Pris på Audi kopplingsbyte

29 september 2015, 13:04

Om du funderar på att ersätta kopplingen i din Audi visar prisberäknaren från Autobutler det genomsnittliga priset för ett kopplingsbyte på Audi.

Sedan företaget grundades 1932 har Audi varit en av de mest populära och bäst säljande tillverkare av lyxbilar i världen. Deras ”Vorsprung durch Technik” slogan och fyr-ringade logotyp har blivit känd över hela världen som en representant av tysk, kvalitativ ingenjörskonst.

Audi erbjuder ett brett utbud av modeller med allt från sin Q7 SUV, till sin A1 kombi och med A3 modellen som är med i topp 10 mest sålda bilmodeller i Europa 2014.

Alla fordon kräver dock reparationer och byten av reservdelar under sin livstid. Växellådan är en viktig komponent i Audi fordon och en av delarna som används och slits regelbundet.

Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
6 050 SEK 34%

Prisberäknaren ovan visar det genomsnittliga priset för ett kopplingsbyte på Audimodeller. Dessa genomsnittspriser tas från riktiga verkstadspriser från nyligen utförda uppdrag på Autobutler.

Om du tittar på prisberäknaren och vill ha en mer exakt offert på kopplingsbytet, får du enklast och snabbast professionella offerter genom Autobutler. Ned några enkla klick får du tre skräddarsydda offerter inom 24 timmar från loka verkstäder. På så sätt kan du välja den bästa offerten och enkelt byta koppling på din Audi.

Hur beräknas kostnaderna för ett kopplingsbyte?

Majoriteten av kostnaderna är på grund av de höga arbetstimmarna. Övriga kostnader är för nödvändiga delar såsom själva kopplingen och andra extradelar som ofta krävs. Ett bra exempel på detta är svänghjulet som ofta måste bytas samtidigt som kopplingen.

Eftersom arbetskostnaderna är den främsta kostnaden, kan priset för en sådan reparation variera kraftigt beroende på modell och problem. Vi rekommenderar därför att du får offerter från ett flertal verkstäder innan ett beslut tas.

Hur vet jag om en ny koppling behövs?

En fungerande koppling är avgörande för en välfungerande bil och en av delarna som konstant används vid körning. Det kan vara svårt att veta när slitage påverkar funktionen och det finns inga strikta regler för när den måste bytas.

De faktorer som påverkar kopplingens livslängd mest är förhållande och körstil. Många överanstränger till exempel kopplingen genom att inte släppa den helt när de gasar upp efter ett rödljus eller i tung trafik. Denna körstil orsakar onödigt slitage och är en av de vanligaste orsakerna till att kopplingen slits ut och måste bytas.

Det finns några tecken att se upp för som indikerar att kopplingen slits och kanske måste bytas.

Om du märker att varvtalet ökar och minskar utan förklaring, utan att bilen ökar eller minskar i hastighet så är detta ett tecken.

Ett annat tecken är att växlingen är ojämn, det luktar bränt eller bullrar. Upplever du ett av dessa problem så kan det vara ett tecken på kopplingsproblem. Fortsätter du att köra med en dålig koppling så är det möjligt att den bara blir värre.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på kopplingsarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 317 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.