Mekaniker utför elarbete på en Kia

Pris på service eller reparation av elektronisk på din Kia?

03 april 2020, 11:00

Moderna bilar är idag utrustade med smarta säkerhetsinnovationer som kan eliminera många av de farliga situationer som uppstår i trafiken.

Det omfattande elektroniska säkerhetssystemet är också integrerat i Kias nyaste modeller och de avancerade säkerhetssystemen är självklart bra både för trafikanter och medtrafikanter. När bilar har mycket inbyggd elektronik ökar också chansen för att det ska uppstå fel på elektroniken.

Vid de tillfällen när elektroniken sviker kommer en varningslampa att lysa i instrumentpanelen och det kommer förhoppningsvis vara onödigt att köra bilen till verkstad för att få gjort en felsökning och en diagnostisering.

Fel på bilens elektroniska system kan vara allt från fel på körfältsassistenten till den smarta farthållaren med radarsensor.

När felet uppstår är det för de allra flesta bilägare viktigt att räkningen inte blir för hög. För att ge dig en överblick över de olika reparationerna av elektronisk säkerhetsutrustning i en Kia har vi här under räknat på några prisexempel. Som underlag för vår prissättning har vi använt oss av de offerter som Kia-ägare har fått från bilverkstäder som är anknutna till Autobutler oavsett årgång och modell.

Spara i genomsnitt*
935 kr / 29%

Genom att skapa ett uppdrag på autobutler.se får du enkelt skriftliga offerter. Därefter är det enkelt att jämföra verkstädernas offerter och priser, och besluta dig för vilken verkstad som du vill använda dig av.

De nyaste Kia-modellerna är utrustade med elektroniska säkerhetssystem

Precis som en lång rad andra övriga bilmärken är Kias bästa modeller utrustade med en stor mängd elektronisk säkerhetsutrustning. Kia använder sig av något som kallas Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) och KIA:s DRIVE WiSE-teknologi.

De här systemen arbetar tillsammans för att göra vägarna mer säkra att färdas på och körningen mer avslappnad. Biltillverkaren kommer hela tiden på nya idéer och idag kan man bland annat köpa en Kia med automatiskt nödbromssystem samt ett ‘Forward Collision Warning-system' som registrerar en potentiell risk för en kollision med det framförvarande fordonet.

Dessutom är bilarna, oavsett modell och årgång, utrustade med döda vinkeln-varnare, körfältsassistent, smart farthållare med radarsensor, parkeringssensor och automatiska strålkastare.

Den utvidgade elektroniken innebär också att det då och då uppstår fel på bilens elektroniska system. När detta sker, ska bilen som regel lämnas på verkstad. Så kommer det nödvändigtvis inte vara i framtiden. Utvecklingen av det elektroniska säkerhetssystemet går idag så snabbt framåt att man idag anser att en så kallad smart bil nästan är som en dator på hjul.

Felsökning av bilens elektroniska säkerhetssystem görs redan i dag via en dator. I många tillfällen löses problemet endast genom att återställa systemet och det betyder att bilen inte ens behöver lämnas in på verkstad.

Den trådlösa teknologin ger möjligheten för verkstäderna att kunna rätta fel på bilen även om den till exempel står kvar hemma hos kunden.

Verkstadens och bilens dator är kopplade till samma system och om det uppstår ett fel på bilen så kommer verkstaden automatiskt att få ett meddelande om detta.

Mekanikerna kan de flesta gånger rätta felet via datorn utan att behöva ändra något på bilen rent fysiskt. Mekanikern kan hitta felet och beställa hem de nödvändiga reservdelarna. Kunden behöver därför bara köra bilen till verkstaden en gång.


Få offerter och jämför priser på elarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.