Chevrolet - bilservice

Service för Chevrolet – hitta ett bra pris för din Chevrolet

20 december 2018, 13:34

Så mycket kostar en service av en Chevrolet

Innan du läser vidare om vad som ingår i en service så har vi hjälp dig att hitta priset på vad en stor service för din Chevrolet kommer kosta. Priset är ett genomsnitt utifrån alla offerter från verkstäderna på vår verkstadsportal.

Genomsnittpriset på en service av en Chevrolet ligger på:

Spara i genomsnitt*
1.694 kr / 28%

Bilservice – det lönar sig

Har man en Chevrolet är det viktigt att man får den servad löpande. Regelbunden service förhindrar skador och större reparationer på din bil. Samtidigt ser till att öka trafiksäkerheten samt att förbättra bränsleförbrukningen. Slutligen ökar även en uppdaterad servicebok värdet på din Chevrolet.

När du tar din Chevrolet till service kommer verkstaden utgå från en rad olika punkter, vilka framgår i serviceboken. Men även om alla bilar inte är likadana så brukar det alltid vara samma punkter som kontrolleras, oavsett märke.

Hur ofta du måste serva din bil beror på modell, ålder och antalet körda mil samt krav och rekommendationer från biltillvarken. En huvudregel brukar vara att man ska serva bilen mellan 1 000 och 3 000 mil, eller en gång om året om du inte kör mer än 1 000 mil.

I bilens servicehäfte finns en detaljerad lista över alla punkter som verkstaden ska kontrollera. Ibland räcker det med en så kallat liten service, dvs. oljebyte samt kontroll av de viktigaste delarna på bilen som däcktryck, lampor och broms- och kylarvätska.

Nedanför har vi listat vad som oftast ingår i en stor service.

Service av Chevrolet

Även om det inte alltid är krav på en stor service varje en gång en service ska utföras, så har vi ändå tagit fram de punkter som ingår i en mer omfattande service.

Försök att alltid få en lista från verkstaden om vad som ingår i din service och se till så att verkstaden använder originaldelar och miljögodkända vätskor.

 • Uppdatering av mjukvara - De flesta nyare bilar har i dag en dator som låter verkstäderna läsa problem och uppdatera system. Uppdateringen av bilen mjukvara höjer både säkerheten och garanterar en mer miljövänlig körning.
 • Kontroll och byte av filter - Luftfiltret byts ut för så att bilen kan uppnå bästa nivå på luft och bränsle. Det förbättrar både bränsleförbrukningen och motoreffekten. Filtret samlar upp damm, smuts och pollen som annars skulle komma in i kupén.
 • Byte av bromsvätska - Bromsvätskan hjälper bilen att förbättra bromsverkan. När man byter bromsvätskan förhindrar man att bromsarna sviktar.
 • Byte av motorolja och oljefilter - Bilens motorolja smörjer bilens vitala delar och hjälper motorn att arbeta friktionsfritt. Oljefiltret rensar oljan och samlar upp smuts. På så sätt håller oljefiltret motorn ren. Ofta byter verkstaden också växellådsolja och oljan för bakaxeln.
 • Kontroll av bromsar - Vid en större service demonteras, rengörs och smörjs bromsarna. Bromsok och bromsskivor kontrolleras och byts vid behov. Allt detta optimerar bilens bromskapacitet.
 • Kontroll av torkarblad - Vindrutetorkarna slits när de utsätts för sol, salt och frost. Slitna torkarblad försämrar trafiksäkerheten och därför är det viktigt att din bil alltid har perfekta torkarblad.
 • Kontroll av kylarvätska - Kylarvätskan får inte frysa. Med tiden får den försämrad effekt och måste därför mätas, kontrolleras eller bytas.
 • Kontroll av ljus och lampor - Alla lampor, ljus och lyktor på bilen kontrolleras. Framlyktan och strålkastaren justeras så att du som bilägare får så bra sikt som möjligt i mörker och inte bländar mötande bilister.
 • Kontroll av drivrem - Bilens rem kommer tillslut att börja hårdna. Då finns det risk för att den spricker och orsakar motorstopp. Vid en service kontrolleras alla remmar, eller bytas om så behövs.
 • Styrningen, fjädring och hjulinställning inspekteras - När styrinrättning slits så kommer detta leda till glapp i ratten. Därför kontroller man styrningen för att se om bilen kör stabilt. Om inte hjulinställningen är rätt justerad kommer man att känna av vibrationer och ser att däcken är ojämnt slitna. Därför kontrolleras både hjulinställning och fjädring.
 • Kontroll av avgasrör - Det får inte finnas hål eller läckor i avgassystemet.
 • Provkörning - När mekanikerna har servat bilen brukar de testköra bilen för att se så allt är som det ska.

Gör som mer än 500 000 andra bilägare har gjort. Få offerter på autobutler.se. Alla offerter är skriftliga, vilket gör det enkelt för dig att jämför pris och innehåll i varje offert från verkstäderna.

Vet du inte vilket verkstad du ska välja så kan du läsa deras omdömen här på autobutler.se.

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

 • Få offerter från verkstäder nära dig
 • Spara upp till 60%*
 • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.