Hitta bästa pris på service av MINI

19 september 2017, 16:21

Vad kostar en bilservice?

Ifall din service ska utföras efter föreskrifterna så kommer alla verkstäder att ge dig offert på samma service. Dock varierar nästan alla i pris baserat på olika priser på reservdelar, rabatter och timpriser.

Beställer du offerter via autobutler.se, så är du väl förberedd för att välja rätt verkstad. Du får nämligen alla offerter på skrift och kan lätt jämföra verkstäderna både med avseende på pris och offerternas innehåll.

Bl.a. kan du få garantier för att verkstäderna uteslutande använder originalreservdelar och godkända, miljövänliga vätskor till din MINI.

Vi har hjälpt dig en bit på vägen och undersökt vad en service i genomsnitt kostat, när våra användare kört sin MINI till verkstad för service.

Genomsnittspris Jämför och spara Möjlig besparing i %

Sköt om din bil – kom ihåg att serva bilen

Är du den glada ägaren till en MINI, kör du omkring i en klassiker med en lång historia bakom sig. Den första MINI-modellen lanserades nämligen redan 1959 och ansågs den gången vara en bil för den stora massan.

Sedan dess har mycket förändrats, och MINI är idag en lyxbil för den kräsna bilägaren. MINI är känd för att vara en bil med goda köregenskaper. Det beror på det breda, gokart-liknande underredet, som ger en snabb och stabil styrning och en fantastisk balans.

De flesta MINI-ägare är eniga om att de äger en bil långt utöver det vanliga, och sett i ett lite större perspektiv har MINI Anno 2017 faktiskt gått och blivit ett kulturfenomen. Tidlös och elegant och synonym med rörlighet, körglädje och frihet.

Inte heller MINI-ägare ser väl dock fram emot sin bilservice. Men behöver det nu vara så illa? Nej, det gör det inte, för din MINI har tillgång till det man kallar Condition Based Service (CBS), som automatiskt talar om för dig, när det är dags att göra service på bilen.

Håller du fast vid de föreskrivna intervallen slipper du sannolikt dyra verkstadsräkningar och kan i stället köra omkring i en bil som ger dig en god magkänsla varje gång du sätter dig i den och startar.

Spara in på verkstadsräkningen – lämna din MINI på service

Om du följer tillverkarens föreskrifter så kommer du i det långa loppet att kunna spara pengar på reparationer.

När din MINI ska på service är beroende av både ålder och modell, men det vanligaste är mellan 10 000 kilometer (liten kontroll) och 30 000 kilometer för en större kontroll.

i bilens servicebok kan du se vilka punkter som bör ingå i servicen på din bil, men ett bra rättesnöre är att nedanstående punkter ska kontrolleras av verkstaden, när du lämnar din MINI på den stora kontrollen.

Lyktor och lampor

Utvändig belysning: framlyktor, baklyktor och körriktningsvisare kontrolleras noga. Dessutom kontrolleras varningslampor liksom bromslyktor, baklyktor och dimljus.

Vätskor

I regel innefattar en bilservice även byte av motorolja samt luftfilter och oljefilter. Dessutom kontrolleras nivån av både vindrutespolarvätska och kylarvätska, som vid behov fylls på.

Bromsar

I en vanlig bilservice inspekteras också bromsarna visuellt. Mekanikern tittar in bakom hjulen för att se om bromsarna är slitna. Har du valt att låta göra en stor service, monterar man av hjulen och granskar och smörjer bromsarna. Kontrollen är mer omfattande, och mekanikern kommer också att bl.a. kontrollera om bromsklossarna är tjocka nog för att du ska kunna köra med dem till nästa service.

Däck

Däcken på din MINI inspekteras och kontrolleras med avseende på synliga skador. Det får inte finnas några sprickor eller bristningar. Dessutom kontrollerar man om mönsterdjupet uppfyller lagens krav och om däcktrycket är korrekt.

Hjul

Hjulupphängning, fjädring och bärarmar ses till, och hjulen mäts för att säkerställa att de spårar korrekt.

Elektriska installationer

Bilens viktigaste elektriska installationer kontrolleras. Det gäller såväl batteri som generator och startmotor. Diverse kablar kontrolleras med avseende på brott eller märken som kan få betydelse för körningen.

Instrument

Mekanikern går alltid igenom och kontrollerar att alla bilens elektriska instrument, såsom varvräknare, hastighetsmätare och kilometerräknare, fungerar som de ska.

Fönsterrutor

Både fram- och bakrutor gås igenom med tanke på eventuella stenskott och sprickor. Dessutom kontrolleras vindrutetorkare och vindrutespolare.

Motor

Motorns olika komponenter testas. Kontrollen omfattar bakaxel, kylare, slangar, koppling, drivremmar, bränsle, tändstift och avgassystem. Dessutom görs en grundlig kontroll av drivaxelns leder och damasker, fjäderfästena, kulleder och stötdämpare.

Bilens inre

I bilens inre kontrollerar man att säten, dörrar, lås, säkerhetsbälten, belysning och handbroms fungerar som de ska.

Avslutande provkörning

Servicen avslutas med en provkörning, så att du får tillbaka din MINI i toppskick.

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.