priset på Peugeot bilservice

Få det bästa priset på Peugeot bilservice

05 augusti 2016, 16:14

Som ägare av en Peugeot måste du precis som med alla andra bilar utföra service kontinuerligt. Är det en äldre modell, dvs. äldre än 5 eller 10 år så erbjuder Peugeotverkstäder ett speciellt serviceprogram, Service 5+ och 10+ som kostar lite mindre än en normal service.

Innan du väljer verkstad bör du veta att det finns en EU lag och därmed också svensk lag som säger att bilägare helt fritt kan välja bilverkstad. Det betyder att service som utförs på fria verkstäder kan stämplas i serviceboken och har exakt samma värde som service utfört på auktoriserade verkstäder.

Därför rekommenderar vi starkt att jämföra priser och ta reda på hur mycket du kan spara genom att gå till en fri verkstad. Du bevarar garantin så länge verkstaden går igenom punkterna som står i serviceboken och använder reservdelar som följer tillverkarens krav. En sådan prisjämförelse kan spara dig tusentals kronor.

Vi har räknat ut genomsnittspriset på Peugeot service genom att jämföra alla uppdrag som skapats via Autobutler:

Spara i genomsnitt*
2.218 kr / 38%

Var dock uppmärksam på att priset på just din Peugeotservice självklart varierar beroende på modell och antal körda kilometer.

Massor av fördelar

När du utför kontinuerlig service på din Peugeot upprätthåller du bland annat din Peugeot Motorgaranti som omfattar motor, växellåda och kamrem, fram till att bilen är 10 år gammal eller kört 200 000 km från bilens första registreringsdatum. Som extra bonus ökar stämplarna i serviceboken bilens värde inför försäljning.

Väljer du en auktoriserad Peugeotverkstad så har du samtidigt möjlighet att starta ett service- och reparationsavtal där du betalar ett fast månadsbelopp som täcker service och reparationer under en viss period eller miltal.

Kan man inte bara skippa service?

Det korta svaret är nej! Det är nämligen service som säkerställer att motorn fungerar som den ska. Samtidigt är det under servicen som verkstäderna säkrar att alla säkerhetsnivåer i bilen är på topp. Delar som däck, stötdämpare, fjädrar, olja, oljefilter och kabinfilter kontrolleras. Dessutom kontrolleras alla bilens viktigaste delar som växellåda, chassi, batteri, bromsar och lampor, luftfilter, och bromsvätska ifall serviceboken kräver det.

Hur vet jag när min Peugeot ska på service?

Just när en service måste göras beror helt på hur mycket bilen körs. Ju mer du kör desto oftare måste den servas. I serviceboken finner du konkreta rekommendationer på hur ofta det ska göras. Peugeotmodeller har en regel på att det ska göras efter 15 000 km eller en gång om året beroende på hur mycket du kör. Med det sagt är det alltid en bra idé att vara uppmärksam på konstiga ljud och annat som inte är som det ska vara. Hör du plötsligt ljud som annars inte ska vara där ska du inte bara ignorera detta men i stället kontakta en verkstad, även om det inte är för en service.

Tänk även på att hålla ett öga på instrumentpanelen: Så fort servicelampan tänds så vet du att det är dags för bilservice.

Jämför servicepriser

När du skapar ett uppdrag på autobutler.se får du tre offerter från verkstäder nära dig så att du kan jämföra priser. Du väljer själv om det är priset som är viktigt, avstånd till verkstaden eller omdömen.

Alla verkstäder kan utföra service enligt garantin – även om det inte är en auktoriserad Peugeot verkstad.

Hur fungerar en Peugeotservice?

En service på verkstaden omfattar alltid minst:

  • Kontroll av lampor och lysen

  • Byte av motorolja och filter

  • Kontroll av bromsar, däck, hjul och motor

Hittas ytterligare fel som inte inkluderats i originalofferter kommer verkstaden att ringa dig och få ett godkännande innan något arbete påbörjas.

När allt är kontrollerat provkörs bilen för att säkerställa att allt är som det ska vara.

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.