Spara pengar på plåtarbete

  • Spara 20 - 40% på verkstadsräkningen
  • Du får offerterna inom 24 timmar
  • Endast kontrollerade kvalitetsverkstäder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti på din bilreparation

Din säkerhet för kvalitetsarbete
Läs mer

Prisgaranti på alla uppdrag
Prisgaranti på alla uppdrag

Fått ett billigare pris? Vi matchar det
Läs mer

Ta bort bucklor på en plåtverkstad

bucklor

Ett mindre antal bucklor kan du själv lyckas ta bort. 95% av alla bucklor kan repareras utan några problem, om lacken inte blivit skadad.

Oavsett om det är du eller någon annan trafikant som är skyldig så är det alltid tråkigt att få en buckla på bilen. Framförallt när man får sin första buckla, då gör det ont i själen att se sin bil skadad. För det mesta kan man få sin bil så god som ny igen, samt att ingen kommer att lägga märke till att du har varit ute för en olycka.


Plåtskador ser inte snygga ut och kan sänka priset på din Citroën, Renault eller Opel. Det är dock väldigt enkelt att fixa i en verkstad. Fixa så snart som möjligt så att skadorna inte hinner bli värre, på så sätt får du också ett bättre pris. Våra partnerverkstäder kan få din Ford, BMW, Toyota eller Volkswagen att se ut som ny. Självklart kan du alltid få ett bra pris genom att jämföra genom oss, vi fixar upp din Peugeot på nolltid.

Priser på plåtarbete

På autobutler.se tror vi på transparens och rättvisa priser. Därför kan du här se genomsnittspriser för olika bilmärken och hur mycket du kan spara på att jämföra offerter.

Bilmärke Genomsnittspris Min. - max.
Audi 1804 kr 742 kr - 5058 kr Få offerter
BMW 4055 kr 2538 kr - 5664 kr Få offerter
Ford 3290 kr 1352 kr - 5039 kr Få offerter
Kia 2061 kr 378 kr - 4369 kr Få offerter
Nissan 4478 kr 2477 kr - 7039 kr Få offerter
Peugeot 2528 kr 789 kr - 4727 kr Få offerter
Skoda 3662 kr 2513 kr - 5289 kr Få offerter
Toyota 1163 kr 425 kr - 3684 kr Få offerter
Volkswagen 4170 kr 2464 kr - 6250 kr Få offerter
Volvo 3695 kr 2289 kr - 4789 kr Få offerter

Priserna är baserade på alla offerter som förmedlats via autobutler.se och kan innehålla fel eller variera. Skapa ett uppdrag för att få detaljerade offerter till din bil.

Jämför priser
Prova själv. Spara pengar

Hur uppstår bucklor?

När du använder dig av en verkstad får du säkerheten att bilen får tillbaka sina fina form igen. Oavsett vilken typ av buckla du får, till exempel från:

  • Parkeringsskada från dörr, dragkrok eller påkörd
  • Nedfalldna föremål från exempelvis stormväder, skulle bland annat kunna vara en taksten, gren eller en studsmatta som in varit fastspänd.
  • Stenskott från stenar på vägen, slag fra løse sten på vejen, föremål från lastbilar som inte stängt som de ska osv.
  • Om du stänger dörren eller bakluckan och det är något som kommer i kläm.
  • Cyklister som inte ser sig för, ofta barn eller vuxna som tittar på deras smartphone.
  • Viltolycka, hundar och rådjur är värst.
  • Och självklart även om du själv kör in i något, som en lyktstolpe eller någon stolpe som är placerad på eller längs vägen.

Fixa bucklor utan lackering

Om det är en mindre buckla kan de flesta verkstäder få bort den utan att bilen behöver lackeras. Är det en mindre buckla som stäcker sig på ett större område kan den ofta pressas ut till rätt position, medan andra bucklor ofta “sugs” ut.

Om en buckla rätas ut och lacken inte klarar sig ska du eventuellt också få tag i en billackerare till rätt pris och få det åtgärdat.

Få offerter på reparation av bucklor utan omlackering.

Vem betalar för att rikta tillbaka en buckla?

Bucklor är en av de billigare skador på bilen som man kan få åtgärdat, självklart är det beroende på vad det är för typ av buckla samt dess storlek. Då det är vanligt att man själv får betala självrisk så kan det i många fall bli billigare att betala direkt till verkstaden istället för att använda försäkringen. De flesta försäkringsbolagen låter dig dock välja att hur du ska betala efter att fakturan på skadan kommer, då kan du enkelt se vilket alternativ som är billigast – betala direkt till verkstaden eller betala självrisken.

Det är din helförsäkring som täcker vagnskador. Att tänka på är att om du betalar självrisken så kommer premien för försäkringen med största sannolikhet att öka. Därför kan det vara smart att betala direkt till verkstaden om prisskillnaden inte är så stor.

Om du har en äldre bil så har du med största sannolikhet en trafikförsäkring och då är det du själv som måste täcka kostnaderna för en eventuell reparationen. Här är det viktigt att överväga om det är värt att utföra reparationen.

Omdömen för plåtarbete

Bra pris, bra service, o gratis lånebil
Jonas F.
Volvo M + V50 (2005)
Travliga personal!
Mohamed
Volkswagen Passat (2011)
Trevlig personal och bra service.
Douglas W.
Saab 9-3 (2010)

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 239 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter