Montering av dragkrok på Nissan

Montering av dragkrok på Nissan

13 augusti 2019, 10:18

Det är mycket få nya bilar som säljs med en påmonterad dragkrok.

De flesta biltillverkare räknar det som extrautrustning till bilen, och därför är det oftast något den nya bilägaren själv måste ordna.

Vill du kunna köra med en släpvagn, husvagn eller en båttrailer efter din bil, läs här så får du goda råd om vad du bör tänka på innan du låter montera en dragkrok.

Autobutler har undersökt genomsnittspriset för montering av en dragkrok på en Nissan.

Priset omfattar alla monteringsjobb för dragkrok som bilägare har fått offerter på via vår verkstadsportal.

Spara i genomsnitt*
2.730 kr / 24%

Du kan göra stora besparingar om du tar reda på priset i förväg. Observera att det pris som visas omfattar montering av dragkrok på alla Nissan-modeller. Priset på montering av dragkrok på din Nissan kan därför skilja sig från det pris som visas.

Använd autobutler.se och få offerter. Då får du snabbt veta vad du får betala för att låta montera bilens nya dragkrok.

När du använder oss garanteras du bland annat 3 års reparationsgaranti och samtliga avtal skriftligen.

Dragkrok – vad tillåter ditt körkort?

Som bilägare får man köra med en släpvagn eller husvagn på ett helt vanligt körkort (B). Hur mycket vikt du får köra med beror på din Nissan-modell.

Som utgångspunkt får släpet inkl. last väga upp till 750 kg. Samtidigt får den totala vikten av bilen och släpvagnen inte överstiga 3.500 kg.

Om du är osäker, fråga på din lokala bilverkstad. Här kan du med all säkerhet få hjälp.

Dragkrok – välj rätt modell

När du väljer dragkrok är det först och främst viktigt att välja en dragkrok som uppfyller gällande europeiska och svenska regler.

Om du själv ska montera dragkroken rekommenderas att du köper kroken hos en auktoriserad återförsäljare. Därmed kan du nämligen vara säker på att den valda dragkroken är godkänd för användning i Sverige.

I Sverige är svanmodellen den mest använda. Den populära dragkroken är godkänd av myndigheterna och finns både som fastmonterad eller avtagbar.

Ny dragkrok – tänk på att bilen måste omregistreras

Det är alltså tillåtet att själv montera dragkroken på sin bil. Man måste bara komma ihåg att bilen måste besiktigas efteråt. Om du inte är gör-det-själv-typen kan du få tre skriftliga offerter via autobutler.se och låta en verkstad montera dragkroken på din Nissan.

Oavsett vilket alternativ du väljer måste bilen omregistreras. Om du låter en verkstad montera dragkroken behöver du bara köra förbi ett besiktningsföretag om den är 8 år eller äldre. Annars får du bara en ”Försäkran om besiktningsfri sammankoppling” som verkstaden har undertecknat och stämplat.

Tänk på säkerheten när du kör med släpvagn
På släpet sitter en fjädertråd. Det är viktigt att alltid fästa fjädertråden i det så kallade ”ögat” innan du påbörjar färden. Ögat sitter på dragkroken och den lilla anordningen säkerställer att trailern eller husvagnen inte skenar iväg om den mot förväntan skulle hoppa av dragkroken.

Dessutom måste du kontrollera om registreringsskyltljus, blinkers och bromsljus fungerar som de ska innan du börjar köra med släpvagnen.

Få offerter och jämför priser på dragkrok

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 312 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.