bromsar volkswagen

Vad kostar ett bromsbyte för Volkswagen?

22 oktober 2015, 11:41

Utan ett helt fungerande säkerhetssystem kommer du aldrig kunna känna dig helt säker i bilen. Det är därför enormt viktigt att bromssystemet underhålls kontinuerligt.

Det kräver att du bromsarna kontrolleras regelbundet under service och det behöver inte kosta dig skjortan.

Autobutler kan hjälpa dig genom att förmedla offerter till din Volkswagen. För att försäkra dig om att du får de bästa erbjudandena så kommer offerterna från tre verkstäder i ditt närområde.

Genomsnittspris* Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
4712 kr 1612 kr 30 %

Vad inkluderas i priset?

När du tar mottar ditt pris för bromsar skall du kontrollera så att allt som behövs är inkluderat. Priset bör inkludera allt material och all arbetskraft som krävs för att fullt kontrollera ditt bromssystem, vidare är det relevant att priset inkluderar de reservdelar som slitits och skall bytas ut.

Ett bromspris för Volkswagen bör inkludera byte av bromsskivor, belägg, backar, bromsok och bromsvätska, även om det inte är speciellt stor sannolikhet att allt behöver bytas ut samtidigt. Bromsvätska spelar en stor roll och bör därför inte glömmas.

Den behöver klara av extremt stora mängder tryck för att säkert få stopp på bilen, men kan också väldigt enkelt förorenas och bli dålig. Om vatten kommer in i bromsvätskan kan trycket på bromsen minskar på grund av att vattnet förångas av värmen, vilket resulterar i att bromssystemet blir mindre effektivt.

En påfyllning eller ett komplett vätskebyte av din bils bromsvätska ska därför finnas inkluderad i prisofferten, om det är något du är i behov av. Det är rekommenderat att byta ut bromsvätskan när din bil når 3 år, och sedan bör vätskan bytas ut vartannat år därefter.

Se till att denna service är inkluderad i din VW-bromsservice, annars är erbjudandet kanske inte så bra som det först såg ut.

Hur vet jag om bromsarna ska kontrolleras?

Hur ofta du behöver kontrollera dina bromsar beror på var och hur du använder ditt fordon. Om du framförallt använder bilen för att köra långa sträckor på motorvägar, kan du med stor sannolikhet köra längre utan att behöva få dina bromsar kontrollerade.

Om du tenderar att stadsköra oftare, kommer du att behöva be om VW-bromspriser oftare, på grund av att långa hastigheter och konstanta inbromsningar och accelerationer sätter högre press på bromsarna.

Biltillverkare rekommenderar att oavsett var du kör så borde man inte låta det går mer än ett år mellan en bromsservice. Det innebär att bromsservice är en relativt återkommande kostnad, vilket således betyder att det är relevant att få bromsservice för din VW till ett så lågt pris som möjligt.

Genom att jämföra tre offerter på Autobutler kan du försäkra dig om att du får det bästa erbjudandet för din VW.

Genomsnittspriser på olika uppdrag

Genomsnittspriser för service

Genomsnittspriser för uppdrag relaterade till bromsarna

Genomsnittspriser för kamremsbyte

Genomsnittspriser för kopplingsbyte

Genomsnittspriser för oljebyte

Få offerter och jämför priser på bromsar

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.