Kopplingsbyte på Hyundai

14 mars 2018, 11:08

Spara pengar när kopplingen måste bytas ut

Som bilist tar man för givet att alla turer bakom ratten är en trevlig upplevelse utan problem. Men för att det ska vara så måste bilens mekanik fungera optimalt. Detta säkerställer man bland annat genom att lämna in bilen på service med jämna mellanrum.

En del av det som är helt avgörande för att din dagliga biltur ska vara en bra upplevelse är kopplingen i din Hyundai. Växel och koppling används nämligen hela tiden och om det är problem med kopplingen kan du glömma körglädjen.

Autobutler.se har undersökt genomsnittspriset på ett kopplingsbyte för Hyundai. Det handlar om ett genomsnittspris som utgår från alla offerter från bilverkstäder anslutna till autobutler.se.

Jämför och spara* Du sparar i genomsnitt*
3 256 SEK 34%

Kopplingsproblem – låt verkstaden göra jobbet

Kopplingen på de flesta nyare bilar fungerar perfekt i många år. Detta gäller även för Hyundai.

Men om bilen har kört många kilometer och om den har några år på nacken är det mycket troligt att kopplingen har blivit sliten och till slut måste bytas ut.

Exakt hur många kilometer din Hyundai bör ha kört kan vara svårt att säga något om, eftersom det bland annat beror på hur du kör bilen.

Men det finns ett antal signaler du bör vara uppmärksam på:

  1. När du ska växla får det inte vara svårt att trycka ner kopplingen i botten. Om du upplever att kopplingen går trögt kan det tyda på att kopplingen är sliten och måste bytas ut.

  2. Om du lägger märke till ljud (som när du gasar) från motorn utan att du rör vid kopplingen, är det ett tydligt tecken på att något är fel.

  3. Ett växelbyte får inte vara svårt eller bullra. Om 'växellådan gnisslar tänder’, bör du omedelbart köra till din Hyundaiverkstad.

  4. Om kopplingen ’slirar’ när du kör är det ett troligt tecken på att den är sliten.

Om du upplever ett eller flera av nedanstående fall är det med största sannolikhet ett tecken på att det är dags att byta ut kopplingen.

Kopplingsbyte är en standarduppgift

Oftast är det en relativt tidskrävande uppgift att byta ut en koppling eftersom verkstaden måste ta isär delar av motorn.

På bilverkstäderna är man van att byta ut kopplingen, och även om det tar tid så är det en uppgift man utför dagligen. Men det finns skillnader i hur många timmar det tar för verkstäder, så därför är det en god idé att titta noga på de offerter du tar in.

Oftast har reservdelarna ett mer eller mindre fast pris, medan skillnaden i pris handlar om tidsåtgången.

Det finns inget enkelt svar på vilken verkstad som är den billigaste och bästa. Men det finns hjälp att hämta.

På autobutler.se kan du nämligen jämföra dina mottagna offerter och välja den bästa utifrån exempelvis pris eller utifrån vad som ingår i uppdraget.

Sist men inte minst har mer än 400 000 nöjda användare betygsatt verkstäderna som samarbetar med autobutler.se. Klicka in på vår verkstadsportal och läs de många verkstadsrecensionerna.

Få offerter och jämför priser på kopplingsarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.