Mekaniker utför elarbete på Mitsubishi

Inhämta offerter för arbeten med bilelektronik i en Mitsubishi

23 april 2020, 15:05

Moderna bilar är idag fyllda med avancerad bilelektronik, och miljö- och säkerhetskrav har gjort dagens bilar till högteknologiska underverk.

Detta gäller även flera av Mitsubishis toppmodeller, som bland annat är utrustade med adaptiv farthållning (ACC), ”Lane Departure Warning” (LDW), varning för blinda fläckar med varningsljus i sidospegeln, automatisk helljusassistans, hjälp för start i backar och 7 SRS krockkuddar.

De avancerade säkerhetssystemen består av ett samlat nätverk som ofta består av långt över 3 000 komponenter.

Med tiden blir det allt mer elektronik i bilarna och det ökar risken för att det uppstår fel. Om det uppstår fel krävs det som regel att man tar bilen till den lokala verkstaden.

På verkstaden kopplar mekanikern bilens datorsystem till ett så kallat OBD-system (On-Board Diagnostics). Det avancerade felsökningsredskapet sätter mekanikern i stånd att felsöka elfel i bil på alla elektriska komponenter och läsa av eventuella felkoder.

Det kan vara svårt att sätta det exakta priset på ett verkstadsbesök där elektroniken granskas och där arbete för elfel bil utförs på din Mitsubishi.

Men nedan har vi beräknat genomsnittspriserna för en mängd olika reparationer av den elektriska utrustningen i en Mitsubishi. Samtliga priser har beräknats utifrån alla de erbjudanden som bilverkstäder anknutna till autobutler.se har lämnat till Mitsubishi-ägare.

Observera att priset för de enskilda reparationerna kan variera i förhållande till modell och årsmodell.

Spara i genomsnitt*

När du använder autobutler.se får du skriftliga offerter skickade till dig. Det gör det enkelt att jämföra pris och innehåll för de olika offerterna.

Läs recensionerna från de andra användarna om du har svårt att bestämma dig. Andra bilägares bedömningar och erfarenheter kan vara till hjälp för dig när du skall träffa rätt val av verkstad.

När bilen går av sig själv och inte längre skall till verkstad – felsöka elfel bil

De elektroniska systemen blir alltmer avancerade i moderna bilar. Säkerhets- och styrsystem kontrolleras idag av ett datorsystem, och experterna spår att användningen av trådlös teknik i framtiden kommer att innebära att bilens datorsystem automatiskt skickar meddelande till verkstäderna om en av bilens sensorer rapporterar ett fel.

Felkoder lagras automatiskt i bilens datorsystem, så när verkstaden mottar ett meddelande om att ett fel uppstått kan mekanikern med hjälp av ett avancerat felsökningsverktyg ansluta sig till datorn i kundens bil och diagnostisera felet i det elektroniska systemet.

Allt detta kan ske utan att bilen behöver köras till en verkstad. Om problemet inte kan lösas via datorn genom att man bara nollställer felet, kan mekanikern ta hem reservdelarna först innan han kallar in bilen för ett verkstadsbesök.

Datorns inträde i bilvärlden har alltså redan inverkat på hur bilverkstäder arbetar med felsökning och läsning av felkoder på bilens elektroniska system.

Och inte nog med att framtidens elektriska bil kanske inte alls behöver komma in på verkstad, den snabba högteknologiska utvecklingen kommer också att påverka hur vi tar oss runt i våra bilar.

Flera av världens ledande biltillverkare har inlett visionära framtidsprojekt som kretsar runt att skapa självkörande bilar.
Den förarlösa bilen där man använder sig av ”autonom körteknologi” testas redan i länder som Japan, Singapore och USA. På flera platser till och med ute i trafiken, där en förare är redo att gripa in om det skulle behövas. Och i Kalifornien tillåter man körning med förarlösa bilar, de skall dock kunna fjärrstyras från en central.

Med hjälp av avancerad programvara, kameror, sensorer och radarsystem kan de förarlösa bilarna navigera sig fram i trafiken. Bland de företag som testar självkörande bilar finns bland annat Google som med sin Waymo-bil genomför testkörningar i San Francisco-området.

När vi här på autobutler.se skriver om förarlösa bilar i samband med att felsöka elfel i bil gör vi det naturligtvis för att bilar som styrs av avancerade datorsystem även de ibland måste in till verkstaden för att åtgärda fel på sina elektroniska system. Och som framgår ovan kan vi som bilägare lika gärna ställa in oss på att det blir svårare och svårare att själv lösa fel på bilen när datorsystem rapporterar fel.

Om din bil rapporterar att det är fel på bilelektronik, använd offertfunktionen på den här sidan för att kostnadsfritt inhämta offerter för ditt nästa verkstadsbesök.

Få offerter och jämför priser på elarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.