Mekaniker utför diagnostisering av Skoda elektronik

Pris på felsökning av ŠKODA

07 april 2020, 12:39

Vem har inte upplevt att bilen plötsligt kör dåligt, att motorn låter märkligt eller att blinkande varningslampor talar om att något är fel på bilen.

Om det uppstår fel på en av bilens komponenter som exempelvis bilens tändningssystem så registreras detta i bilens datasystem. Datorsystemet i din ŠKODA insamlar på så vis en mängd data om motorns hälsotillstånd.

Ett annat fel kan vara att det för mycket vätska i bilens hydrauliska system och att det är en något fel på bromssystemet, att motorns skydd har lossnat, eller att oljemätaren inte fungerar som den ska. När bilen är på verkstad kan mekanikern göra en diagnostisering och felsökningen av bilens elektronik.

Vid en felsökning eller avläsning av felkoder kollas den noga. Det är oftast enkelt att hitta felet. Ibland kan felsökningen vara mer komplicerad och om inte mekanikern har tillgång till det nyaste och mest avancerade felsökningsverktyget riskerar man att fel diagnos blir ställd.

Om man vänder sig till en av de alla verkstäder som är knutna till autobutler.se är man säker på att verkstaden använder den senaste utrustningen och därför inte byter ut onödigt många komponenter. Genom att använda “Få offerter”-funktionen får du alltid ett fast prisförslag som bygger på en värdering av vad det skulle kosta att rätta till felet. Den skriftliga offerten ger dig ett cirkapris baserat på din egen beskrivning av felet. Om det visar sig att felet beror på något annat eller att det dyker upp flera fel under verkstadsbesöket så bliver du alltid kontaktad innan mekanikern går vidare i processen.

På så vis kan du framgångsrikt försäkra dig om att den reparation som görs på
din ŠKODA inte bliver dyrare än avtalet.

Vi har här under beräknat vad verkstäderna tar för att ställa en diagnos och använda ett felsölningsverktyg. Det är ett genomsnittligt pris som baserar på alla de offerter som getts av verkstäderna som är i Autobutlers stall, oavsett modell och år.

Spara i genomsnitt*
1.416 kr / 73%

På Autobutler kan du läsa andra bilägares utlåtanden om de olika verkstäderna. På så vis kan du bilda dig en ordentlig uppfattning om vilken verkstad du har mest förtroende för och ska ges uppdraget att finna felkoder på din ŠKODA.

Var uppmärksam på blinkande lampor

I moderna bilar finns det i dag många olika slags elektroniska system som säkerhetsställer stabilitet, säkerhet och komfort. Om det blir fel på motorn, bromssystemet, bilens airbags och kylsystem tänds en varningslampa på instrumentbrädet och gör dig uppmärksam på att något är fel.

Varningslamporna kan lysa både i rött och gult. En varningslampa är ett tecken på att du är ett fel på bilen. Det är ett fel som ska undersökas, även om det i regel inte är så allvarligt. Det är dock viktigt att man aldrig ignorerar en blinkande varningslampa en längre tid och fortsätter att köra som inget hade hänt. Varje fel på bilen bör följas upp. Det gäller även om lampan ‘bara’ lyser gult.

Dock bör man ta mycket allvarligare på att varningslampan lyser rött. Då bör man helt enkelt inte starta bilen utan i stället kolla i instruktionsboken och lämna bilen på en verkstad.

På verkstaden kan du få hjälp av en mekaniker som har ett ordentligt felsökningsverktyg och därför kan finna felkoder och ställa en korrekt diagnos. Om du märker att varningslamporna börjar lysa i din ŠKODA, så inhämta offerter från autobutler.se.

Få offerter och jämför priser på felsökning

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.