampan lyser svagare och på fel sätt. Om du ska på besiktning kan du lika gärna byta lyktan innan, då den garanterat inte kommer att godkännas om den fått ett stenskott. Då får du betala för både en lykta och ny besiktning.

På autobutler.se ska verkstäderna och glasexperterna följa en rad reparationsavtal och de betygsätts av de tuffaste domarna: kunderna. Omdömet från användare kan ses av alla på autobutler.se.

Få offerter

Jämför offerter på: Reparation av stenskott, byte och reparation av bilruta och bilglas

Mest populära service och reparationer

Just nu priser från 700 kr*
4.3 (2 534)
Vanligtvis bilar från 1970-2017 (köldmedel R134A)

Få ett välfungerande AC-system och kall luft i kupén. Din AC servas, kontrolleras för otätheteer och fylls på med upp till 200 g köldmedel. Få offerter och se ditt pris omgående!

Just nu priser från 800 kr*
4.5 (77)
Bilår 2018 eller nyare (köldmedel R1234YF)

Få ett välfungerande AC-system och kall luft i kupén. Din AC servas, kontrolleras för otätheteer och fylls på med upp till 200 g köldmedel. Få offerter och se ditt pris omgående!

Spara i snitt 1 955 kr*
4.6 (19 274)
Med stämpel i serviceboken

Beställ en service med stämpel i serviceboken. Du får en komplett genomgång av din bil efter tillverkarens föreskrifter. Verkstaden byter ut alla nödvändiga delar så att bilens garanti skyddas.

Just nu priser från 813 kr*
4.6 (3 292)
Spara i genomsnitt 56%*

Beställ ditt oljebyte online. Du får tömt bilens gamla olja och bilen fylls upp med 4 liter kvalitetsolja. Verkstaden byter även ditt oljefilter och ser till att göra sig av med den gamla oljan.

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 314 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.