Mekaniker utför diagnostisering av Kias elektronik

Pris på felsökning av Kia

15 januari 2020, 14:55

Om det uppstår ett fel på en eller flera av bilens elektroniska komponenter så blir felet i nya bilar registrerat i bilens datasystem.

En stor mängd sensorer registrerar om det är fel på exempelvis bensinmätaren, om det fattas vätskor i motorn eller om det uppstått fel på bilens elektronik som till exempel tändsystemet.

Datasystemet sparar alltså en stor mängd data om motorns hälsotillstånd. När bilen är på verkstad så kan mekanikern relativt enkelt ställa en diagnos och tolka felkoder på bilens elektroniska system.

För att kunna tolka felkoder använder sig verkstäderna av ett speciellt felsökningsverktyg. När eventuella felkoder på elektromekaniska- och elektroniska delar avläses kan mekanikern få en överblick om vilka fel som ska rättas till.

När man avläser felkoder finns möjligheten att nollställa felet så att bilen fungerar som vanligt igen. Om verkstaden inte har tillgång till den nyaste och mest avancerade diagnosverktyget så risker man att göra en feldiagnos. Därför har Autobutler gjort ett omfattande reparationsavtal med alla verkstäder som vi samarbetar med. Avtalet säkerhetsställer bland annat att verkstäderna löpande deltar i fortbildning som gör att mekanikerna klarar att använda de nyaste och mest avancerade diagnosverktygen för felsökning.

Hos Autobutler kan du enkelt få offerter på din bilreparation från lokala verkstäder. Skapa ett uppdrag och beskriv felet. Därefter kommer du att få skriftliga offerter från verkstäderna. Om det upptäcks fler fel vid analysen av felkoderna på din Kia så kontaktar verkstaden dig innan mekanikern sätter igång att reparera felen.

När du använder Autobutler kan du vara säker på att det arbete som görs på din Kia alltid är inom ramen för vad som avtalats.

Vad kostar en diagnostisering och felsökning av en Kia? Det är självklart en fråga som bör besvaras. För att hjälpa dig på vägen har vi här nedan beräknat genomsnittspriset. Ett pris som bygger på alla de offerter som Autobutlers samarbetspartners har gett till Kia-ägare oavsett modell och år.

Spara i genomsnitt*
1.368 kr / 73%

På Autobutler har fler än 100 000 användare lämnat omdömen om bilverkstäderna. Om du som Kia-ägare är i tvivel om vilken bilverkstad du ska använda kan du alltså gå in och läsa andra bilägares omdömen om verkstäderna. Det blir antagligen lättare för dig att välja verkstad oavsett om du fokuserar på pris, kvalitet eller geografisk närhet.

Ignorera inte varningslampor som lyser

Om det uppstår fel på bilens elektronik kommer en eller fler varningslampor att lysa på instrumentbrädan. De elektroniska komponenterna är vanligtvis sammankopplade så att om det uppstår fel på en komponent kan man riskera att hela det elektroniska systemet varnar för det.

Om det lyser en varningslampa i gult talar det om att det är ett fel på bilen som man bör kontrollera på sina lokala bilverkstäder. Om det däremot registreras en röd varningslampa är det en indikation på att det är ett allvarligt fel på bilen. Som utgångspunkt bör man inte sätta sig i bilen och köra och om felet uppstår under körningen ska man köra in till vägkanten och stänga av motorn.

Läs alltid igenom bilmanualen för att finna felet och se till att få bilen transporterad till den närmaste verkstaden. Här kan mekanikern med det rätta diagnostiseringsverktyget tolk felkoder och diagnosticera problemet. Om du märker att varningslamporna lyser på instrumentbrädan på din Kia, ta gärna emot tre erbjudanden från Autobutler så att du kan få en diagnos och analys av bilens felkoder.

Få offerter och jämför priser på felsökning

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.