Delar av koppling till Nissan

När måste kopplingen på din Nissan bytas?

14 augusti 2019, 12:01

Det är kopplingen i din Nissan som ser till att det finns en förbindelse mellan motor och växellåda. Kopplingen fungerar genom att två plattor pressas mot varandra och snurrar synkront tillsammans. När du trampar ner kopplingspedalen avlägsnas de två plattorna/kugghjulen från varandra och det går att växla.

Under normal körning används kopplingen konstant och särskilt i stadstrafik och rusningstrafik måste du växla hela tiden.

För att den dagliga körningen ska vara en positiv upplevelse är det viktigt att bilens koppling fungerar optimalt. Om du märker att kopplingen gör små ryck när du trampar pedalen i botten, eller om det kommer ett skorrande ljud vid växling kan det vara ett tecken på att kopplingen håller på att bli defekt och därför måste bytas ut.

Spara pengar när kopplingen måste bytas

På de allra flesta bilar fungerar kopplingen oklanderligt även om bilen har kört flera tiotusentals mil. Men om bilen har några år på nacken är det troligt att kopplingen har blivit sliten och till slut måste bytas ut.

Autobutler har undersökt genomsnittspriset på ett kopplingsbyte på Nissan. Priset omfattar alla offerter som verkstäder har lämnat till Nissan-ägare.

Spara i genomsnitt*
4.209 kr / 32%

Gör som mer än 600.000 andra bilägare. Få tre offerter på autobutler.se och tänk på att när du använder vår verkstadsportal garanteras du bland annat MRF:s Reparationsvillkor och 36 månaders reparationsgaranti.

Kopplingsbyte är ett standarduppdrag

På Autobutler har vi tidigare skrivit ett inlägg om att det faktiskt går att själv byta kopplingen på sin bil.

Men eftersom man måste demontera delar av motorn är jobbet förhållandevis omfattande.

På de bilverkstäder som ingår i Autobutler är mekanikerna vana vid att byta kopplingen på många olika bilmärken.

Oftast kan jobbet göras på en dag. Men det kan mycket väl finnas skillnader i hur många timmar verkstäderna lägger ner. Därför är det klokt att begära och jämföra flera olika offerter.

Det finns inget enkelt svar på vilken verkstad som ger mest valuta för pengarna. Men som tur är finns det hjälp att hämta. För på Autobutler kan du läsa hur mer än 600.000 användare har bedömt verkstäderna. Klicka på Omdömen i meny i det vänstra hörnet och läs de många användaromdömena.

Tecken på att kopplingen är sliten

  • Du försöker accelerera, men i stället för att farten ökar upplever du att kopplingen ”slirar”.
  • När bilen startas sker det inte friktionsfritt. Däremot verkar det som att bilens motor hackar. Detta kan tyda på att en fjäder har brustit eller att svänghjulet är slitet.
  • När du trampar på kopplingspedalen utlöser detta buller eller missljud. Om det låter som om växellådan ”gnisslar tänder” är det tecken på att något är fel.
  • Vid växling får det inte vara svårt att trampa kopplingspedalen i botten.
  • Om du upplever ett eller flera av ovanstående problem är det mycket sannolikt ett tecken på att du snart behöver byta ut kopplingen.

Få offerter och jämför priser på kopplingsarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.