Mekaniker utför elarbete på Hyundai

Pris för reparation av elektronisk säkerhetsutrustning i Hyundai

15 januari 2020, 15:25

Moderna bilar är i dag utrustade med intelligenta säkerhetssystem som kan minimera risken för farliga och stressade situationer i trafiken. De omfattande elektroniska säkerhetssystemen är bland annat implementerade i många av Hyundais nyaste modeller.

De avancerade säkerhetsinstallationerna skapar säkerhet i trafiken för både trafikanten och medtrafikanterna. I takt med att bilarna har så mycket elektronisk utrustning inbyggd så ökar risken för att det uppstår fel på systemen.

Om man som bilägare upplever att tekniken ej fungerar, så kommer en varningslampa att lysa på instrumentpanelen. I en sådan situation så kommer det antagligen vara nödvändigt att köra bilen till en verkstad för att man ska kunna felsöka den och diagnostisera problemet.

Fel på bilens elektroniska säkerhetssystem kan innebära allt från ett fel på parkeringssensorerna till farthållaren.
När felet har uppstått så anser de flesta bilägare att de faktiskt bryr sig om vad verkstadsräkningen kommer att hamna på. Priset kan variera beroende på vilken verkstad man kontaktar och vad felet i slutändan visar sig vara.

För att ge dig en uppfattning om vad olika reparationer av olika elektroniska säkerhetsutrustningar kostar har vi räknat på en hel del olika prisexempel.

Som underlag för prisberäkningen har vi använt alla offerter som alla Hyundai-ägare, oavsett årsmodell, har fått från bilverkstäder som är anknutna till Autobutler.

Spara i genomsnitt*
450 kr / 38%

Alla bilägare som gör en förfrågan på Autobutler får automatiskt tillskickat minst tre skriftliga offerter. Det är sedan enkelt att jämföra verkstädernas erbjudanden och priser och därmed besluta sig för vilken verkstad man vill välja.

Den nyaste Hyundai-modellen har mycket av det allra senaste säkerhetssystemet

Innovationskraften inom de elektroniska säkerhetssystemen är så stark att man i dag anser att den smarta bilen närmast går att likna vid en dator på fyra hjul.

Precis som en stor andel övriga bilmärken, är Hyundais bästa bilmodeller alltså fulla av elektronisk säkerhetsutrustning.
Det är de nya systemen som gör vägrarna säkrare och körningen mer avslappnad. Det utvecklas hela tiden nya idéer och i dag kan man köpa en Hyundai med bland annat en regnsensor, backkamera, automatisk nödbroms (AEB), fotgängarsensor, trötthetvarnare och elektronisk styrning som korrigerar rattrörelserna om bilen är på väg att lämna sitt körfält.

En stor del av dessa system är standard i Hyundais bästa bilmodeller men med all den elektroniken så kan man inte undgå att det ibland uppstår fel. När olyckan är framme så innebär det att bilen ska lämnas in på verkstad. Så kanske det inte blir i framtiden.

Större delen av felsökningen av bilens elektroniska säkerhetssystem sker i dag via en dator. Många gånger löser man problemet genom att nollställa systemet. I princip så betyder det att bilen inte behöver lämnas på verkstad.

Med hjälp av den trådlösa teknologin kommer bilverkstaden i framtiden att kunna rätta felen på bilen även om den finns någon annanstans.

Verkstadens och bilens datorsystem kommer att vara sammankopplade och när det uppstår ett fel på bilen så kommer verkstaden automatiskt att få en notifikation om detta.

Kunden kommer därefter kontaktas och mekanikerna kan rätta till felet via datorn. Man behöver alltså inte fysiskt vara där för att reparera bilen. Om det visar sig att felet kräver att bilens trots allt måste lämnas in på verkstaden så kan mekanikerna först försöka finna felet via datorn och beställa hem de nödvändiga reservdelarna. Då behöver kunden bara köra bilen till verkstaden en gång.

Få offerter och jämför priser på elarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.