Mekaniker felsöker elektroniken i en Mitsubishi

Så mycket kostar felsökning av Mitsubishi

15 maj 2020, 12:02

Moderna bilar är utrustade med en hel del små mikroprocessorer som är monterade över hela bilen. Mikroprocessorerna styr i stort sett hela bilen, från motor till farthållare och ljuset i instrumentbrädan.

Information om bilens ”hälsotillstånd” samlas in via små avkännare eller sensorer. Om det uppkommer fel på en eller flera delar av bilen samlas informationen in så att verkstaden därefter kan göra ett utdrag av felkoder för att se var felet finns.

I händelse av att det uppkommer ett fel på din Mitsubishi tänds antingen en varningslampa på instrumentpanelen eller så får du som förare ett meddelande på bilens pekskärm.

På grund av den myckna elektroniken krävs det som regel att man kör bilen till en verkstad när det blir fel på den. Dagarna som hobbymekaniker är förbi för de flesta bilägarna.

I verkstaden genomför mekanikern en felsökning och läser av felkoder. Samtidigt som eventuella fel korrigeras får avläsningen av felkoder också betydelse för att bilens sensorer fungerar optimalt.

Verkstäderna har olika priser för en bildiagnos eller en felsökning och avläsning av felkoder. Därför har vi beräknat ett genomsnittspris så att du får en uppfattning om vad en felsökning av en Mitsubishi kostar.

Priset du ser nedan har vi kommit fram till genom att ta ett genomsnitt för samtliga offerter som autobutler.se's samarbetspartners har lämnat till Mitsubishi-ägare, oavsett modell eller årgång.

Spara i genomsnitt*
1.942 kr / 81%

Använd ”Få offerter” om du vill ha en offert specifikt för din bil.

En lång rad av de verkstäder som autobutler.se samarbetar med har blivit bedömda av våra användare. Vi har med det stora antalet omdömen gjort det lättare för dig att göra ditt verkstadsval. På den här sidan kan du nämligen läsa vad andra skrivit om de verkstäder som har skickat offerter till dig. Tack vare det kan du förhoppningsvis välja vilken verkstad du föredrar baserat på pris, omdömen och geografiskt läge.

Är det viktigt att reagera när varningslampor lyser?

Idag är avancerade teknikpaket såsom radarsensorer, farthållare, varningssystem för frontalkollisioner och körfältsassistans standardutrustning i de flesta nyare bilar. Systemen som i allmänna ordalag ingår i begreppet ”Advanced Driver Assistance Systems” bidrar till att säkerställa stabilitet, säkerhet och komfort under körning.

Utmaningen med den stora mängden elektronik är att ju mer avancerad utrustning bilarna har, desto svårare blir det att felsöka när systemen rapporterar om fel.

Det första tecknet på att det finns ett fel någonstans i systemet är när en varningslampa tänds.

När en varningslampa lyser gul finns det ett fel i bilen som bör undersökas. Det är förmodligen inget allvarligt, men det är ändå något som skall kollas.

Det är alltid en bra idé att börja med att titta i bilens instruktionsbok. Där framgår det vad de olika varningslamporna betyder. Det kan vara så att en gul/orange varningslampa bara är en påminnelse om att man behöver pumpa i mer luft i ett eller flera däck. Och då har man ju kommit undan billigt.

Det blir genast allvarligare om en röd varningslampa tänds i instrumentbrädan. För röda varningslampor är som regel inte något bra tecken.

Det kan vara ett fel på motorn eller bromssystemet, och man bör inte under några som helst omständigheter köra vidare med bilen förrän man fått felet undersökt.

Om man vill vara säker på att undvika allvarliga skador på till exempel bilens motor är det bästa man kan göra att ringa efter vägassistans och få bilen körd till den lokala bilverkstaden. En felsökning med felkodsläsare och utskrift av alla felkoder ger verkstaden vad den behöver för att tala om för dig vad felet är med din Mitsubishi.

Om du har råkat ut för tända varningslampor i din Mitsubishis instrumentbräda kan du hämta offerter via autobutler.se och få en bildiagnos utförd med hjälp av felkodsläsare.

Så utför mekanikern en felsökning bil

Varje gång bilen kommer in på service utför mekanikern helt automatiskt en elektronisk diagnos och läser av felkoder från bilens elektroniska system.

Genom att använda sig av avancerade felsökningsverktyg får mekanikern en inblick i vart eventuella fel kan hittas.

Använder du en verkstad som inte har det senaste och mest avancerade felsökningverktyget riskerar du att man ställer en felaktig diagnos. Denna situation kan du dock i hög grad undvika genom att använda en av de verkstäder som är anslutna till autobutler.se.

Verkstäderna är nämligen bundna av ett omfattande reparationsavtal. Avtalet kräver att verkstäderna skall använda sig av korrekt utrustning. Verkstäderna är också skyldiga att löpande skicka mekanikerna på vidareutbildning. På så sätt är du som kund garanterad att mekanikerna är i stånd till att hantera de senaste och mest avancerade diagnostiska verktygen för felsökning på din Mitsubishi.

Få offerter och jämför priser på felsökning

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.