Mekaniker läser av felkoder på Suzuki

Så mycket kostar felsökning på Suzuki

18 maj 2020, 13:29

Idag är moderna Suzuki-bilar utformade på ett sådant sätt att de allra flesta fel på bilen registreras av små sensorer som är anslutna till bilens datorsystem.

Om det uppstår fel på en eller flera av bilens elektroniska komponenter tänds en varningslampa på instrumentpanelen. Det kan förekomma alla möjliga slags fel, allt från att det saknas vätska i servostyrningens hydraulsystem till att det uppstår fel på en tändspole eller bilens system för krockkuddar.

Om något fel inträffar är det allt som oftast nödvändigt att köra bilen till en verkstad. Vad verkstäderna tar för att ställa en bildiagnos eller göra en felsökning och avläsning av felkoder kan variera. Men vi har nedan beräknat ett genomsnittligt pris för kostnaden för felsökning baserat på alla de offerter som autobutler.se's verkstäder har lämnat till Suzuki-ägare, oavsett modell eller årsmodell.

Spara i genomsnitt*
1.722 kr / 80%

Skapa ett uppdrag om du vill ha en offert specifikt för din bil.

Våra användare har gett sina omdömen på många av verkstäderna autobutler.se's samarbetar med. Om du är osäker på vilken verkstad du skall välja, läs de andra bilägarnas recensioner. Därmed blir det kanske lättare för dig att göra rätt val.

Hur hittar mekanikern felet?

Datorsystemet i din Suzuki registrerar uppgifter om bland annat motorns hälsotillstånd, och varje gång bilen är på service kan mekanikern med hjälp av en testdator eller felsökning apparat genomföra en elektronisk bildiagnos och avläsning av felkoder i bilens elektroniska system.

Genom att använda ett avancerat felsökningsverktyg kan mekanikern läsa av eventuella felkoder bil på både de elektromekaniska och elektroniska systemen. Detta gör det möjligt för mekanikern att se vilka fel som behöver korrigeras. Om en verkstad inte använder det senaste och mest avancerade diagnostikverktyget kan det leda till att man ställer en felaktig diagnos. Denna situation kan man emellertid undvika om man använder en av de verkstäder som är anknutna till autobutler.se.

Verkstäderna omfattas nämligen av ett omfattande reparationsavtal som bland annat säkerställer att verkstäderna använder korrekt utrustning. Samtidigt är alla verkstäder skyldiga att fortlöpande vidareutbilda sina anställda.

Man säkerställer därmed att verkstadens anställda är i stånd att använda de senaste och mest avancerade diagnostiska verktygen för felsökning.

Håll ett öga efter lysande varningslampor

De elektroniska systemen i dagens moderna bilar bidrar till att förbättra stabilitet, säkerhet och komfort under körning. De elektroniska komponenterna är oftast förbundna med varandra, och om en komponent (sensor) fallerar kan det få hela eller delar av det elektroniska kretsloppet att rapportera fel. Felsökning och diagnos av bilens elektroniska system är därför idag långt mer avancerat än tidigare.

Om något fel uppstår på motor, bromsar eller liknande tänds varningslamporna på instrumentbrädan antingen i rött eller gult.

En varningslampa som lyser gult talar om för föraren att det är ett fel på bilen som troligtvis inte är särskilt allvarligt. Detta betyder dock inte att man bara skall strunta i varningen. Huvudregeln bör alltid vara att vartenda fel på bilen kontrolleras och, om nödvändigt, att det sker på en verkstad.

Upptäcker man en röd varningslampa skall man omedelbart ta det på mycket större allvar. De röda varningslamporna indikerar att det är något allvarligt fel på bilen.

Om en röd varningslampa tänds är det bästa rådet att man inte alls kör bilen förrän man har fått undersökt vad det är som är galet med den. Det mest förnuftiga är att faktiskt ringa efter vägassistans och få bilen transporterad till närmaste bilverkstad, där mekanikern med rätt diagnosverktyg kommer att kunna läsa av felkoder och diagnostisera problemet.
Om du har råkat ut för tända varningslampor på din Seats instrumentbräda kan du hämta in offerter via autobutler.se och få en bildiagnos utförd med hjälp av felkodsläsare.

Få offerter och jämför priser på felsökning

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 312 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.